Το λένε και... Διοίκηση

Το λένε και... Διοίκηση

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το λένε και... Διοίκηση

bet365

Το "πριν" του Ολυμπιακού στη διαχείριση της κρίσης,καθορίζει τη διαδρομή της φετινής σεζόν. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

O Κετσπάγια έφυγε νωρίς. Σε τέτοιο σημείο που σχεδόν οι περισσότεροι να έχουν ξεχάσει αυτή τη δεύτερη «απόπειρα πάγκου» σε ελληνικό έδαφος. Ο Στραματσόνι πάλι το καθυστέρησε χαρακτηριστικά, υπό την ομπρέλα του Γιάννη Αλαφούζου. Έγινε όμως και εκεί η αλλαγή. Και από χθες ο Παναθηναϊκός έστω σερβίροντας «παγωμένη σούπα» έδειξε πως έχει ακόμη σφυγμό. Σε σημείο μάλιστα ο Μαρίνος Ουζουνίδης να υποστηρίζει, ότι μπορεί να τον ξαναβάλει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

Ποιος έχει πια τους «μπελάδες»; Ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ. Με τον Βλάνταν Ίβιτς από τη περασμένη Δευτέρα τέτοια ώρα, μέχρι σήμερα, να καταλαβαίνει πως όσο και αν θεωρητικά «στηρίζεται» πρακτικά η μετοχή του... κατρακυλά, σαν αυτές των Ιταλικών τραπεζών. Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν το 2017 τον βρει στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Η ποδοσφαιρική «πιάτσα» περισσότερο αντιλαμβάνεται ότι ο μη εντοπισμός του «επόμενου» μπορεί να καθυστερήσει τα πράγματα, παρά κάτι άλλο.

Και ο Ολυμπιακός, που αυτόν τον καιρό ουδεμία σχέση με τους άλλους; Εκείνος τους μπελάδες φέτος τους πέρασε πρώτος από όλους. Μέσα στο κατακαλόκαιρο. Από την παραίτηση του Σίλβα, στην απόλυση του Βίκτορ και τέλος πάντων σε μια διαδικασία που προφανώς ήταν πολύ πιο δύσκολη, από όσο πλέον φαντάζει.

Πως οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τη δική τους «κρίση»; Με αποφάσεις. Σε timing που ακόμη η μπάλα κυλούσε. Όταν επιλέχθηκε η απόλυση του Βίκτορ και η επένδυση σε ένα νέο κύμα μεταγραφών, ο Ολυμπιακός είχε χάσει μόνο την πρόκριση (και τα 30 εκατ ευρώ) του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλη απώλεια. Όχι όμως καταστροφική. Υπήρχε μπροστά όμως ένα πεδίο δράσης. Το πρωτάθλημα, το Γιουρόπα Λιγκ. Στο λιμάνι λοιπόν δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά. Έκαναν τη κίνηση τους. Και ας την πλήρωσε ο Ισπανός, μέσα σε 40 ημέρες, για όλους και για όλα.

Είχε δίκιο ο πρωταθλητής που προχώρησε σε αυτή τη κίνηση; Η πραγματικότητα του, σήμερα απαντά. Και τα επιχειρήματα δεν σηκώνουν αμφισβήτηση. Είναι πρώτος στην Σούπερ Λιγκ με μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Πάει τη Πέμπτη «περασμένος» στους “32” του Γιουρόπα, να παίξει στην Κύπρο την πρώτη θέση με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι μέσα στο Κύπελλο. Έχει ουσιαστικά βάλει τις βάσεις για την ανάδειξη ένας «μικρού» όπως ο Ρέτσος. Του βγήκε λίρα εκατό μια μεταγραφή σαν αυτή του Μάρτινς. Και αν ο Μπέντο το διαχειρίζονταν λιγάκι πιο «έξυπνα» το θέμα του ρόστερ του; Θα ήταν η απόδοση εκείνης της επιλογής του Αυγούστου στο «μάξιμουμ».

Πότε έφυγε ο Στραματσόνί από τον Παναθηναϊκό; Όταν πιθανότατα έχει ήδη πετάξει το 70%-80% των στόχων της σεζόν για τους Πράσινους. Είναι εκτός Ευρώπης. Είναι μάλλον και εκτός Κυπέλλου. Και τα έκτος έδρας ματς με Ατρόμητο και Λάρισα που έρχονται διαδοχικά θα δείξουν αν είναι οριστικά από το 2016 και εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Πότε θα φύγει ο Ίβιτς; Μετά την πυροδότηση μιας βόμβας μέσα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, έπειτα από όσα έγιναν με τον Τζαβέλα και τις δηλώσεις για «στημένους» παίκτες. Μια ζημία που ο χρόνος θα εκτιμήσει τις πραγματικές διαστάσεις της. Συν φυσικά το ιστορικό χαμηλό, έπειτα από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Και για να δούμε τη Πέμπτη τι θα γίνει και με την υπόθεση Ευρώπη, όπου λογικά θα εξελιχθεί με τον Σέρβο στον πάγκο.

Πότε έφυγε ο Κετσπάγια; Είπαμε, γρήγορα. Εκεί όμως το λάθος ήταν διαφορετικό. Αντί να επιλεγεί ένας επαγγελματίας που να μπορεί να παρέμβει άμεσα στην εικόνα της ΑΕΚ, κάποιος που να γνωρίζει, που να έχει διαπιστευτήρια, προέκυψε ένας προπονητής που προφανώς ακόμη δεν είναι σε θέση να καταλάβει ούτε τα προβλήματα της ομάδας του. Μπορεί στο μέλλον να την αλλάξει την εικόνα. Μέχρι εδώ όμως ο Μοράις δεν δικαιολογεί έστω την απόφαση των Κιτρινόμαυρων να τον εμπιστευθούν. Και αυτή την απόφαση κάποιος την πήρε.

Ο Παναθηναϊκός πριν από τη νίκη με τον ΠΑΟΚ, είχε ένα τρίποντο σε δέκα επίσημα ματς. Η ΑΕΚ μετά τον Κετσπάγια έχει μια νίκη στα τελευταία πέντε της Σούπερ Λιγκ,ενώ στο Κύπελλο δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε την Καρδίτσα. Όσο για τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε για πρωταθλητισμό, έχοντας ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Τι λέει το κοντέρ; Τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τη Βέροια που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Και δεκατέσσερις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Πως λέγεται λοιπόν η διαφορά των Πειραιώτων και των άλλων με μια λέξη; Δεν είναι δύσκολο. Διοίκηση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής