Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 0-0

Σταύρος Σουντουλίδης
Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 0-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ επηρεασμένος από τα όσα έγιναν εκτός κι εκτός γηπέδου την περασμένη Δευτέρα δεν έκανε φάση και φυσικά δεν κατάφερε να κερδίσει στα Τρίκαλα (0-0) την τοπική ομάδα που έχασε μεγάλες ευκαιρίες για τη νίκη! Ο βαθμός πάντως τον φέρνει αγκαλιά με τους «16» και την τελευταία αγωνιστική να παίζει στην Ελευσίνα!

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κρατήσει, πέρα της σχεδόν σίγουρης πρόκρισης στους «16» του κυπέλλου, τίποτα άλλο από το 0-0 στα Τρίκαλα. Μέτρια έως κακή εμφάνιση, χωρίς μια φάση της προκοπής. Ούτε μία! Για το Θεό... Μια τελική όλο κι όλο μοιάζει με… επίτευγμα για τους πολλούς αναπληρωματικούς του.

Ο «Δικέφαλος» θέλει απλά ένα βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πανελευσινιακό για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Υπάρχει ένα τρελό σενάριο (ήττας του ΠΑΟΚ και ήττας των Τρικάλων) που μπορεί να φέρει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 4 βαθμούς και σε... περιπέτειες.

Η απόδοση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ κυμάνθηκε κάτω του μετρίου, όσες δικαιολογίες κι αν υπάρχουν, με την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας να παραμένει δύσκολη. Απόδειξη; Το γνωστό σύνθημα, που ακούστηκε από τους 400 περίπου οπαδούς του ΠΑΟΚ, στο 87ο λεπτό, «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ, η φανέλα, όποιος δεν μπορεί…», με το οποίο… τους αποχαιρέτισαν!

Η δεύτερη θέση από τον όμιλο θα κριθεί στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τα Τρίκαλα, με τους «βυσσινί» να θέλουν μόνο νίκη και στην ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη να αρκεί απλά ο βαθμός της ισοπαλίας.

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε η απόφαση του Βλάνταν Ίβιτς να ξεκινήσει με ένδεκα ολοκαίνουργια πρόσωπα την σημερινή αναμέτρηση του Κυπέλλου. Μπρκιτς, Μυστακίδης και Σάχοφ, ήταν στο αρχικό σχήμα, αλλά τη Δευτέρα είχαν αγωνιστεί ως αλλαγή, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ ήταν οι Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Γιαννούλης, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Τιάμ και Περέιρα.

Το πρόβλημα συνοχής ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού στον ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς επέλεξε να αλλάξει όλη την ενδεκάδα, που ξεκίνησε το ματς με τον Ατρόμητο, όσοι αγωνίστηκαν δεν μπορούσαν να αλλάξουν μια δεύτερη (σωστή) πάσα.

Κάπως έτσι πέρασε (και δεν ακούμπησε) το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο τα Τρίκαλα απείλησαν με τον Μπαϊκαρά (1’) και στο 21’ με το σουτ του Γιαννιτσάνη, αν και όσο περνούσε η ώρα το ανασταλτικό σχέδιο του Γεωργιάδη φαινόταν να είναι η πρώτη προτεραιότητα στο μυαλό των γηπεδούχων.

Η κατοχή (64%-36%) υπέρ του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ανούσια. Η μπάλα δεν έφτανε «ούτε με αίτηση» στον μοναδικό προωθημένο Περέιρα, με τον Μπίσεσβαρ να αναγκάζεται να γυρίσει πολλά μέτρα προς το κέντρο για να πάρει την πρώτη πάσα και τους περισσότερους παίκτες του Ίβιτς να έχουν εμφανές πρόβλημα προσαρμογής στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Τρικάλων.

Δύο φορές έφτασε η μπάλα στον Περέιρα και ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να φανεί επιθετικά. Όμως και στις δύο περιπτώσεις (8’ και 38’) οι αμυντικοί των Τρικάλων πρόλαβαν και άρπαξαν την μπουκιά από το στόμα του Αργεντινού φορ.

Ο «Δικέφαλος» ανέβασε κι άλλο τα ποσοστά κατοχής στο β’ μέρος, ο Ίβιτς με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασε τον Πέλκα (αντί του Μπίσεσβαρ) στο παιχνίδι και τον Αθανασιάδη (αντί του Περέιρα) ενώ απέμεναν είκοσι λεπτά για το φινάλε, όμως η κατάσταση παρέμεινε ίδια και απαράλλακτη.

Το ματς κύλησε χωρίς τίποτα το αξιόλογο, την παραμικρή ευκαιρία, μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ούτε μια φάση της προκοπής.

Ο Γεωργιάδης έριξε στο 84’ το πιο «γερό χαρτί» του, τον άνθρωπο-γκολ της ομάδας των Τρικάλων, Νίκο Κουσκούνα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Πίντο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο (77’ Στεφάνοβιτς), Γιαννιτσάνης, Δουκάκης (71’ Μίνγκας), Μπαϊκαρά (84’ Κουσκούνας).

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Γιαννούλης (80’ Λέοβατς), Χαρίσης, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (61’ Πέλκας), Τιάμ, Μυστακίδης, Περέιρα (70’ Αθανασιάδης).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα