«Κόσμημα» για τη Ρεάλ στο clasico ο Μόντριτς

Κώστας Ζάλιαρης
«Κόσμημα» για τη Ρεάλ στο clasico ο Μόντριτς

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που έλαμψε στο γήπεδο κι όχι στους... τίτλους των εφημερίδων. Τον Λούκα Μόντριτς που παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του στο πρώτο φετινό clasico!

Ο Σέρχιο Ράμος κυριαρχεί στις ωραίες, μεγάλες φωτογραφίες στα ΜΜΕ ανά τον κόσμο στις αναφορές για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 στο «Καμπ Νόου», ασφαλώς και έχει κλέψει τον τίτλο του MVP και απολαμβάνει τη δόξα την επομένη του πρώτου clasico της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όμως, ξέρει πως αν δεν ήταν ο Μόντριτς, ίσως εκείνος να μην είχε γίνει... μάγκας.

Ίσως ολόκληρη η Ρεάλ να μην είχε πετύχει το στόχο της αποφυγής της ήττας έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα έπειτα από το γκολ του Λουίς Σουάρες με το οποίο οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν μπροστά στο κοινό τους και απέκτησαν αυτοπεποίθηση για να επιβληθούν επί της μεγάλης του αντιπάλους, μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή.

Το +6, ωστόσο, για τη «βασίλισσα» στο ρετιρέ παρέμεινε και ο Λούκα Μόντριτς πιστώνεται μεγάλο μερίδιο αυτού του επιτεύγματος.

Ο Κροάτης χαφ ήταν ο καλύτερος του γηπέδου σε ολόκληρο το clasico. Πέρα από το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου όπου η Μπαρτσελόνα έδειξε να περιορίζει τους «μερένχες» και να παίρνει ρόλο αφεντικού στην αναμέτρηση μαζί και με το γκολ του Ουρουγουανού επιθετικού, ο Μόντριτς ήταν... χάρμα οφθαλμών.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν τον τοποθέτησε πιο πίσω από τη φυσική του θέση έτσι όπως παρατάχθηκε η Ρεάλ στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νόου» και ο διεθνής άσος, με κινήσεις κυρίως μπροστά από τα στόπερ, ουσιαστικά στη θέση που έχει συνηθίσει ο Κασεμίρο (πέρασε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο), έκανε... παπάδες. Επί 66 λεπτά, μέχρι και την είσοδο του Βραζιλιάνου, ο Μόντριτς δεν πατούσε σε σημεία του γηπέδου που έχει μάθει, αλλά λίγο πιο πίσω κι όμως έδειξε να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνει όλη τη δουλειά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Κόβασιτς στο πλευρό του, αν και ο νεαρός χαφ ασφαλώς και χρειαζόταν τις οδηγίες, τις παρεμβάσεις και τη βοήθεια του Μόντριτς, ο τελευταίος έκοβε κι έραβε στον χλοοτάπητα του «Καμπ Νόου». Τόσο που έφτασε σε επίπεδα του απόλυτου, με το 100% στις μονομαχίες του!

Ο χώρος δράσης του Λούκα Μόντριτς στο ντέρμπι

Είχε 95% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του προς τους συμπαίκτες του όσο κι αν ο ρόλος του δεν ήταν τόσο δημιουργικός στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης με τους Καταλανούς, όχι τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο 25λεπτο, είχε 3 σωτήριες παρεμβάσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, έφτιαξε ο ίδιος 3 καλές στιγμές για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ήταν αποτελεσματικός όταν δύο φορές κλήθηκε να σταματήσει αντίπαλο με καίριο τάκλιν. Ήταν παρών να διαβάσει τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούσε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε να βρει χώρους και τρόπους για να φτάσει στα καρέ του Κέιλορ Νάβας και διόλου τυχαία ή άδικα αναφέρει ο ισπανικός Τύπος πως ήταν το «κόσμημα» για τη Ρεάλ στο clasico.

Σε ένα παιχνίδι που ο Αντρές Ινιέστα χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο ημίωρο για να ελέγξει το χώρο του κέντρου και να προσφέρει εμπειρία, ηρεμία και να προστατευθεί το σκορ από τους Καταλανούς, ο Κροάτης χαφ των Μαδριλένων ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβλεπες παντού και που είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στις υπό διεκδίκηση μπαλιές, ανακτώντας την κατοχή 8 φορές έναντι των 10 του κορυφαίου Βαράν σε αυτό το κομμάτι.

Από τη στιγμή της εισόδου του Κασεμίρο στο παιχνίδι, ο Μόντριτς προωθήθηκε και αγωνίστηκε πλέον στο κομμάτι του γηπέδου που έχει συνηθίσει, ενώ, αν και άργησε... δυο χρόνια και κάτι μήνες, η ασίστ που έκανε στον Σέρχιο Ράμος με την εκτέλεση του φάουλ από το οποίο πήρε την κεφαλιά ο αρχηγός για το τελικό 1-1 με το οποίο το «Καμπ Νόου» σιώπησε με «εκκωφαντικό» τρόπο, διόλου τυχαία έγινε κι αυτό.

Η αμέσως προηγούμενη φορά που ο Μόντριτς έκανε ασίστ στον Ράμος, ήταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, στη Λισαβόνα, με τον Ισπανό αμυντικό να ισοφαρίζει κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο τελευταίο λεπτό και στην παράταση να κάνει... πάρτι η ομάδα του Αντσελότι τότε, απέναντι στην άδεια από αντοχές και δυνάμεις, ομάδα του Σιμεόνε.

Όλες οι μπαλιές του Μόντριτς στο clasico, σε ποσοστό επιτυχίας 95%

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα