Nικη-οξυγόνο με υπογραφή Ουζουνίδη!

Nικη-οξυγόνο με υπογραφή Ουζουνίδη!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Nικη-οξυγόνο με υπογραφή Ουζουνίδη!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το νικηφόρο -ντεμπούτο του Ουζουνίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκου και τις λογικές και αυτονόητες κινήσεις του Ελληνα τεχνικού, που οδήγησαν την ομάδα του σε μία νίκη-οξυγόνο.

Oταν σε 10 παιχνίδια έχεις μία νίκη και παίζεις με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος. Και η νίκη ήρθε με ένα γκολ του Λουντ, που φέρει ευθύνη και ο Μπρκιτς, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, που το έφαγε όρθιος, αλλά και η μπάλα μετά το σουτ πήγε εκεί, που έπρεπε.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχα γράψει, ότι είχε δύσκολο ντεμπούτο και στο γήπεδο φάνηκε αυτό. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία δύσκολη νίκη σε ένα ντέρμπι, που ποιοτικά δεν ήταν καλό, αλλά το ζητούμενο ήταν η νίκη. Και τη νίκη την πήρε ο Παναθηναϊκός, που του δίνει οξυγόνο για τη συνέχεια. Μία νίκη, που έχει την υπογραφή του Ουζουνίδη.

Τι έκανε ο Ελληνας τεχνικός; Τα αυτονόητα έκανε και παρουσίασε μία ομάδα συμπαγή στο γήπεδο , που ο ΠΑΟΚ δεν της έκανε ευκαιρία με εξαίρεση το σουτ του Λέοβατς(που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος). Στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν χθες ένας κανονικός προπονητής που έκανε τα βασικά και όχι τα ….Στραματσόνικα, που βλέπαμε ειδικά τους τελευταίους μήνες. Ποια είναι τα βασικά;

Συγκεκριμένο πλάνο, που δεν άλλαξε ποτέ. 4-4-1-1 . Ούτε 3-5-2, που να γίνεται 4-4-2 σε ρόμβο και στη συνέχεια 4-2-3-1, η ακόμα και 3-6-1, που βλέπαμε επί εποχής Ιταλού.

Συγκεκριμένοι ρόλοι με τους παίκτες να είναι απόλυτα πειθαρχημένοι τακτικά. Ο Λουντ δίπλα στον Ζέκα με στόχο να βοηθήσει δημιουργικά από τον άξονα. Είτε με πάσες, είτε με σουτ. Σαν και αυτό, που έκρινε τελικά το παιχνίδι και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο Ζέκα δεν έτρεχε αλόγιστα , αλλά στον χώρο ευθύνης του. Στα άκρα υπήρχαν από δύο παίκτες, που με ντουμπλαρίσματα «ακύρωσαν» τους ταχύτατους και επικίνδυνους Τζάλμα Κάμπος και Ροντρίγκεζ. Τα μπακ δεν ανέβαιναν πολύ και συνέχεια , αλλά με μέτρο και με στόχο να υπάρχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.

Πρέσινγκ από το κέντρο και όχι από την επίθεση. Ο Ουζουνίδης ήξερε, ότι ο ΠΑΟΚ είναι φωτιά στους χώρους και ότι ο Παναθηναϊκός έχει …θέμα με τα δεύτερα ημίχρονα. Ετσι επέλεξε να πρεσάρει από το κέντρο και όχι από πολύ ψηλά. Ετσι υπήρξε καλύτερος έλεγχος του αντιπάλου και καλύτερη ισορροπία δυνάμεων στην διάρκεια του αγώνα.

Αλλαγές με λογική. Εξω ο Ιμπάρμπο, που είχε ημιτελείς προσπάθειες και καθόλου ….νεύρο στις κινήσεις του μέσα ο ψυχωμένος Λέτο. Εξω ο Γουακάσο, που φαινόταν να του έχει βγει μία κούραση και είχε κάνει και κάποια λάθη στις πάσες, μέσα ο Μπουμάλ, που πήγε δεξιά και ο Βιγιαφάνιες αριστερά. Και στο τέλος μετά το 1-0 έξω ο Μπέργκ(έτρεξε πολύ, αλλά με εξαίρεση το πρώτο λεπτό δεν είχε φάσεις για γκολ) και μέσα ο Ρέις, για να ελέγξει καλύτερα το κέντρο και να αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για ισοφάριση.

Εκτός του Λουντ, ο Παναθηναϊκός είχε σε καλή μέρα τον Βιγιαφάνιες, τον Μολέδο, τον Κουλιμπαλί και τον Βλαχοδήμο σταθερό κάτω από τα δοκάρια. Η ομάδα έκανε μόνο μία νίκη ,τίποτα άλλο. Θέλει πολλή δουλειά για να βελτιωθεί η εικόνα της και ο Ουζουνίδης θα την βελτιώσει. Ηδη μέσα σε δύο ημέρες έδωσε ένα ομαδικό πνεύμα, που απουσίαζε από τον Παναθηναϊκό. Είπαμε έκανε τα απλά, τα αυτονόητα και οδήγησε την ομάδα στη νίκη και σε ντέρμπι. Μία νίκη-οξυγόνο είναι και τίποτα άλλο. Η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη, για αυτό χρειάζονται μόνο χαμηλοί τόνοι.

ΥΓ:Η νίκη αποκτάει μεγαλύτερη σημασία με δεδομένο, ότι η Λεωφόρος ήταν μισοάδεια και …βουβή. Ο κόσμος με την αποχή του εξέφρασε την απογοήτευσή του , για την τραγική πορεία της ομάδας. Για να ξαναγυρίσει το γήπεδο χρειάζεται μεγάλο σερί νικών.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός στο 0-0 προηγήθηκε με ένα γκολ του Ιντέγε, που ήταν οφ-σάιντ ένα μέτρο και μετά όλα έγιναν πιο απλά κόντρα στον Λεβαδειακό. Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.