Έγκλημα και τιμωρία

Θοδωρής Βασίλης
Έγκλημα και τιμωρία

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης στέκεται για άλλη μια φορά στο «έγκλημα» του Πανιωνίου και την «τιμωρία» του από τον Πλατανιά, αφού δεν κατάφερε να πάρει ένα δικό του ματς...

Στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι Έγκλημα και Τιμωρία ο νεαρός φοιτητής Νομικής Ροσκόλνικωφ, διαπράττει ένα διπλό φόνο μιας γριάς τοκογλύφου και της αδελφής της. Ο Ρασκόλνικωφ αρχίζει και κατακλείεται από αντιφατικά αισθήματα, τύψεις και παράνοια και παρότι αρχικά δεν ήθελε να παραδοθεί τελικά πείθεται να παραδοθεί για να μειώσει την ποινή του και καταλήγει στην Σιβηρία για να εκτίσει την ποινή του.

Ένα τέτοιο έγκλημα διέπραξε χθες το απόγευμα στα Περιβόλια ο Πανιώνιος και στο τέλος ήρθε η τιμωρία του. Οι «κυανέρυθροι» εγκλημάτισαν κόντρα στον Πλατανιά και πούλησαν ένα δικό τους παιχνίδι μένοντας στο 1-1 σε ένα ματς που θα μπορούσε χαλαρά να ήταν μια άνετη νίκη. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οι παίκτες του είχαν μελετήσει καλά το παιχνίδι και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Με την καλή του τακτική του λειτουργία δεν έδωσε το δικαίωμα στον Πλατανιά να απειλήσει (η μοναδική φάση στο πρώτο ημίχρονο ήρθε από ένα στημένο που έβγαλε ο Γιαννιώτης).

Από την άλλη, με το πέρασμα του χρόνου και με τον Σαββίδη να αντικαθιστά στο ακέραιο τον Μασούντ ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, και κατάφερε να βρει το γκολ που θα του άνοιγε τον δρόμο για τη νίκη με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μπεν. Πλέον με το 1-0 υπέρ τους οι «κυανέρυθροι» είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους αφού ήξεραν ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που θα άφηνε ο Πλατανιάς στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει (ο οποίος παράλληλα είχε αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-4-2 με στόχο να απλώσει το παιχνίδι στα άκρα αφού στο κέντρο η τριάδα Σαββίδης-Κόρμπος-Σιώπης έκανε πάρτι) και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς.

ΦΕΥ! Κι ενώ όλο το ματς ήταν στα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και των παικτών του, αποφάσισαν να κάνουν «εγκλήματα» και να δώσουν το δικαίωμα από το πουθενά στον Πλατανιά να μπει ξανά στο παιχνίδι. Αρχικά ο μοιραίο Φούντας ο οποίος έκανε διαγωνισμό στα χαμένα τετ-α-τετ φτάνοντας τρεις φορές κοντά στο γκολ (55’-62’64’), ενώ στη συνέχεια ήρθε η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βλάχου στο 67’, με τον διαιτητή αλλά και τους ανθρώπους του Πανιωνίου να τον έχουν προειδοποιήσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το λάθος του Βλάνταν Μιλόγεβιτς να βγάλει τον Σαββίδη σχετικά νωρίς (μόλις στο 58’ ενώ θα μπορούσε ακόμα για κάνα τέταρτο να παραμείνει στο παιχνίδι), έδωσε το δικαίωμα στον Πλατανιά να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα και να φτάσει όχι μόνο στην ισοφάριση, αλλά και να απειλήσει στο τέλος με ολική ανατροπή.

Με αυτά και με αυτά ο Πανιώνιος έφυγε από την Κρήτη με τον βαθμό της ισοπαλίας και θα πρέπει να λέει κι ευχαριστώ στον Γιαννιώτη στο τέλος πετώντας άλλους δύο βαθμούς στην μάχη για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Και αν κόντρα στον Παναθηναϊκό με τις χαμένες ευκαιρίες είπαμε ότι ήταν η κακιά στιγμή, δεύτερη σερί αγωνιστική το ίδιο πράγμα θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία. Γιατί είναι κρίμα τέτοια προσπάθεια να πηγαίνει στο στράφι και ματς που είναι για 3-0 να λήγουν 1-1.

Στην Πλατεία θα πρέπει να μάθουν να γίνουν λίγο πιο κυνικοί, να μην βγάζουν οι ίδιοι τα μάτια τους (όπως χθες) γιατί αν συνεχίσουν έτσι θα χαθεί πολύτιμος δρόμος για την Ευρώπη. Και αν στο μύθο του Ντοστογιέφσκι ο Ρασκόλνικοφ περιμένει επτά χρόνια στην Σιβηρία για να εκτίσει την ποινή του και να ζήσει στη συνέχεια τον έρωτά του με την Σόνια, στην Πλατεία δεν υπάρχει τόσο υπομονή ειδικά από την στιγμή που μια πιθανή ευρωπαϊκή έξοδος μπορεί να λύσει τα προβλήματα της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα