Λας Πάλμας – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Λας Πάλμας – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

bet365

Η Αθλέτικ έφυγε από την Λας Πάλμας με το εις βάρος της βαρύ 3-1 και έχασε έδαφος για την τετράδα. Στο -3 από την Ευρώπη οι νεοφώτιστοι.

Η Μπιλμπάο ταξίδεψε στα Κανάρια Νησιά με στόχο το διπλό, που θα την έστελνε στο -1 από την τετράδα. Τελικά όμως η Μπιλμπάο αποχώρησε με βαριά ήττα από την Λας Πάλμας, την πρώτη μετά από τρεις αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι καθάρισαν με 3-1 και πήραν το δεύτερο τρίποντό τους σε οκτώ αγωνιστικές.

Μπόταενγκ (40’) και Μόμο (50’) έγραψαν το 2-0, με τον Τάνα να σημαδεύει το δοκάρι, αγγίζοντας το τρίτο. Η Αθλέτικ ξύπνησε αργά και παραδόξως μετά την αποβολή του Αντούριθ στο 74’ (δύο κίτρινες σε λίγα δευτερόλεπτα). Πέντε λεπτά αργότερα οι Βάσκοι μείωσαν με πέναλτι του Ραούλ Γκαρθία.

Εκεί όμως που πήγε να ισοφαρίσει με 10 παίκτες η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, δέχτηκε και τρίτο γκολ και αυτό μάλιστα στις καθυστερήσεις ήταν το πιο όμορφο από τον Βιέρα, που κρέμασε από μακριά τον αντίπαλο πορτιέρο. Με αυτή την εντυπωσιακή νίκη η Λας Πάλμας μείωσε στο -3 από τις θέσεις της Ευρώπης.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα