Πλατανιάς - Σπάρτη 1-0

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς - Σπάρτη 1-0

bet365

Ο Πλατανιάς επικράτησε με 1-0 στα Χανιά της Σπάρτης και χάρη στο γκολ του Φανούρη Γουνδουλάκη μπήκε δυνατά στο... κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου.

Σε παιχνίδι που έγινε για τον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας (όμιλος Ολυμπιακού) ο Πλατανιάς κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στη Σπάρτη, που έδειξε ιδιαίτερα μαχητική. Με αυτόν τον τρόπο, οι Χανιώτες έπιασαν Σπάρτη και Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς κι έμειναν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης.

Από μία φάση

Το πρώτο ημίχρονο στα Περιβόλια δεν επεφύλασσε και πολλά πράγματα για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Η Σπάρτη ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν απειλούσε, με τον Πλατανιά να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Οι Χανιώτες επιχειρούσαν επιέσεις κυρίως από τα δεξιά, αλλά δίχως αποτέλεσμα, καθώς στο 26' ο Γιορέντε έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Γουνδουλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Από εκεί κι έπειτα, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και στη μοναδική τους αξιόλογη στιγμή θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, Στο 42', λοιπόν, ο Μπουντόπουλος έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Καρυπίδη, μπήκε στην περιοχή και έβγαλε άουτ.

Μόνο Πλατανιάς και νίκη

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια και στην επανάληψη υπήρχε μόνο ο Πλατανιάς στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και το εκμεταλλεύτηκαν για να ανοίξουν το σκορ. Στο 49' ο Γιορέντε αστόχησε με κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν αυτός που έβαλε τους Χανιώτες σε θέση οδηγού.

Ο Ισπανός έκανε ωραία το γύρισμα από αριστερά και ο Γουνδουλάκης πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0 της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, είδαμε κάποιες φάσεις, κυρίως από πλευράς Πλατανιά. Για την ακρίβεια η κεφαλιά του Γιορέντε στο 49' πέρασε πάνω από την εστία του Καραβίτη, που απέκρουσε το σουτ του Μενδρινού στο 55', ενώ είδε την μπάλα να περνάει άουτ, μετά την επαφή του με τον Κραβαρίτη.

Άλλο ένα σουτ του Στανισάβλιεβιτς δε βρήκε στόχο στο 68', τη στιγμή που η ομάδα της Λακωνίας είχε την ευκαιρία να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Κοκκάλας απέκρουσε με τις γροθιές το σουτ από δεξιά του Ηλιόπουλου στο 77', ενώ στα... χασομέρια ο Ηλιόπουλος πλάσαρε ψηλά άουτ από απόσταση... βολής. Έτσι, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πλατανιάς πήρε τρεις βαθμούς για να πιάσει Σπάρτη και Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Πριντέτα, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (85' Ηλιάδης), Γουνδουλάκης, Ντίνας (69' Στάθης), Τσουράκης (78' Κάργας), Ντιλαβέρ.

Σπάρτη (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Σιώπης, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Καρτσαμπάς (59' Ηλιόπουλος), Παπαχρήστος, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Οικονομόπουλος (84' Κατσίκης), Μπουντόπουλος (61' Βελλίνης), Αναστασάκος.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα