Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1

Νίκος Ρόλλας
Πλατανιάς-Πανιώνιος 1-1

bet365

Ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο να σπάσει την αρνητική παράδοση στην Κρήτη, ωστόσο ο Μανούσος στο 79' ισοφάρισε για τον Πλατανιά (1-1) και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στους Χανιώτες, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Για ακόμη μία χρονιά, συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τον Πανιώνιο να αγνοεί τη νίκη στην Κρήτη, καθώς αν και προηγήθηκε του Πλατανιά, η αποβολή του Βλάχου επέτρεψε στους Κρητικούς να ισοφαρίσουν με τον Μανούσο ανήμερα των γενεθλίων του.

Η μάχη των πάγκων

Ο Γιώργος Παράσχος δεν άλλαξε το 4-2-3-1 στην παράταξη του Πλατανιά, με τον Σωτηρίου στο τέρμα, τον Στάθη δεξιά στην άμυνα, τον Σκαρντοβέλι αριστερά και τους Κάργα, Καρυπίδη στα στόπερ. Γκνιάτιτς και Μουνάφο ήταν μπροστά τους, με τους Μανούσο, Ντεβέσα και Γιορέντε να υποστηρίζουν τον Γιακουμάκη στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς διατήρησε και αυτός το 4-2-3-1, με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή στην άμυνα και τους Κόρμπο, Σιώπη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Μπεν ήταν στην δεξιά πλευρά, ο Μασούρας στην αριστερά, ενώ ο Σαββίδης ήταν πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Χωρίς φάσεις, αλλά με ρυθμό και ένταση

Το πρώτο ημίχρονο στα Περιβόλια δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες... Για την ακρίβεια δύο. Μία η προβολή του Μανούσου στο 16', την οποία όμως απέκρουσε ο Γιαννιώτης και μία η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεν στο 27', με την οποία οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Γιώργο Παράσχο στην απόφαση να αλλάξει το 4-2-3-1 των Κρητικών σε 4-4-2, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Κάτι που εν μέρει κατάφερε, καθώς οι γηπεδούχοι έκλεισαν τις «τρύπες» που είχαν ανασταλτικά και κατάφεραν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα. Η βελτίωση αυτή βέβαια δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό που να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα γκολ της ισοφάρισης.

Ένα ημίχρονο... ροντέο
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Πανιώνιος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φούντα έφτασε σε τρεις περιπτώσεις μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ούτε στο 55', ούτε στο 62΄, ούτε στο 64 βρήκε στόχο.

Έτσι, φτάσαμε στην φάση του 67ου λεπτού όπου ο Βλάχος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, δίνοντας έτσι αριθμητικό πλεονέκτημα στον Πλατανιά, ο οποίος με τις ενέργειες του Ντίνα και του Γουνδουλάκη κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μανούσο στο 79, ενώ είχε ευκαιρίες να πάρει ακόμη και τη νίκη, όμως ο Γιαννιώτης κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος του αγώνα.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Κάργας (68΄Ντίνας), Στάθης, Γκνιάτιτς, Μουνάφο (60΄Στανιστάβλιεβιτς), Γιορέντε (46΄Γουνδουλάκης), Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Φούντας (72΄Γκιοατα), Σαββίδης (56΄Μασούρας), Ανσαριφάρντ (84΄Ενγκόγκ)

MVP: Τον τίτλο αυτό μοιράζονται οι Φανούρης Γουνδουλάκης και Θανάσης Ντίνας. Δεν είναι μόνο η συνεργασία τους στην φάση της ισοφάρισης του Πανιώνιου, αλλά η γενικότερη εμφάνισή τους από την στιγμή που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε ο Πλατανιάς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Και εδώ δύο παίκτες, οι δύο τερματοφύλακες. Ο Δημήτρης Σωτηρίου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ο Ανδρέας Σωτηρίου κράτησαν όρθιες τις ομάδες τους. Ο τερματοφύλακας του Πλατανιά δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πετύχουν δεύτερο γκολ, ενώ ο συνάδελφός του βοήθησε με τις επεμβάσεις του η ομάδα της Νέας Σμύρνης να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό από το ματς στα Περιβόλια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ταξιάρχης Φούντας στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου είχε τρεις ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του Πανιώνιου και ουσιαστικά να σφραγίσει τη νίκη του. Δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, σε αντίθεση με τον Πλατανιά, ο οποίος παίζοντας με παίκτη παραπάνω κατάφερε να ισοφαρίσει.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Βαλεντίνος Βλάχος αποβλήθηκε για δεύτερη φορά εφέτος σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Μάλιστα την δεύτερη κίτρινη την είδε σε ένα σημείο που ο Πανιώνιος έχανε τη μία φάση μετά την άλλη για να πετύχει δεύτερο γκολ, ενώ άπαντες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τον είχαν προειδοποιήσει να προσέχει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εύκολο μεσημέρι για τον Αριστείδη Βάτσιο, ο οποίος δεν αντιμετώπισε κάποια δύσκολη φάση. Η αποβολή του Βαλεντίνου Βλάχου είναι σωστή, καθώς τον είχε προειδοποιήσει για τα δυνατά του μαρκαρίσματα, όπως και του Φιλιπ Στανιστάβλιεβιτς για χτύπημα στον Χρήστο Τασουλή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανιώνιος ουσιαστικά αυτοκτόνησε, καθώς για 67 λεπτά κρατούσε το παιχνίδι στα χέρια του, όμως κατάφερε να το χάσει χάρη στην αποβολή του Βλάχου. Ο Πλατανιάς από την άλλη, το πάλεψε και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, αν και σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχε θα μπορούσε να είναι ο νικητής του αγώνα.

Oι συνθέσεις

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Κάργας (68’ Ντίνας), Στάθης, Γκνιάτιτς, Μουνάφο (60’ Στανιοσάβλιεβιτς), Γιορέντε (46’ Γουνδουλάκης), Ντίντακ, Μανούσος, Γιακουμάκης.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Φούντας (71’ Γκιοάτα), Ανσαριφάρντ (84’ Ενγκόνγκ), Σαββίδης (58’ Μασούρας).

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα highlights της αναμέτρησης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα