Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς με βαρύ κλίμα κι άδεια «13» πήρε το βασικό ζητούμενο που ήταν η νίκη (1-0 τον ΠΑΟΚ) με το γκολ του Λουντ και την... χορηγία του Μπρκιτς! Ξανά 2ο το «τριφύλλι», 11ος (!!!) ο Δικέφαλος!

Έτσι έπαιξαν

Στην «πρεμιέρα» του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ένα 4-4-2 και προτίμησε να διατηρήσει ως βασικό στα παιχνίδια πρωταθλήματος κάτω από τα δοκάρια, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο ομογενής πορτιέρο υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Χουλτ και στο κέντρο της άμυνας ο Μολέδο με τον Κουτρουμπή. Ζέκα και Λουντ οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερό χαφ ο Γουακάσο, δεξί ο Βιγιαφάνιες και ο Ιμπάρμπο μαζί με τον Μπεργκ. Από την πλευρά του, ο Βλάνταν Ίβιτς ξεκίνησε με τον Μπρκιτς στην εστία, δεξιά στην άμυνα ο Μάτος και αριστερά ο Λέοβατς. Κρέσπο και Βαρέλα στο κέντρο των μετόπισθεν. Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ στον άξονα του κέντρου. Ροντρίγκες αριστερά, Κάμπος στα δεξιά και στην κορυφή ο Κουλούρης.

Στα... αυγά τους!

Τόσο για τους γηπεδούχους όσο και για τους φιλοξενούμενους το αποψινό ντέρμπι ήταν οριακό. O Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη για να παραμείνει αυτό το -7 από την κορυφή που του επιτρέπει να έχει ελάχιστες πιθανότητες... επιστροφής για τον τίτλο και να επιστρέψει στις νίκες(1 στα τελευταία 10 ματς) ενώ και ο ΠΑΟΚ έψαχνε το «τρίποντο» για να βγει από την μεγάλη κρίση που του έφεραν οι αποτυχίες με Ατρόμητο και Τρίκαλα.

Οι δύο προπονητές δεν είναι... εξωγήινοι, γνώριζαν πολύ καλά το διακύβευμα και παρουσίασαν τις ομάδες τους με ξεκάθαρο προσανατολισμό να διαφυλάξουν καταρχήν τα νώτα τους, να μην πάρουν ρίσκα, να μην πιέσουν ψηλά αφήνοντας χώρους σε κέντρο και άμυνα και σε γενικές γραμμές το παιχνίδι μπήκε σε «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη» mode!

Οι δύο αντίπαλοι όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους, δεν έβρισκαν τις κατάλληλες επιλογές για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, με τον ΠΑΟΚ απλά να έχει την ανούσια κατοχή της μπάλας. Ενδεικτικό της αδυναμίας των δύο ομάδων να φτιάξουν καλές φάσεις είναι οι καλές τους στιγμές στο ματς. Για τον «δικέφαλο» ένα μακρινό σουτ του Λέοβατς στο 17' που έβγαλε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος και για το «τριφύλλι» μια κεφαλιά του Κουλιμπαλί που μπλόκαρε σταθερά ο Μπρκιτς! Κατά τα άλλα, μια άνοστη σούπα...

Λουντ... for three!

Ο Παναθηναίκός... ζωντάνεψε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν πιο δραστήριος και πάτησε την περιοχή του ΠΑΟΚ, έχοντας κάποιες μικροευκαιρίες αλλά όχι κάτι το σπουδαίο. Βλέποντας την ομάδα του να έχει «θέματα» ανασταλτικά, ο Ίβιτς έριξε στο 51' τον Μαλεζά στο παιχνίδι αντί του Λέοβατς, με τον Κρέσπο να πηγαίνει αριστερό μπακ. Παρά την υπεροχή του, το «τριφύλλι» δεν απειλούσε ιδιαίτερα και στο 61' ο Ουζουνίδης άλλαξε τον αρνητικό Γουακάσο με τον Μπουμάλ και τον Ιμπάρμπο με τον Λέτο.

Ο Βιγιαφάνιες πήγε αριστερό χαφ και ο Καμερουνέζος δεξί. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ίβιτς... απάντησε, κάνοντας πιο επιθετικό τον άξονα του με την είσοδο του Μπίσεσβαρ. Παρά τις αλλαγές από τους δύο πάγκους μετά το 55' η εικόνα του ματς ήταν όπως στο πρώτο μέρος. «Σφιχτό» παιχνίδι που ξεκάθαρα αν... έφευγε από την ισοπαλία θα κρινόταν στο γκολ.

Αυτό το γκολ, το βρήκε ο Παναθηναϊκός στο 69' και πήρε το ντέρμπι! Ο Ρόμπιν Λουντ είχε την έμπνευση της στιγμής, σούταρε από τα 25 μέτρα, η μπάλα πέρασε δίπλα από τα σώματα των αμυνομένων και κατέληξε στην γωνία που κάλυπτε ο Μπρκιτς! Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε, έμεινε... παγωτό και οι «πράσινοι» πήραν το «τρίποντο» με το απίθανο γκολ του Φινλανδού μέσου!

Εξάλλου στο επόμενο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε σωστή διαχείριση του προβαδίσματός του, στην μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ ο Κλάους στο 82' αμαρκάριστος σημάδεψε την άδεια Θύρα 13 και κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με το «τριφύλλι» να επιστρέφει στις νίκες μετά τις 30 Οκτωβρίου και το 2-0 επί του Ηρακλή!

MAN OF THE MATCH: Σε ένα «κλειστό» ντέρμπι, χωρίς τις μεγάλες φάσεις, όποιος έστελνε την μπάλα στο πλεκτό, προφανώς και θα ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Πόσω μάλλον όταν αυτό έγινε από μία προσωπική προσπάθεια, ένα σουτ από απόσταση. Ο Ρόμπιν Λουντ σκόραρε με ένα απίθανο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Δεν είχε την... δουλειά που έπρεπε να κάνει στην Νέα Σμύρνη, ωστόσο, έδωσε εμπιστοσύνη στην άμυνά του, «καθάρισε» αρκετές σέντρες των παικτών του ΠΑΟΚ και φυσικά έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Λέοβατς στο πρώτο μέρος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γκάρι Ροντρίγκες. Ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου ήταν απλά σε άλλο γήπεδο απόψε. Δεν πήρε προσπάθειες, ήταν εξαφανισμένος και έμεινε σε ρηχά νερά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ζέλικο Μπρκιτς «κρέμασε» τον ΠΑΟΚ με το γκολ που δέχθηκε στο 69'. Θα μπορούσε να έχει ως δικαιολογία τα σώματα που είχε μπροστά του αλλά και την πορεία της μπάλας(πέρασε από την... μύτη της βελόνας), ωστόσο, δέχθηκε το τέρμα στην κλειστή του γωνία και χωρίς να εκτιναχθεί για να σώσει την κατάσταση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου, χωρίς το μεγάλο λάθος στο αποψινό ντέρμπι. Καλοί και οι βοηθοί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι χάρη στο γκολ του Ρόμπιν Λουντ και επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα και... κάτι ψιλά. Σε μία αναμέτρηση που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, το σουτ του Φινλανδού και η γκέλα του Μπρκιτς έκριναν τον νικητή, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σε βαθιά περίοδο κρίσης μετά τα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα...

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (61’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (61’ Λέτο), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ (89’ Ρέις)

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέο Μάτος, Λέοβατς (51’ Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ροντρίγκεζ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (80’ Αθανασιάδης)

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα