Νάπολι - Σασουόλο 1-1

Νάπολι - Σασουόλο 1-1

bet365

Η Σασουόλο κάνει συχνά ζημιές στους Παρτενοπέι και το επανέλαβε με το 1-1 στο San Paolo, από τις γκολάρες των Ινσίνιε και Ντεφρέλ.

Οι Νεροβέρντι κατέβηκαν στον νότο με 11 Ιταλούς (!) στο αρχικό σχήμα -πρώτη ομάδα που το έκανε φέτος- αλλά αυτός που τους έδωσε τον βαθμό ήταν τελικά ένας Γάλλος. Ο Ντεφρέλ απάντησε στον Ινσίνιε και η Σασουόλο για ακόμη μία σεζόν στερεί βαθμούς από τη Νάπολι, η οποία είχε ευκαιρίες για να καθαρίσει νωρίτερα και δοκάρι για να λυτρωθεί στο 93'. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος της όμως και έτσι έμεινε στο -4 από την 3η θέση και στο -8 από την κορυφή...

Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο ματς αλλά μόνο η Νάπολι τον διατήρησε στη συνέχεια. Οι Παρτενοπέι πήραν σταδιακά τον έλεγχο και μετά το 20λεπτο ανέβασαν αρκετά την πίεση τους, κλείνοντας στο μισό γήπεδο τους Νεροβέρντι. Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 22' με το πολύ ωραίο πλασέ του Ινσίνιε εντός περιοχής που έφυγε ελάχιστα πάνω από το ορίζοντιο δοκάρι και γενικά αυτός ήταν που έπαιρνε πρωτοβουλίες.

Οπως στο 34', όταν προσπάθησε να βγάλει έξυπνη μπαλιά για τον Καγιεχόν και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ ο Πελούζο. Πέντε λεπτά μετά η Σασουόλο έχασε με τραυματισμό τον Πολιτάνο (μπήκε ο Ρίτσι) και στο 42' ήρθε το 1-0 με το μακρινό πλασέ του Ινσίνιε που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και μέσα.

Ο Ναπολιτάνος ήταν γενικά ορεξάτος και στο 53' ξεδίπλωσε ωραία την αντεπίθεση της ομάδας του, που ολοκληρώθηκε με το πλασέ του Γκαμπιαντίνι που απέκρουσε ο Κονσίλι. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έψαχνε το δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να το βρει με το δυνατό σουτ του Χάμσικ στο 60' αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στο 64' η Σασουόλο... προειδοποίησε: Σέντρα του Γκατσόλα από δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Μισιρόλι και η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Σάρι έβγαλε τον Γκαμπιαντίνι για να βάλει τον Μέρτενς, ο οποίος κατάφερε σχεδόν αμέσως να συμπληρώσει κάρτες και να μην υπολογίζεται για το προσεχές ματς με την Ιντερ, για να ακολουθήσει στο 68' η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ινσίνιε, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 με κοντινή προβολή σε σχεδόν κενή εστία μετά το γύρισμα του Καγιεχόν.

Η τιμωρία για αυτή την ανωτερότητα που δεν μεταφραζόταν σε δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το τρίποντο, ήρθε στο 82'... Η Σασουόλο έφυγε στην κόντρα, ο Γκατσόλα γύρισε τέλεια από δεξιά και τέλεια εκτέλεσε και ο Ντεφρέλ, ο οποίος έκανε κίνηση ανάμεσα στα στόπερ, για το 1-1! Ηταν το 3ο γκολ του Γάλλου σε ισάριθμα ματς στο San Paolo, από όπου η Σασουόλο έφυγε τελικά με βαθμό αφού στο 90' ο Κονσίλι εξουδετέρωσε την σέντρα του Τζακερίνι που πήγαινε για γκολ ενώ στο 93' είδε με χαρά το δοκάρι να τον σώζει στο σουτ του Καγιεχόν από το ύψος της περιοχής!

 

SERIE A Τελευταία Νέα