Απάντηση σε Μαλάτο με αποβολή!

Δημήτρης Τομαράς
Απάντηση σε Μαλάτο με αποβολή!

bet365

Με μηνύσεις κατά της Eurostar θ' απαντήσει η ΕΠΟ ενώ απέβαλλε απο την Ομοσπονδία το σωματείο Ηράκλειο Αθλητική Ενώση του Μαλάτου! Το πρόστιμο για Πανιώνιο από την UEFA!

Σε μια σειρά από αποφάσεις προχώρησε η ΕΠΟ. Εκτός του ότι... απάντησε στον Ανδρέα Μαλάτο με αποβολή του Ηρακλείου η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση στην Eurostar ενώ έγινε γνωστό και το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει η ΕΠΟ στην UEFA για εσφαλμένη χορήγηση άδειας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις για τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΠΟ
•Η Ε.Π.Ο., με ομόφωνη απόφαση των μελών της ΠΔΕ, θα καταθέσει για την υπόθεση «Eurostar» μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς και αγωγή κατά της εταιρείας Eurostar ((Travel Plan).
Ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί άμεσα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Aνατίθεται στον δικηγόρο κ. Δ. Αναστασόπουλο η περαιτέρω νομική υποστήριξη της Ε.Π.Ο. στην αντιδικία με την εταιρεία «Eurostar».

•Σε εφαρμογή του άρθρου 15, παράγραφοι β., γ., και δ. του καταστατικού της Ε.Π.Ο. αποβάλλεται από την δύναμη της Ομοσπονδίας το σωματείο «Ηράκλειο Αθλητική Ένωση» που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής.
Το εν λόγω σωματείο χρησιμοποιήθηκε σε προσφυγή κατά της Ομοσπονδίας στην τακτική δικαιοσύνη, κατά παράβαση καταστατικών διατάξεων της ΕΠΟ.
Η απόφαση της ΠΔΕ θα ανακληθεί σε επόμενη συνεδρίαση, εφόσον το σωματείο διαγράψει από το μητρώο του ως αύριο 02.12.2016 και ώρα 14.00 το μέλος του που προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια.
Η απόφαση θα κοινοποιηθεί σήμερα στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών για περαιτέρω ενέργειες.

•Ανατίθεται στον διεθνή οίκο Deloitte ο διαχειριστικός έλεγχος της ΕΠΟ για τα έτη 2015 και 2016. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και για προηγούμενες χρήσεις με την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

•Η UEFA επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΕΠΟ λόγω της εσφαλμένης χορήγησης αδείας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις 2016-17 στην ΠΑΕ Πανιώνιος.
Η άδεια συμμετοχής χορηγήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, σε αντίθεση με την εισήγηση του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ κ. Δημητρίου.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητά από την ΠΔΕ την άμεση αντικατάσταση όλων των μελών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής.
Η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση άμεσα και θα λάβει κάθε μέτρο προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

•Ανατίθεται στον δικηγόρο κ. Σπύρο Κλαδά η περεταίρω νομική υποστήριξη της ΕΠΟ στην παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή επιβεβαίωσε και πάλι την προσήλωσή της στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης και της νομιμότητας, υλοποιώντας την αρχή της FIFA και της UEFA για πλήρη διαφάνεια.

•Εγκρίθηκε ομόφωνα η διεύρυνση των πινάκων διαιτησίας, μετά από εισήγηση της Κ.Ε.Δ. και απόφαση της FIFA.
Στη SuperLeague θα περιλαμβάνονται έως 35 διαιτητές, 70 βοηθοί και 40 παρατηρητές.
Στη FootballLeague θα περιλαμβάνονται έως 85 διαιτητές, 150 βοηθοί και 100 παρατηρητές.
Στην Γ’ εθνική θα περιλαμβάνονται έως 160 διαιτητές, 260 βοηθοί και 150 παρατηρητές.
Η σχετική αλλαγή του κανονισμού έχει ήδη εγκριθεί από την ΠΔΕ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα