«Εγώ δεν τρώω κουτόχορτο»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Εγώ δεν τρώω κουτόχορτο»

bet365

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, ο Νίκος Αναστόπουλος στάθηκε στις ευεργετικές συνέπειες που είχε για την ομάδα του η διακοπή του Πρωταθλήματος, στέλνοντας και μηνύματα για την κριτική που έχει δεχθεί.

«Σας είχα πει ότι η διακοπή θα μας κάνει καλό. Φέρτε στο μυαλό σας τους αγώνες με τη Βέροια, τον Κισσαμικό, με τον Αστέρα Τρίπολης και το σημερινό. Κι αν ήμασταν λίγο προσεκτικοί στο πρώτο ημίχρονο, ίσως το σκορ να έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις. Αυτό που μας ευχαριστεί είναι ότι ο κόσμος έφυγε ευχαριστημένος βλέποντας καλή μπάλα και πολλά γκολ», είπε αρχικά.

Για την κριτική που έχει δεχθεί: «Μετά τα δύο άτυχα αποτελέσματα κάποιοι έφερναν την καταστροφή λέγοντας και γράφοντας διάφορα για δικούς τους λόγους τους οποίους θα τους αναλύσω κάποια άλλη στιγμή για να μη νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο. Είμαστε χρόνια στην μπάλα και γνωρίζουμε πάρα πολλά για το ποδόσφαιρο. Τόσο εγώ όσο και ο Καρυπίδης αλλά και οι παίκτες παραμείναμε ψύχραιμοι και συνεχίζουμε τη δουλειά».

Για το τελικό αποτέλεσμα: «Όπως τότε έτσι και τώρα, παρά το 5-0, παραμένουμε προσγειωμένοι. Το κεφάλι κάτω γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Ελευσίνα. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Τότε να μας κρίνετε. Τώρα είναι πρόωρο και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Να κρίνεται μια ομάδα στις 1-2 αγωνιστικές»

Για το τι άλλαξε στο διάστημα της διακοπής: «Είναι κάτι το οποίο δεν το επικαλέστηκα ποτέ, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου. Όταν έχεις μια καινούργια ομάδα θέλει τον χρόνο της. Μην μου πει κανείς για προετοιμασία... άλλο τα φιλικά κι άλλο οι επίσημοι αγώνες. Δεν είχαμε ρυθμό. Γι’ αυτό είχα πει για τα ευεργετικά αποτελέσματα της διακοπής. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας».

Για το επίπεδο των αντιπάλων: «Δεν αλλάζει κάτι. Κάθε αντίπαλος έχει μια ιδιαιτερότητα και δυσκολία. Είδατε ότι ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα. Η Καλλονή είναι μια ομάδα αξιόλογη. Πάλεψε βάσει των δυνατοτήτων της. Εμείς κάναμε εύκολο το σημερινό παιχνίδι με την απόδοσή μας κι εν συνεχεία με το σκοράρισμα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ο Άρης έχει 34 ντέρμπι».

Για τις πολλές αλλαγές στους ρόλους των παικτών στη διάρκεια του αγώνα: «Αυτό είναι σημαντικό, να μπορεί ένας παίκτης να ανταποκριθεί σε διάφορες θέσεις. Αυτά τα δοκιμάζουμε στην προπόνηση. Βλέπουμε αν ένας παίκτης, ξέχωρα από τη φυσική θέση, αν μπορεί να ανταποκριθεί. Αν τον βάλεις στο επίσημο χωρίς να τον έχεις δοκιμάσει, θα εκτεθείς αλλά και θα χάσεις τον παίκτη. Στόχος είναι να έχουμε μια 20αδα από έτοιμους παίκτες γιατί τα παιχνίδια είναι πολλά μέσα σε πολύ λίγες ημέρες».

Για το σχήμα με τους Ανάκογλου, Παυλίδη και Τάτο στη μεσαία γραμμή: «Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους. Είχαμε πει να παίξουμε από τις πτέρυγες με αλλαγές παιχνιδιού. Τα είδαμε αυτά τα στοιχεία σήμερα. Σε κάποια παιχνίδια που ξέρουμε ότι ο αντίπαλος θα αμύνεται, επιλέγουμε παίκτες οι οποίες έφεση να δώσουν καλή πάσα και να σκοράρουμε. Το σημαντικότερο ήταν ότι είχαμε πολυφωνία στο σκοράρισμα».

Για τον στόχο του γρήγορου γκολ: «Αν βρούμε χώρους και σκοράρουμε γρήγορα, αλλάζει το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είδατε τι χώροι δημιουργήθηκαν μετά το 2-0. Το ίδιο έγινε και με τον Αστέρα Τρίπολης. Είμαστε μια ομάδα που δεν παρατάμε το παιχνίδι. Όπως και στο φιλικό με τη Λαμία. Ισοφαρίσαμε στο 90’ και σε τρία λεπτά κερδίσαμε 3-1».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα