Επιτέλους ανάσα!

Επιτέλους ανάσα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Επιτέλους ανάσα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που θυμήθηκε πως είναι η χαρά της νίκης, την ορθολογική αντιμετώπιση του Μαρίνου Ουζουνίδη και την εξυγίανση που θαυμάσαμε στο Καραϊσκάκη!

Από τις 30 Οκτωβρίου και το 2-0 επί του Ηρακλή στην Λεωφόρο είχε να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Ένας μήνας και κάτι... ψιλά χωρίς νίκη, για έναν οργανισμό που δεν έχει μάθει και δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο διάστημα αποτυχιών και ηττών με κάτω τα χέρια αποτελούσε θηλιά στον λαιμό! Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα είχε πάρει πορεία προς τον πάτο του βυθού, ανήμπορος έστω και να κερδίσει λίγα μέτρα προς την επιφάνεια. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ αποτελεί μια μικρή ανάσα που θα του δώσει την ευκαιρία να ηρεμήσει, να κερδίσει λίγο χρόνο και να προσπαθήσει να βρει στην συνέχεια την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, ώστε με ένα σερί νικών να επανέλθει στην κανονικότητα του Αυγούστου.

Το μοναδικό που μετρούσε πραγματικά για τον αποψινό Παναθηναϊκό των ειδικών συνθηκών(μία νίκη σε δέκα ματς, το χειρότερο δυνατό κλίμα, αποχή των οργανωμένων και... επίσκεψη στο Κορωπί, νέος προπονητής) ήταν η νίκη. Ούτε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ούτε να παρουσιάσει βελτίωση, ούτε τίποτα. Το «τρίποντο» και μόνο αυτό. Τόσο για να παραμείνει σε αυτό το -7 από την κορυφή και να μην βάλει... ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες διεκδίκησης από τα Χριστούγεννα όσο και για να αλλάξει το κέφι του, να ξαναβρεί ψήγματα αυτοπεποίθησης και πίστης στα αποδυτήριά του.

Σε ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι, χωρίς φάσεις αλλά με αρκετή τακτική από τους δύο προπονητές, ήταν ξεκάθαρο πως όποιος είχε τις λεπτομέρειες και έβρισκε πρώτος το γκολ θα έκανε τεράστιο βήμα για την νίκη. Η έμπνευση του Ρόμπιν Λουντ που πέρασε την μπάλα από την μύτη της βελόνας, η τραγική τοποθέτηση/αντίδραση του Μπρκιτς και η χαμένη ευκαιρία του Κλάους στο 82'(ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί σε αυτόν τον παίκτη φέρονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στον ΠΑΟΚ) έφεραν τους βαθμούς στο «τριφύλλι» και το ξεκίνημα με το... δεξί στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι μάγος και δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα με δύο προπονήσεις, όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού. Έπραξε ότι θα έκανε κάθε λογικός κόουτς. Κουβέντα, τετ-α-τετ, ομιλίες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανύψωση του ηθικού των παικτών και ένα ξεκάθαρο πλάνο πάνω στο χορτάρι. 4-4-2, οι παίκτες στην φυσική τους θέση, μία «σφιχτή» φιλοσοφία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ελάχιστα ρίσκα, «κλείδωμα» των ατού του αντιπάλου. Οι «πράσινοι» ήταν καλά τακτοποιημένοι μέσα στο γήπεδο, ο Ουζουνίδης κράτησε αρκετά πίσω τους δύο πλάγιους μπακ(Χουλτ-Κουλιμπαλί) αλλά και τον Ζέκα για να ελαχιστοποιήσει τους χώρους στους καλούς εξτρέμ του αντιπάλου και με την τακτική του πήρε το πρώτο ζητούμενο. Δεν απειλήθηκε.

Το... buzzer beater του Ρόμπιν Λουντ του έδωσε το προβάδισμα στο 70' και στην συνέχεια διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι, ώστε να μην πιεστεί από τον «δικέφαλο» και να κρατήσει μέχρι τέλους το αποτέλεσμα. Δημιουργικά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί ευθύνη του νέου τεχνικού και εδώ που τα λέμε, όταν έχεις ποδοσφαιριστές σε τόσο κακή ψυχολογική κατάσταση είναι δύσκολο να βγάλουν μέσα στο γήπεδο αυτά που μπορούν. Το είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο 48χρονος τεχνικός μετά το τέλος του ματς. «Κανείς δεν παίζει αυτό που πραγματικά που μπορεί. Σήμερα ήμασταν στο 50%»...

Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος 7, Χουλτ 5, Κουλιμπαλί 5, Μολέδο 7, Κουτρουμπής 7, Ζέκα 5, Λουντ 8, Ιμπάρμπο 3, Γουακάσο 4, Βιγιαφάνιες 6, Μπεργκ 4, Μπουμάλ 4, Λέτο 4, Ρέις(-)

Υ.Γ1: Από κει και πέρα, θαυμάσαμε για ακόμη μία Κυριακή την εξυγίανση της νέας ΚΕΔ του Τριτσώνη και του Κουκουλάκη. Όχι άλλη εξυγίανση ρε παιδιά, θα πάθουμε τίποτα. Πάντως, εδώ που τα λέμε ήταν τόσο όμορφο το γκολ του Ιντέγε που θα ήταν αμαρτία να ακυρωθεί. Τι σημασία έχει που σκορ δεν υπήρχε (0-0) και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς το πλεκτό;

Το θέαμα πάνω απ' όλα. Σήμερα ήταν Κυριακή, αύριο Δευτέρα, μεθαύριο Τρίτη και πάει λέγοντας. Είκοσι χρόνια στο ίδιο έργο θεατές. Α, ξέχασα! Απαγορεύεται να στεκόμαστε στα όσα τρελά γίνονται. Εξάλλου όπως λέει και η βίβλος της «Παράγκας», εδάφιο 15, παράγραφος 1: «Απαγορεύεται να μιλάς για διαιτησία όταν η ομάδα σου δεν βλέπεται. Ο πρωτοπόρος έχει το δικαίωμα να κερδίζει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, να ευνοείται συστηματικά και εσύ να το βουλώνεις»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.