Λάτσιο - Ρόμα 0-2

Λάτσιο - Ρόμα 0-2

bet365

Η Ρόμα νίκησε ξανά την Λάτσιο (0-2), επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στη Ρώμη και παρέμεινε στο -4 από την κορυφή. Σταμάτησε την Τορίνο η Σαμπντόρια (2-0).

Στις 26/5/13 η Λάτσιο νικούσε στον τελικό του Coppa Italia την Ρόμα και έπαιρνε την κούπα. Ταυτόχρονα έπαιρνε και την τελευταία νίκη επί της συμπολίτισσας αφού από τότε οι Τζαλορόσι είναι αυτοί που χαίρονται. Οπως συνέβη και τώρα, όταν το λάθος του Γουάλας... έδωσε το 0-1 του Στρούτμαν και στη συνέχεια κλείδωσε το τρίποντο ο Ναϊνγκολάν, σε ένα ντέρμπι που είχε πάθος, νεύρα, ξύλο και αποβολή. Ετσι, η Ρόμα παρέμεινε στη 2η θέση ισόβαθμη με την Μίλαν που θα υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα και στο -4 από τη Γιουβέντους, στην οποία θα πάει σε 15 μέρες!

Το ντέρμπι άρχισε με την Λάτσιο να πατάει καλύτερα και να είναι πιο επιθετική, έχοντας την πρώτη της ευκαιρία στο 13' με το άστοχο σουτ του Ιμόμπιλε από καλή θέση. Η Ρόμα ήθελε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα αλλά δεν τα κατάφερνε και στο 20' οι Λατσιάλι απείλησαν ξανά με τον Ιμόμπιλε, ο οποίος ήταν και πάλι άστοχος. Το ματς είχε καλό ρυθμό, είχε πάθος και από το 28' είχε και νεύρα αφού ο διαιτητής Μπάντι δεν ήξερε να τι να δώσει... Πέναλτι ή φάουλ στην πτώση του Μπρούνο Πέρες μετά την επαφή με τον Μπίλια; Αρχικά εκνεύρισε τους Λατσιάλι δείχνοντας πέναλτι, μετά τους Τζαλορόσι αφού άλλαξε την απόφαση του και τελικά το πρώτο 45λεπτο βγήκε χωρίς γκολ αλλά με ένταση και διαμαρτυρίες εκατέρωθεν σε κάθε φάση.

Νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53', η Ρόμα έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της επιθετικά με την αδύναμη κεφαλιά του Τζέκο που μπλόκαρε ο Μαρκέτι. Στο 61' ο πορτιέρε της Λάτσιο βγήκε ξανά νικητής στη μονομαχία τους, αυτή τη φορά κάνοντας μεγάλη επέμβαση στη δυνατή κεφαλιά του Βόσνιου, για να απαντήσει η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι άμεσα, στο 63', με την ευκαιρία του Ιμόμπιλε. Ο φορ των τυπικά γηπεδούχων πήρε την κάθετη και βγήκε σε καλή θέση αλλά ο Μανωλάς κατάφερε με τάκλιν να κοντράρει την μπάλα.

Ο στόπερ των Τζαλορόσι βοήθησε την ομάδα του σε αυτή τη φάση, αυτός των Λατσιάλι κατέστρεψε τη δική του στο επόμενο λεπτό... Στο 64' ο Γουάλας έκανε τραγικό λάθος, ο Στρούτμαν είπε «grazie» και πλάσαρε όπως έπρεπε για το 0-1, δίνοντας το έναυσμα για... πανικό! Ο Ολλανδός προκάλεσε τον Κατάλντι, αυτός αντέδρασε, οι δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια και τελικά όλο αυτό σταμάτησε με την αποβολή του Κατάλντι, ο οποίος ήταν στον πάγκο. Οι Μπιανκοσελέστι προσπάθησαν να ανακτήσουν την ηρεμία τους και να επιτεθούν σωστά αλλά άφησαν κενούς χώρους και στο 77' ο Ναϊνγκολάν έφυγε στην κόντρα και έκανε το μακρινό σουτ, με τον Μαρκέτι να υπολογίζει λάθος τη φάση (0-2)!

Οι αλλαγές του Ιντσάγκι, προφανώς, δεν γινόταν να αλλάξουν την έκβαση του ντέρμπι, με την Ρόμα να παίρνει το τρίποντο και να παραμένει δυνατά στη μάχη του τίτλου, περιμένοντας πλέον τα ντέρμπι με Μίλαν (εντός) και Γιουβέντους (εκτός).

Προσγείωση στη Γένοβα
Εχοντας συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, η Τορίνο πήγε στο Luigi Ferraris με στόχο τη νίκη που θα την έβαζε ακόμη πιο δυνατά στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι, τελικά, αφού η Σαμπντόρια επικράτησε με 2-0 και βελτίωσε τη θέση της στην κατάταξη, πλησιάζοντας παράλληλα στο -3 την Γκρανάτα. Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του αλλά δεν είχε γκολ στο πρώτο 45λεπτο. Αυτά ήρθαν στο δεύτερο και ήταν για τους Μπλουτσερκιάρι. Στο 51' η άμυνα της Τορίνο δεν απομάκρυνε μετά την εκτέλεση κόρνερ και ο Μπαρέτο έκανε το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 69' με κεφαλιά του Μπελότι που απέκρουσε ο Πουτζιόνι. Στο 77' η Σαμπντόρια έμεινε... χωρίς προπονητή αφού αποβλήθηκε ο Μάρκο Τζαμπάολο και στο 94' ο Σικ από καλή θέση έγραψε το 2-0 για τους Γενοβέζους.

Επιτέλους Σασουόλο
Μετά από αναμονή σχεδόν δύο μηνών, οι Νεροβέρντι πανηγύρισαν αφού νίκησαν με 3-0 την Εμπολι και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια. Η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος δεν ξέρει ακόμη τι ακριβώς γίνεται με τον Μπεράρντι που λείπει από τις 29 Αυγούστου, πήρε πέναλτι στο 22' για την ανατροπή του Ραγκούζα από τον Σκορούπσκι και ο Πελεγκρίνι από τα 11 βήματα έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην επίθεση, πίεζαν για το δεύτερο γκολ και στο 36' πήραν δεύτερο πέναλτι, για χέρι του Κρότσε αυτή τη φορά, με τον Ρίτσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-0. Η Εμπολι θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς στο 48' αλλά είχε δοκάρι με τον Κρούνιτς και στο 53' ο Ραγκούζα από κοντά, μετά την λάθος αντίδραση του Σκορούπσκι στη σέντρα του Ρίτσι, έκανε το 3-0. Το ματς, προφανώς, είχε τελείωσει και έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν μπροστά και να φτιάξουν ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν.

Το έσωσε στο 92'
Το γκολ του Μποριέλο στο 24', με ωραία ενέργεια μετά την πάσα του Ντι Τζενάρο, έδωσε στην Κάλιαρι το προβάδισμα στην έδρα της Πεσκάρα και φαινόταν ότι θα της έδινε και το τρίποντο. Παρά το γεγονός ότι οι Ροσομπλού έμειναν με 10 παίκτες από το 33' λόγω της αποβολής του Ντι Τζενάρο, κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι και το 92΄, απέναντι σε μια απογοητευτική Πεσκάρα. Κι όμως, λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 92', οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Καπράρι και να πάρουν έστω τον βαθμό, που τους φέρνει στο -2 από την 17η θέση. Για να πάει όμως εκεί ή και ψηλότερα, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό, η Πεσκάρα θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να νικήσει κιόλας αφού μετά από 15 αγωνιστικές έχει μόνο ένα τρίποντο και αυτό... στα χαρτιά (επί της Σασουόλο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα