Σ-έξι Λυών

Gazzetta team
Σ-έξι Λυών

bet365

Εντυπωσιακή η Λυών, διέλυσε με 6-0 τη Ναντ εκτός έδρας. Μεγάλη νίκη για την πρωτοπόρο Νις, τεσσάρα η Νανσί.

Καταιγιστική η Λυών, σκόρπισε τη Ναντ και την άφησε στην προτελευταία θέση. Οι λιονέ κέρδισαν με 6-0 και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στα καναρίνια. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 18’ ο Τολισό και μέχρι το ημίχρονο είχαν τελειώσει τα πάντα.

Ο Λακαζέτ έκανε το 0-2 στο 39’ με πέναλτι, ενώ ο Γκοναλόνς το 0-3 στο 41’ μετά από λάθος του κίπερ Ριού. Οι παίκτες του Ζενεσιό ήταν άνετοι, έπαιξαν στην αντεπίθεση και στο 60’ ο Βαλμπουένα έκανε το 0-4. Ντιακαμπί (75’) και Φεκίρ (81’) ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Λυών, που συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Κρατάει την κορυφή η Νις
Το γρήγορο γκολ του Μπελχαντά στάθηκε αρκετό στη Νις, που πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Γκινγκάμπ εκτός έδρας και παραμένει στην κορυφή. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους νισουά, που έφτασαν στο γκολ μόλις στο 5’ με πολύ ωραίο τελείωμα του Μπελχαντά. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, όμως η Νις έφτασε πιο κοντά στο γκολ με τον Ντάντε, που είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι. Η συνέχεια βρήκε τον Καρντινάλ να κάνει κάποιες πολύ δύσκολες αποκρούσεις και να κρατάει το προβάδισμα των νισουά μέχρι το τέλος.

Η Μαρσέιγ ήταν πιο επιθετική στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως στο τέλος ούτε εκείνη , ούτε η Σεντ Ετιέν κατάφερε να βρει το γκολ. Το ματς ήταν ανοιχτό, ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, όμως στο τέλος φάνηκε και το πρόβλημα στο γκολ που αντιμετωπίζουν αμφότερες, με το 0-0 να παραμένει. Η Μπορντό κατάφερε να φύγει με τον βαθμό από την Κορσική. Η Μπαστιά πήρε το προβάδισμα στο 49’ με τον Μπιφουμά από κοντά, όμως στο 78’ ο Λαμπόρδε με εκπληκτική ατομική προσπάθεια έκανε το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς και με 10 παίκτες, καθώς στο 82’ ο Μαράνζ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Στα υπόλοιπα ματς, η Νανσί διέλυσε με 4-0 την Μετζ, που δεν κατάλαβε από που της ήρθε. Ο Πεντρετί άνοιξε το σκορ στο 38’ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, ενώ από το 78’ μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα τρία τέρματα με τους Κουφό (78’), Ντιά (80’) και Αΐτ Μπενασέρ (90+3’), με τους φιλοξενούμενους να μένουν με 10 παίκτες από το 83’ λόγω αποβολής του Ασού-Εκοτό με δεύτερη κίτρινη. Τέλος, η Τουλούζ κέρδισε με 1-0 την Μονπελιέ χάρη στο γκολ του Σιλά από το 19’.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα