Κορακάκης: «Χαμηλά η μπάλα»

Κορακάκης: «Χαμηλά η μπάλα»

Gazzetta team
Κορακάκης: «Χαμηλά η μπάλα»

bet365

Ο Κορακάκης τόνισε πως στον Ατρόμητο ακόμα δεν έχουν πετύχει κάτι και δεν πρέπει να «πετάνε στα σύννεφα»
Εξαιρετική πορεία κάνει ο Ατρόμητος στην Κορακάκη εποχή, όμως ο νεαρός τεχνικός μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ κράτησε χαμηλούς τόνους.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
-Ο Ατρόμητος είναι μαθημένος στην πεντάδα, εφέτος ο στόχος είναι ο ίδιος;
«Ο στόχος από το καλοκαίρι, όπως είπε και ο πρόεδρος της ομάδας κ.Σπανός, είναι ο σύλλογος να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο μπορούμε να παίζουμε καλύτερα. Το μότο μου είναι χαμηλά η μπάλα, χαμηλά το κεφάλι. Λέω χαμηλά όχι από φόβο αλλά γιατί πρέπει να μαθαίνεις όχι μόνο από τις ήττες, αλλά και τις νίκες».
-Τι πρωτάθλημα βλέπουμε εφέτος, οι τρεις εκ των τεσσάρων δεν δείχνουν ανταγωνιστικοί, μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο, όπως αυτό που κάνει η Λειψία ή η πέρυσι η Λέστερ;
«Εκτός από τον πρώτο που έχει χτίσει μια διαφορά, οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά, και βλέπουμε αποτελέσματα που ένας αδύναμος κερδίζει έναν δυνατό».
-Πολλοί λένε ότι είσαι ο προπονητής του 1ου γύρου;
«Δεν τελείωσε καν ο πρώτος γύρος η ομάδα πάει καλά, όμως να ξέρετε ,πως σημασία για έναν προπονητή, έχει η διάρκεια»
-Ήσουν στην Κ20, ήρθες προσωρινά στην πρώτη ομάδα κι έμεινες..
«Η ομάδα ήταν σε αναζήτηση ξένου τεχνικού, δέχτηκα την πρόταση να εργαστώ και να βοηθήσω την στη νέα της αρχή. Μετά από τα επιτυχή αποτελέσματα, αποδέχτηκα την πρόταση του προέδρου, ώστε να συνεχίσω ως πρώτος προπονητής στον Ατρόμητο. Στην αρχή ήταν όντως για προσωρινός όμως η εξέλιξη μας δικαίωσε όλους. Σημασία έχει να κοιτάς το καλό της ομάδας, είτε πας για λίγο είτε πας για πολύ.»
-Τι συμβαίνει με τους παίχτες, στην αλλαγή προπονητή; Τι ομάδα βρήκες όταν ανέλαβες;
«Δεν επικρατούν οι ίδιες συνθήκες σε κάθε ομάδα,γι αυτό και υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα σε τέτοιες καταστάσεις. Κατάλαβα νωρίς ,πως ο Ατρόμητος είχε κακή ψυχολογία. Προσπάθησα λοιπόν να διορθώσω την ψυχολογία των παιχτών με αρχικό στόχο να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Ανέλαβα την ομάδα σε δύσκολες συνθήκες, προσπαθήσαμε γρήγορα να φτιάξουμε την εικόνα ,κάτι που καταφέραμε».
-Οι ελληνικές ομάδες είναι καλύτερο να έχουν Έλληνες προπονητές;
«Οι Έλληνες προπονητές γνωρίζουν περισσότερα πράγματα,έχουν κάποιο αβαντάζ ,όμως κι γι αυτούς ο χρόνος καθορίζει την πορεία τους».-Ο προπονητής έχει να κάνει με πολλούς ποδοσφαιριστές.
- Τι μέθοδο ακολουθείς στην καριέρα σου;
«Ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να καταλαβαίνει τα λάθη του τα οποία επισημαίνει ο προπονητής. Αν τα διορθώσει,τότε θα έχει ευκαιρίες του. Όσο είμαι εδώ, έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα παιδιά. Βλέπω παιδιά που παίζουν λίγο ,αλλά παλεύουν για να κερδίσουν μία θέση, να κερδίσουν το οτιδήποτε.Θα λεγα ,πως είναι ευχαριστημένος πιο πολύ απο παίκτες, που έχουν παίξει λιγότερο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα