Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 4-1

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 4-1

bet365

Επιστροφή στις νίκες για την Ντόρτμουντ, που σκόρπισε με 4-1 την Γκλάντμπαχ. Τεσσάρα και η Χόφενχαϊμ, μεγάλο διπλό η Χέρτα.

Η Γκλάντμπαχ έκανε το... λάθος να προηγηθεί νωρίς και ξύπνησε την Ντόρτμουντ, που κυριάρχησε και έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στη νίκη με 4-1. Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 6’ π Ράφαελ με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση.

Στο 7’ ο Ρόις έδωσε την ασίστ και ο Ομπαμεγιάνγκ έφερε το ματς στα ίσα. Οι παίκτες του Τούχελ πήραν τα πάνω τους, ανέβασαν ταχύτητα και η ανατροπή ήρθε στο 15’ με τον Πίσεκ. Οι Βεστφαλοί δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, κυριάρχησαν, έχασαν και άλλες ευκαιρίες, όμως το 2-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Τα πάντα τελείωσαν μέσα σε 4’ στο δεύτερο μέρος, με τον Ντεμπελέ να κάνει το 3-1 στο 64’ μετά από εκπληκτική ασίστ του Ρόις με τακουνάκι, πριν ο Ομπαμεγιάνγκ κάνει το 4-1 στο 68’. Η Ντόρτμουντ είχε και άλλες ευκαιρίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ασταμάτητη η Χόφενχαϊμ
Η Χόφενχαϊμ όχι μόνο κράτησε το αήττητο, αλλά διέλυσε με 4-0 την Κολωνία, για να παραμείνει στην τετράδα. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8’ με τον Βάγκνερ. Οι Τράγοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχασαν ευκαιρίες, όμως αντί για το 1-1 ήρθε το 2-0 στο 39’ με τον Τρόγιαν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως και πάλι οι παίκτες του Νάγκελσμαν πιο αποτελεσματικοί. Έτσι, στο 67’ ο Βάγκνερ τελείωσε τα πάντα, κάνοντας το 3-0, ενώ στο 89’ ο Ουτ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Χόφενχαϊμ για το τελικό 4-0.

Ανατροπή στο τέλος τη Χέρτα
Η Χέρτα πήρε τεράστια νίκη με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ, για να παραμείνει στην τρίτη θέση. Το ματς τα είχε όλα και το ξεκίνημα ήταν εκρηκτικό. Μόλις στο 12’ ο Μαρογιάλ έκανε το 1-0 για την Βόλφσμπουργκ, όμως στο 16’ ο Πλάτενχαρτ έφερε το ματς στα ίσα για τους πρωτευουσιάνους. Οι Λύκοι δεν άργησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα, όταν ο Σεγκουίν έκανε το 2-1 και τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος. Στην επανάληψη οι παίκτες του Νταρντάι ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν και στο 69’ ο Έσβαϊν έκανε το 2-2. Στο 87΄ο Σεγκουίν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τη Βόλφσμπουργκ με δέκα παίκτες και στις καθυστερήσεις η Χέρτα έφτασε στη μεγάλη ανατροπή, όταν ο Καλού με πέναλτι έκανε το τελικό 2-3!

Μοιραίος Τσιτσαρίτο...
Στο Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πίεσαν από νωρίς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έκαναν και μεγάλες ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά, άντεχαν στην πίεση και στο 31' σόκαραν την Λεβερκούζεν, όταν έκαναν το 0-1 με τον Χάμπερερ από κοντά (1ο γκολ στη Bundesliga) μετά την εκτέλεση κόρνερ. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών της Μπάγερ στο τέλος του ημιχρόνου, τα έλεγαν όλα για το πώς έπαιζε η ομάδα τους, με την κατάσταση να βελτιώνεται στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν αρκετά και στο 60' ισοφάρισαν με τον Τσαλχάνογλου (1-1). Από εκεί και πέρα η Λεβερκούζεν πήρε τον απόλυτο έλεγχο, έκανε ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ αλλά ο Σβόλοφ απέκρουε τα πάντα, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Τσιτσαρίτο στο 88'! Πέναλτι που θα μπορούσε να εκτελεστεί καλύτερα από τον Μεξικάνο...

Ανάσα για Βέρντερ
Στη Βρέμη η Βέρντερ υποδέχθηκε την Ινγκολσταντ, σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που στοχεύουν στην αποφυγή του υποβιβασμού. Το ματς δεν είχε κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο αλλά είχε γκολ στο 24', με τον Κρούζε να αξιοποιεί την σέντρα του Μπάρτελς και να κάνει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απάντηση στο πρώτο 45λεπτο αλλά είχαν στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58', όταν ο Σούτνερ με ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1. Η Ινγκολσταντ επιχείρησε να παγώσει το ματς στα επόμενα λεπτά για να αγχώσει την Βέρντερ αλλά δεν τα κατάφερε, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά και να δικαιώνονται στο 76', όταν ο Πισάρο έδωσε το γκολ της νίκης στον Μπάρτελς (2-1).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα