Γιατί δεν παίζει ο Ρομαό…

Γιατί δεν παίζει ο Ρομαό…

Γιατί δεν παίζει ο Ρομαό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα για τον πρώην άσο της Μαρσέϊγ.

Αναρωτιούνται αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού γιατί δεν παίζει ο Ρομαό. Μία λογική απορία, διότι πρόκειται για έμπειρο παίκτη, που αγωνίζονταν βασικός επί σειρά ετών στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η απάντηση ήρθε (και) χθες, από τα Χανιά: γιατί πολύ απλά ο Μπέντο υπολογίζει ως Νο 2 αμυντικό χαφ τον Καμπιάσο, πίσω από το Μιλιβόγεβιτς. Ο Ρομαό είναι τρίτος στη σειρά για τη θέση, στην ιεραρχία του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού.

Μπορείς να του δώσεις άδικο; Ας το σκεφθούμε.

Ο Μιλιβόγεβιτς είναι αδιαφιλονίκητα ο καλύτερος για τη θέση του κόφτη; Να βάλουμε και μία άλλη παράμετρο: ο Μπέντο δεν κάνει τίποτα άλλο παρά ακριβώς το ίδιο, που έκαναν κι ο Μίτσελ κι ο Βίτορ Περέϊρα κι Μάρκο Σίλβα και ο Βίκτορ-εμπιστεύεται κι αυτός τον Σέρβο και δεν τον αλλάζει με τίποτα. Πέντε στη σειρά προπονητές του Ολυμπιακού έχουν τον Λούκα αναντικατάστατο. Άραγε, όλοι κάνουν λάθος; Προφανώς όχι.

Ο Καμπιάσο δεν είναι απλά το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι κι ένας συνεπής επαγγελματίας, προπονείται καλά και ο κάθε προπονητής γνωρίζει ότι όποτε και να τον βάλει, ο Αργεντινός θα τα δώσει όλα, με ό,τι μειονέκτημα κουβαλάει από τα 36 χρόνια του. Τον είδαμε και χθες να σκίζεται, να σκοράρει, να φτιάχνει φάσεις, με ένα αντίπαλο από τη Β’ Εθνική. Και να θυμίσω ότι η πιο σημαντική νίκη του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έχει την υπογραφή του, το 1-0 επί της Γιάνγκ Μπόϊς στην Ελβετία, με το δικό του γκολ…

Με αυτά τα δεδομένα, ο Ρομαό κάπου αναπόφευκτα παίρνει πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής, γιατί είναι τρίτος στη σειρά. Τα «μεγάλα» ρόστερ τα έχουν αυτά. Κι ο Γαλλοαφρικάνος αναγκαστικά πρέπει να περιμένει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, τόσο για το κέντρο, όσο και για την άμυνα ακόμη. Αλλά το ερώτημα είναι απλό: αν είναι καλύτεροι οι άλλοι, τι γίνεται;…

Και, παρεμπιπτόντως, με τον τρόπο παιχνιδιού του Μπέντο, που θέλει σχεδόν όλους τους παίκτες να βοηθάνε δημιουργικά κι επιθετικά, ο Ρομαό είναι πράγματι πίσω από Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο, που μπορούν όχι μόνο να κόψουν, αλλά και να σκοράρουν και να φτιάξουν.

Ανεξάρτητα, πάντως, από όλα αυτά, η πορεία της σεζόν σίγουρα θα του δώσει του Ρομαό πιο πολλές ευκαιρίες, ειδικά σε ενδεχόμενη μεταγραφή του Μιλιβόγεβιτς (για τον οποίο, ωστόσο, συγκεκριμένη πρόταση ακόμη δεν υπάρχει)-και τότε θα τον αξιολογήσουμε καλύτερα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.