Κορακάκης ο... ανίκητος!

Κορακάκης ο... ανίκητος!

Νίκος Μαρούδας
Κορακάκης ο... ανίκητος!

bet365

Ο Ατρόμητος πέρασε και από την Λάρισα «πάτησε» για πρώτη φορά φέτος πεντάδα, κάτι που το χρωστάει στον Γιώργο Κορακάκη! To gazzetta.gr, αναλύει έργα και ημέρες του Έλληνα τεχνικού στο Περιστέρι.

Η φετινή χρονιά για τον Ατρόμητο άρχισε πολύ περίεργα. Αποφασίστηκε να γίνει στροφή σε περισσότερα δικά του παιδιά, με την διοίκηση να στηρίζει τον Τραϊανό Δέλλα. Τελικά τα πράγματα στο ξεκίνημα δεν ήταν όπως τα περίμεναν στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Κορακάκης να διαδεχτεί την τρίτη αγωνιστική τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004. Μόνο δικαιωμένος μπορεί να νιώθει για την κίνηση αυτή ο Γιώργος Σπανός... Το gazzetta.gr, εξηγεί το γιατί!

Το παιχνίδι με την ΑΕΛ έχει τελειώσει και ο Κορακάκης στη συνέντευξη Τύπου δηλώνει: «η προσγείωση είναι επιβεβλημένη». Αν τώρα σε αυτή τη δήλωση βάλουμε το γεγονός πως μετά το διπλό στην Τούμπα τα... έψαλε στους ποδοσφαιριστές του για την εμφάνιση, κάτι βλέπουμε. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει να κρατάει πάντα μα πάντα τους ποδοσφαιριστές του προσγειωμένους. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι Περιστεριώτες να βρίσκονται στην πεντάδα, όμως αυτό πολύ εύκολα αλλάζει.

Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Κορακάκης. Ειδικά από την στιγμή που μπροστά υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός αυτό που έχει κάνει τον Ατρόμητο να θυμίζει κάτι από το παρελθόν.

Ο νεαρός τεχνικός έχει καταφέρει να κάνει την ομάδα του και πάλι οικογένεια! Στις πρώτες αγωνιστικές αυτό δεν υπήρχε. Πλέον και πάλι παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα του Γιώργου Κορακάκη. Του ανίκητου Κορακάκη. Μπορεί να έχει χάσει από τον Ολυμπιακό, αλλά όλοι θυμούνται το τι έγινε για να έρθει αυτή η ήττα. Εκτός αυτού, λοιπόν, μετράει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Η μία νίκη μέσα στην Τούμπα, η άλλη στο AEL FC Arena και η μία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Τρία τεράστια εκτός έδρας αποτελέσματα! Αν πριν τα παιχνίδια κάποιος έλεγε στον Κορακάκη ό,τι θα είχε 7 βαθμούς από αυτά, ο τεχνικός του Ατρόμητου θα ήταν υπερευχαριστημένος.

Και να πεις πως έκανε κάτι... τρελό για να μεταμορφωθεί ο Ατρόμητος; Δεν το έκανε! Έκανε απλά και λογικά πράγματα. Δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει τον Κατράνη όταν ο Μπίτολο θεωρούσε σίγουρη την θέση του. Έφερε τον Ούμπιδες και πάλι στα άκρα όποτε χρειάστηκε, έφερε τον Τόνσο στη θέση του (επί Δέλλα τον βλέπαμε στις πτέρυγες) και φυσικά κατάφερε να... φτιάξει ψυχολογικά και τον Λε Ταλέκ.

Ακόμα και κόντρα στην ΑΕΛ. Εκτός ο Βασιλείου με πυρετό, στη θέση του ο Μπρίτο που δεν έχει πολλές συμμετοχές φέτος. Ο Στόιτσεφ, που τον τελευταίο καιρό δεν είναι στα καλύτερά του, στον πάγκο. Όπως και ο Κιβρακίδης! Ο νεαρός μπακ κάνει μια (φυσιολογική) κοιλιά μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Κοντοές κλήθηκε, πήρε την θέση του στα δεξιά της άμυνας μετά από καιρό απραξίας και τα πήγε πολύ καλά.

Ο Κορακάκης, λοιπόν, έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές του! Όλοι γνωρίζουν πως αν κάνουν αυτά που ζητάει στις προπονήσεις, θα έχουν την ευκαιρία τους. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις. Από τότε που ανέλαβε έχουν παίξει όλοι! Δεν είναι υπερβολή. Με εξαίρεση τον νεαρό τερματοφύλακα Θεοδωράκη, όλοι οι άλλοι έχουν αγωνιστεί έστω μια φορά.

Είναι και αυτός ένας λόγος που ο Ατρόμητος βρίσκεται πλέον στην πεντάδα. Όποιος ποδοσφαιριστής μπει να αγωνιστεί, παίζει και για τον προπονητή του. Αυτό είναι... μαγκιά του Κορακάκη! Κάτι τόσο απλό και δύσκολο ταυτόχρονα. Ο 40χρονος τεχνικός το έχει καταφέρει αυτό από την πρώτη μέρα. Αν λοιπόν ο Ατρόμητος συνεχίσει να εντυπωσιάζει, όπως κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, τότε ο Κορακάκης μπορεί να αρχίζει να ονειρεύεται (τουλάχιστον) ένα ευρωπαϊκό ταξίδι ως προπονητής των Περιστεριωτών!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα