Λάμπρου: «Πέντε φορές πέφτω, έξι φορές σηκώνομαι»

Gazzetta team
Λάμπρου: «Πέντε φορές πέφτω, έξι φορές σηκώνομαι»

bet365

Ο 25χρονος γκολκίπερ της Βίλεμ, Κώστας Λάμπρου, μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ για την καριέρα και το μέλλον του.

Μαθητής 1ης Γυμνασίου έφυγε από την Χαλκίδα με την ευλογία των γονιών του και συνοδό τη μητέρα του, πηγαίνοντας στην περίφημη Βασιλική Ακαδημία του Άγιαξ με όνειρα και ελπίδες. Με διαδρομή από τον σπουδαίο Άγιαξ στην μισητή Φέγενορντ, περνώντας ένα διάστημα από την Εξέλσιορ, την τελευταία διετία βασικός στην Βίλεμ ο 25χρονος γκολκίπερ άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή Πρώτη Σελίδα.

«Στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο υπάρχει μεθοδικότητα, πολύ υπομονή, σε κάθε άσκηση τρέξιμο με τη μπάλα στα πόδια, πάρα πολύ αρκετή τακτική υστερεί ,όμως στην δύναμη σε σχέση με το Ελληνικό Πρωτάθλημα», τόνισε ο Λάμπρου σχετικά με τις διαφορές προπόνησης στην Ελλάδα και στην Ολλανδία.

Ο Νιόπλιας στην Ελπίδων τον είχε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο Έλληνα με την μπάλα στα πόδια. Τι γίνεται, όμως, στον αέρα; «Πρέπει να συμμετέχεις ενεργά, αφού η επίθεση ξεκινάει από τον τερματοφύλακα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες όταν η μπάλα είναι στον αέρα είναι ένας τομέας που ο τερματοφύλακας μαθαίνει καθημερινά και απαιτείται συνεργασία με την άμυνα».

Για την κλήση στην εθνική, που δεν έχει έρθει ακόμα, τόνισε: «Κλήθηκα μια φορά επί Σάντος σε ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από τότε δεν έχω ξανακληθεί. Προφανώς και γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι αγωνίζομαι βασικός σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, αλλά πιθανολογώ ότι έχουν άλλες επιλογές».

Στην Ελλάδα έχει ανοίξει κουβέντα για τα λάθη στη θέση: «Έχω ξαναπεί παλιότερα πως το λάθος μας είναι σε πρώτο πλάνο και όταν κάνουμε μεγάλο λάθος σε σταυρώνουν άπαντες και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ. Έχουν δίκιο να σε κρίνουν άπαντες, έστω και αυστηρά, όμως το ζήτημα είναι να το αντιμετωπίσεις με το μυαλό σου, έχοντας σύμμαχο την αυτοπεποίθηση και στόχο το επόμενο παιχνίδι».

Το συμβόλαιό του λήγει σε λίγους μήνες. Θα ανανεώσει; «Παρότι λήγει το συμβόλαιό μου, δεν έχουμε συζητήσει. Έχω δώσει πολλά στην ομάδα, έχω προσφέρει πολλά και αντίστοιχα έχω πάρει πολλά. Θεωρώ πως είμαι σε μια κατάσταση έπειτα από τόσα χρόνια να έχω φιλοδοξίες για κάτι μεγαλύτερο, για μια μεγαλύτερη ομάδα».

Μετά από έντεκα χρόνια στην χώρα της τουλίπας σκέφτεται Ελληνικά ή Ολλανδικά; «Παρότι είμαι έντεκα χρόνια εδώ, σκέφτομαι Ελληνικά. Βάζω στη σκέψη μου, στο χαρακτήρα μου, πράγματα και στοιχεία από τη χώρα. Ό,τι καλό έχει η κουλτούρα της το ενσωματώνω στην καθημερινότητα μου».

Τέλος, πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι γονείς του στην εξέλιξή του; «Οι γονείς μου και ο αδερφός μου είναι τα πάντα για μένα, γιατί στήριξαν από την αρχή όλες τις επιλογές μου. Τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ γιατί μου έμαθαν πάρα πολλά. Έμαθα από αυτούς ότι πέντε φορές μπορεί να πέσω, όμως έξι φορές σηκώνομαι».

 

Τελευταία Νέα