Αγροτικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Αγροτικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

bet365

Σε... πολικές συνθήκες, καθώς στο γήπεδο χιόνισε, ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε στον Εύοσμο 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα με γκολ του Δώνη και... σφράγισε την παρουσία του στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος!

Και με κρύα και με χιόνια... Σε πρωτάθλημα η Κύπελλο... Ο ΠΑΣ δε πτοείται και συνεχίζει την εκπληκτική του σεζόν, με νέο θύμα τον επίσης δυνατό, φέτος, Αγροτικού Αστέρα, στην έδρα του οποίου επικράτησε με 1-0, σφραγίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρά το ριζικό λίφτινγκ του Γιάννη Πετράκη στην αρχική σύνθεση, κατάφερε να μπει συμπαγής και να έχει τον έλεγχο, με τους γηπεδούχους να του αφήνουν χώρους για να χτυπήσουν στην κόντρα. Με το γήπεδο να είναι επηρεασμένο από την βροχή, όμως, το ματς δε μπορούσε να πάρει ρυθμό.

Παρόλα αυτά, σε μία αό τις λίγες φάσεις του πρώτου μέρους, ο Δώνης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και μετά από πολύ ωραία σέντρα του Ακόστα πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος και από πολύ κοντά δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στο 40'.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, αφού πλέον δε μπορούσαν να περιμένουν μετά το τέρμα που δέχτηκαν. Έτσι, πήραν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν συνθήκες, αλλά δε κατάφεραν να απειλήσουν τον ΠΑΣ, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο ΠΑΣ από την μεριά του κρατούσε εύκολα το σκορ, δε πίεσε για να «καθαρίσει» το ματς, αλλά είχε και πάλι ευκαιρίες να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, με κορυφαίες ένα σουτ του Γαρουφαλιά στο 50' και την μεγάλη στιγμή του Νικολιά στο 61', την οποία εμπόδισε να γίνει γκολ ο Αργυρίου.

Έτσι, άλλο γκολ δεν ήρθε, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τον ΠΑΣ νικητή και με το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος να είναι «σφραγισμένο». Από την άλλη μεριά, ο Αγροτικός δε κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς, όμως μετά την νίκη του επί της Καλλονής, έχει τρεις βαθμούς και θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση στην έδρα του, στο ματς με την Ξάνθη.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. (Νίκος Νεντίδης): Γιακουμής, Κουκόλης, Χατζής, Βαφέας, Ουνγιαλίδης, Τριανταφυλλάκος, Τεγούσης (59' Τάι), Γκέσιος (82' Θεοδωρίδης), Δεινόπαπας (46' Αργυρίου), Φιλίπε Πάτο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας (78' Μπουκουβάλας), Γαρουφαλιάς, Δώνης, Νικολιάς, Ακόστα, Μαμπουλού, Βιντάλ (87' Μασούρας).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα