Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

bet365

Μετά την Ατλέτικο, ο αρχηγός της Ρεάλ χτύπησε και σε Clasico, σκότωσε στο 90' την Μπάρτσα (1-1), την κράτησε στο -6 και απογείωσε το αήττητο σερί των Μαδριλένων στα 33 ματς.

Θα μείνει στην ιστορία της Ρεάλ ως αρχηγός με cojones. Ρωτήστε τους οπαδούς της Ατλέτικο να σας πουν τι αισθάνονται για τον Σέρχιο Ράμος και τους τελικούς του Champions League. Τώρα θα έχουν από μία κακή λέξη να ξεστομίσουν και εκείνοι της Μπαρτσελόνα. Ο ηγέτης των Μαδριλένων απογειώθηκε για ακόμα μία φορά στο 90', για να σώσει την ομάδα του και να σκοτώσει έναν μισητό αντίπαλο. Η δική του κεφαλιά ήταν που έβαλε το υστερόγραφο στο 1-1 του Clasico και κράτησε όλα τα ευεργετήματα για τους Μερένγκες.

Οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν ήδη, όταν ο Μόντριτς εκτελούσε το φάουλ και ο Σέρχιο Ράμος πεταγόταν στον αέρα για το τέταρτο τεμάχιό του σε ντέρμπι. Θα ήταν η 50ή νίκη τους εντός κόντρα στην Ρεάλ, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον άνθρωπο που έρχεται από το πουθενά σε όλα τα τα κρίσιμα ραντεβού. Γενικότερα όμως ήταν ίσως το χειρότερο σύγχρονο μεταξύ τους όσον αφορά το θέαμα. Πολλά λάθη, νεύρα και διαιτητικά σφάλματα, με τον Κλος Γκόμεθ να αρνείται από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα (ανατροπή Λούκας Βάθκεθ και χέρι Καρβαχάλ).

Το πιο εντυπωσιακό στο ματς ήταν ότι δεν υπήρξε καθαρή φάση στα πρώτα 45' από κανέναν. Μόνο ένα παραλίγο αυτογκόλ του Πικέ στα 43' και τίποτ' άλλο. Στο 53' όμως ήρθε το 1-0 και άλλαξε την εικόνα. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το φάουλ και ο Λουίς Σουάρες με κεφαλιά έβαλε το τέταρτο προσωπικό του κόντρα στην Ρεάλ. Η είσοδος του Ινιέστα έδωσε αέρα κυριαρχίας στην Μπαρτσελόνα, που πίεσε και έχασε δύο, τρεις καλές ευκαιρίες, με κορυφαία την υπέροχη ενέργεια του Νεϊμάρ και το κάκιστο πλασέ του.

Η Ρεάλ άργησε να ξυπνήσει και να πιέσει, αλλά το έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Βρήκε λοιπόν έστω και οριακά το γκολ της ισοφάρισης και διατήρησε δύο εντυπωσιακά δεδομένα υπέρ της. Το ένα είναι το προβάδισμα έξι βαθμών από τους Μπλαουγκράνα και το δεύτερο το αήττητο σερί των 33 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ.: 34 είναι το ρεκόρ της Ρεάλ, 38 το ισπανικό που έχει η Μπάρτσα και 43 στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που κρατάει η Γιουβέντους).



Κάπως έτσι λοιπόν έληξε το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στα μεταξύ τους χωρίς ισοπαλία (9 αγώνες) και μάλιστα με την πρώτη φορά με γκολ στο 90'. Η Μπάρτσα θα πρέπει να βρει τι δεν της πηγαίνει καλά και έχει τους λιγότερους βαθμούς στο «Καμπ Νόου» (12 από τους 21) από το 2003 για την 14η αγωνιστική. Η Ρεάλ απλά να συνεχίσει να πετάει. Εκείνη είναι αήττητη σε μία σεζόν έπειτα από 22 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (33 από πέρσι τον Απρίλιο και την ήττα από την Βόλφσμπουργκ) για δεύτερη φορά σε 114 χρόνια ιστορία (25 το ρεκόρ της από το 1996-'97).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε):
Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (60' Ινιέστα), Αντρέ Γκόμες (78' Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ (88' Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κόβατσιτς (86' Μαριάνο), Μόντριτς, Λουκας Βάθκεθ, Ισκο (66' Καζεμίρο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Ασένσιο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα