Ηρακλής - Απόλλων Σμύρνης 3-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ηρακλής - Απόλλων Σμύρνης 3-0 (vids)

bet365

Με 2 γκολ του Πασά κι ένα του Κούρου, ο Ηρακλής έκανε... περίπατο (3-0) κόντρα στον Απόλλωνα και με την πρώτη φετινή νίκη σε όλες τις διοργανώσεις πραγματοποίησε... άλμα πρόκρισης!

Άλλος Ηρακλής και σαν... μεταμορφωμένος. "Καθάρισε" το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα του με 3-0, έφτασε τους 4 πόντους στον όμιλό του στο Κύπελλο και έκανε το πλέον καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην συνέχεια του θεσμού. Ο "Γηραιός" ξεκίνησε ως εξής: Περνίς, Κυριακίδη (δεξί μπακ), Σαραμαντά (αριστερό μπακ), Στάμου (σέντερ μπακ), Ζιαμπάρης (σέντερ μπακ), Ιντζόγλου (αμυντικό χαφ), Αγγελόπουλος (αμυντικό χαφ), Πασάς (επιτελικός μέσος), Μοντέιρο (δεξί εξτρέμ), Λάμπρου (αριστερό εξτρέμ), Περόνε (σέντερ φορ). Στην πορεία ο Μοντέιρο έγινε επιτελικός για να περάσει ο Πασάς ως δεξιός εξτρέμ. Ο Μοντέιρο έκανε εξαιρετικό ματς και ίσως να ήταν και ο MVP του αγώνα. Δύο γκολ, τα πρώτα του για φέτος, ο Πασάς και ένα ο Κούρος ενώ ο Απόλλωνας είχε την αποβολή του Κονέ στο β' μέρος.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕ ΠΑΣΑ
Στο α' μέρος ο Ηρακλής μέχρι και το 20' παρότι έβγαλε φάσεις δεν ήταν και στα καλύτερά του. Στο 16' και το 17' μάλιστα ο Απόλλωνας είχε μεγάλες φάσεις για γκολ.
Στο 16ο λεπτό Μετά από το 1-2 των Αλμπάνη και Σιατραβάνη, η μπάλα πήγε στον 1ο που απείλησε. Έσωσε ο Περνίς. Αμέσως μετά στο 17ο λεπτό ο Ρομάνο βγήκε για επιθετική απειλή αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν η ανάλογη. Ο Ρομάνο είχε την ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στον αντίπαλο κίπερ και να σκοράρει αλλά νικήθηκε. Νεα προσπάθεια του Τσιάρα μετά έξω.
Αυτές οι φάσεις φαίνεται πως αφύπνισαν για τα καλά τον Ηρακλή. Στο 30ό λεπτό μετά από σέντρα του Ιντζόγλου ο Περόνε δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ. Στο 32ο λεπτό έγινε το 1-0 μετά από εξαιρετική κίνηση και μπαλιά Αγγελόπουλου και πολύ ωραίο τελείωμα του Πασά. Ήταν το πρώτο του τέρμα για φέτος καθώς είχε μόνο μία ασίστ στα 10 ματς που έπαιζε πριν.
Ακολούθησε στο 37' φάση με τον Σαραμαντά και μετά το 2-0 στο 43'. Έπειτα από πολύ καλή ασίστ του Μοντέϊρο (σ.σ. που έτρεξε το... μισό γήπεδο για να βγάλει μπαλιά) σε Πασά εκείνος με πολύ καλό σουτ με το αριστερό έκανε το 2-0. Η άμυνα του Απόλλωνα εκτέθηκε καθώς βγήκαν μπροστά 3 παίκτες του Ηρακλή με δυο των φιλοξενούμενων. Το α' μέρος έκλεισε μία μία νέα ανεπιτυχή επιθετική προσπάθεια του Ρομάνο.
ΑΤΥΧΟΣ Ο ΖΙΑΜΠΑΡΗΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΟΚΚΙΝΗ Ο ΚΟΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 3-0
Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και στο β' μέρος. Είχε την ατυχία να χάσει τον Ζιαμπάρη που χτύπησε και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το επόμενο ματς. Προφανώς και είναι αμφίβολος.
Παρόλα αυτά λίγο μετά το 50' υπήρξε μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Πασάς έγινε δημιουργός αλλά ο Κύργιας πρόλαβε τον Περόνε. Στο 68′ χάθηκε απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Ηρακλή.
Κάθετη του Περόνε στον Μοντέιρο με τον Χιώτη να αποκρούει και στην συνέχεια ο Λάμπρου πήρε το... ριμπάουντ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Πρώτος έσωσε ο Χιώτης και μετά ο Πάνος. Λίγο μετά το 70' ο Κονέ είδε 2η κίτρινη για φάουλ πάνω στον Λάμπρου και ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα. Και στο 87′ με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Κούρος (σ.σ. είχε περάσει στο ματς ούτε ένα λεπτό πριν) την έστειλε στα δίχτυα του Χιώτη. Εκτέλεση κόρνερ του Μοντέιρο η μπάλα έφτασε στο ύψος της περιοχής όπου με ένα βολέ του Κούρου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Χιώτη και κατέληξε στην εστία του. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 στο Καυτανζόγλειο.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα