Έπαιζε καλά και είναι 11ος! Αν δεν παίζει καλά;

Έπαιζε καλά και είναι 11ος! Αν δεν παίζει καλά;

Έπαιζε καλά και είναι 11ος! Αν δεν παίζει καλά;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που παίζει καλά, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

«Ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό…» έγραφα προχθές και η πλάκα μετά από αυτό το χθεσινό 1-0, είναι ότι δεν διαψεύστηκα και ιδιαίτερα…

Ακόμη και μετά από αυτό το τραγικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ακόμη και μετά από αυτό το 1-0 με το… σουτ από το πουθενά που έβαλε ο Λουντ, σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, ότι απέδωσε και αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ…

Αλλά τι τα αναλύουμε όλα αυτά; Είναι λίγο ανόητο… Δεν έχει πλέον και μεγάλη αξία…

Το όλο θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι το εξής: «Αυτή η ομάδα που έχει παίξει το συγκεκριμένο καλούτσικο ποδόσφαιρο στις πρώτες δέκα αγωνιστικές και είναι ενδέκατη στη βαθμολογία, αν από εδώ και πέρα περάσει μία μεγάλη κρίση και δεν παίζει καλά –όπως δηλαδή με τα Τρίκαλα και τον Παναθηναϊκό- που ακριβώς θα φθάσει στη βαθμολογία;»

Σε αυτό το ερώτημα ποιος μπορεί να απαντήσει;

Αυτό που είδαμε στη Λεωφόρο ήταν… απαράδεκτο ήταν η απόλυτη δυσφήμιση του αθλήματος… Ο Παναθηναϊκός όμως κέρδισε, ο Παναθηναϊκός τώρα άλλαξε προπονητή και ψάχνεται, ο Παναθηναϊκός τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας…

Ο ΠΑΟΚ τι κάνει;

Ο ΠΑΟΚ που αμύνθηκε σχετικά καλά, είδε τον τερματοφύλακά του να δέχεται το γκολ από πολύ μακριά και εκεί που σε αυτή τη θέση περιμένεις να έχει έναν που θα σου δίνει βαθμούς, χθες έγινε το αντίστροφο…

Επιθετικά τι έγινε; Δημιουργικά;

Αυτή ήταν η χειρότερη βραδιά του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ένα ματς στο οποίο οι παίκτες των πλευρών δεν βρίσκονταν ποτέ και πουθενά, οι στημένες φάσεις έφεραν δύο-τρεις τελικές (από δεύτερες μπάλες κυρίως) και επειδή από τον άξονα ο ΠΑΟΚ… δεν υπάρχει στην ανάπτυξη, όλα ήταν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Εντός ΠΑΟΚ εξακολουθούν να λένε ότι δεν υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα, θεωρούν ότι κλίμα είναι καλό και… να που την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να βρει το στήριγμα που ψάχνει.

Αν ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη πανηγυρίσει την πρόκριση, τότε μπορεί να ανακάμψει… Αν έρθει και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, τότε η κατάσταση δυσκολεύει πολύ περισσότερο.

* Ενόψει Πέμπτης και επειδή άνοιξε μεγάλη κουβέντα για τους τερματοφύλακες στον ΠΑΟΚ, μην έχει κανείς, καμία αμφιβολία για το ποιος θα παίξει. Είναι άσκοπο να γίνεται συζήτηση… Για πολλούς και διάφορους λόγους, είναι βέβαιο ότι θα παίξει ο Μπρκιτς…

* Προχθές (και πάλι) έγραφα για την πρόοδο στο πρωτάθλημα, τις γκέλες των μεγάλων και την προσπάθεια να καθαρίσει λίγο το σκηνικό για να απομακρυνθούν όλοι όσοι βρώμισαν τα πάντα. Και τότε ανέφερα ότι… «προφανώς και δεν γίνεται να μην έχουμε λάθη…».

Χθες λοιπόν ο Ολυμπιακός που δυσκολεύονταν, έβαλε ένα γκολ οφσάιντ και μετά βοηθήθηκε για να ανοίξει το ματς. Το πιο κρίσιμο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι το λάθος του βοηθού Δόση από την Αθήνα στο γκολ του Ιντέγιε.

Το θέμα είναι η κρίση που θα ακολουθήσει γι’ αυτόν από την ΚΕΔ.

Υπό άλλες συνθήκες, το σύστημα θα τον προστάτευε! Με άλλη ΕΠΟ αυτός θα ξαναέπαιζε σε δύο-τρεις εβδομάδες και ίσως σε λίγο καιρό επιβραβεύονταν μπαίνοντας στον πίνακα των διεθνών. (Εκεί παίζονταν πολλά! Σε αυτές τις περιπτώσεις πόνταραν και περνούσαν τα μηνύματα στους άλλους...).

Το θέμα είναι τώρα τι θα κάνει η ΚΕΔ και αυτή η διαφορετική ΕΠΟ. Αν ο Δόσης (που έκανε και άλλα εξόφθαλμα λάθη υπέρ του Ολυμπιακού) τιμωρηθεί για πολλούς μήνες και πολλές κληρώσεις, τότε θα είμαστε σίγουροι ότι άλλαξε η κατάσταση και καθαρίζει το σκηνικό. Αυτοί δεν θα είναι σαν τους άλλους, τους εξαρτώμενους, τους κατευθυνόμενους.

Αν ο Δόσης ξαναπάρει αγώνα σε… μόλις 2-3-4 εβδομάδες, τότε… τελειώσαμε. Ξεφτιλίζονται οι πάντες και τα πάντα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.