Πώς είδα εγώ το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος και τον Τζαβέλλα

Πώς είδα εγώ το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος και τον Τζαβέλλα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το…επίμαχο παιχνίδι και τον πρωταγωνιστή του.

Αφού μιλάνε όλοι, ας πω κι εγώ την χαζομάρα μου για το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, το οποίο και έχω δει. Και, ειλικρινά, τα παιχνίδια δεν τα βλέπω, τα παρατηρώ.

Ο ΠΑΟΚ όσο έπαιζαν ο Ροντρίγκες κι ο Πέλκας ήταν μια χαρά. Κυρίαρχος. Όταν βγήκε ο Ροντρίγκες ήταν λιγότερο καλός. Κι όταν βγήκε κι ο Πέλκας ήταν προβληματικός. Το μεγάλο του θέμα; Έμοιαζε όσο ο αγώνας να πήγαινε στη λήξη του, τόσο και να αδειάζει η μπαταρία της ομάδας του («έμεινε» εντελώς ο Τσίμιροτ, που ήταν ο κινητήριος μοχλός στα χαφ). Είχε χάσει ο Ίβιτς και μία αλλαγή, λόγω Γλύκου (μετά τον Καπίνο, κι αυτός μυϊκό τραυματισμό!), έχασε και τον Κάνιας με την αποβολή και κάπου στριμώχτηκε κι ο προπονητής ως προς τις επιλογές του.

Τι είδα για τον Τζαβέλλα; Ένα αμυντικό με πολλές καλές στιγμές (π.χ. 13 επεμβάσεις και κλεψίματα, ενώ ο δεύτερος συμπαίκτης του είχε μόλις 3!), εξ ου και μία ατάκα του σπίκερ της Νόβα («κάνει πολύ καλό παιχνίδι ο Τζαβέλλας»), αλλά και σοβαρά λάθη. Για παράδειγμα τόσο στο γκολ του Λε Ταλέκ, όσο και σε μία κεφαλιά του Τόνσο στην αρχή του ματς, είχε κακές τοποθετήσεις και δεν πήδηξε καν. Ακόμη στην κίτρινη που πήρε στο 10’, η φάση ξεκίνησε από δικό του λάθος και για να το διορθώσει έκανε το φάουλ στον Τόνσο-με πιο αυστηρό διαιτητή μπορούσε και να ήταν κόκκινη.

Από εκεί και πέρα, είχε την εκτέλεση (όχι σπουδαία) του φάουλ από το οποίο προήλθε το 3-1, πήρε και μία κεφαλιά αρκετά επικίνδυνη να σκοράρει (μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ), κέρδισε και μία κάρτα του Λε Ταλέκ. Είναι αλήθεια ότι ήταν στις φάσεις και των τριών γκολ στο τέλος, όμως στη μία περίπτωση ήταν ένα γκολ από καραμπόλα και στην άλλη, στο πέναλτι, μία τυχαία κόντρα της μπάλας. Αν λέμε για τον Τζαβέλλα, τι να πούμε για τον Κάνιας που τόσο ανόητα έκανε πέναλτι για αποβολή, ενώ το σκορ ήταν 3-1…

Στη δε φάση του 4-3, όλα ξεκίνησαν από ένα πολύ κακό διώξιμο του Μάτος, ουσιαστικά πάσα στον Ούμπιντες, που έβγαλε στον Παπαδόπουλο κι αυτός στον Τόνσο, ο οποίος με τη σειρά του εξέθεσε τον Λέοβατς.

Εδώ μιλάμε για πραγματικά πολλά λάθη από πολλούς παίκτες του ΠΑΟΚ (λ.χ. στο 2-1 του Λε Ταλέκ, δεν κοίταζε μόνο ο Τζαβέλλας, αλλά κι ο Λέοβατς). Και για ένα γκολκίπερ, τον Μπρίκιτς, που ό,τι πήγαινε μέσα ήταν γκολ (!)-ο δε ρεπόρτερ της Νόβα είπε κάποια στιγμή για τις δριμύτατες παρατηρήσεις που του έκανε ο (συμπατριώτης του) Ίβιτς.

Όμως μιλάμε και για ένα ματς που στο α΄ ημίχρονο έπρεπε να ήταν 5-0! Με τον Κουλούρη να έχει δοκάρι και να αστοχεί προ κενής εστίας και τον Ροντρίγκες και τον Κουλούρη μαζί στην ίδια φάση να χάνουν δύο φορές το γκολ!

Πραγματικά δεν μπορώ να βγάλω εύκολο συμπέρασμα για το ποιος είναι και καλά ύποπτος κλπ, κλπ. Αλλά από το 70’ και μετά το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο από πολλούς παίκτες του ΠΑΟΚ, είτε γιατί δεν είχαν κουράγια, είτε για άλλο λόγο. Ο δε Ατρόμητος σε αυτό το τελευταίο 20λεπτο τους πήρε παραμάζωμα!

Ίσως μία ερώτηση στην οποία κάποια στιγμή πρέπει να απαντήσει ο Ίβιτς, είναι πώς ο ΠΑΟΚ ενώ κέρδιζε το καλοκαίρι δύο φορές τον Άγιαξ, τελικά αποκλείστηκε με 1-1 και 1-2…Πώς στο Καραϊσκάκη ενώ κέρδιζε 1-0, τελικά έχασε 1-2…Πώς ενώ κέρδιζε 2-0 και 3-1 τον Ατρόμητο, τελικά έχασε 3-4…Πώς ενώ κέρδιζε 2-0 στη Φιορεντίνα, ισοφαρίστηκε σε 2-2 κι έπρεπε να χάνει 2-3, πριν κάνει στο 93’ ο Ροντρίγκες το γκολ ξεκινώντας από θέση οφσάϊντ…

Γιατί είναι κάτι που έχει γίνει σε τέσσερα σημαντικά ματς, όχι σε ένα και σε δύο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.