Ας τα βρουν μεταξύ τους...

Ας τα βρουν μεταξύ τους...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ας τα βρουν μεταξύ τους...

bet365

Ο κύκλος του "ΔΕΝ" που άνοιξε στον Ρέντη θα έχει μόνο χαμένους. Και ο Γενάρης δεν επιτρέπει ιδιαίτερες αλλαγές. Η λύση λοιπόν είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζονται... Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Πόσο απέχει μια νίκη από εκείνες που σκεπάζουν την εικόνα κάτω από το χαλάκι, με μια ηχηρή «γκέλα» που προφανώς δημιουργεί μια όχι ευχάριστη κατάσταση γύρω από μια ομάδα; Στην περίπτωση του Ολυμπιακού χθες, μερικά δευτερόλεπτα. Χρειάζονταν μια γρήγορη σκέψη, μια καλή κάθετη πάσα, μια ντρίμπλα που θα έσπαγε την ισορροπία της άμυνας, μια καλή εκτέλεση. Κάτι από όλα αυτά. Έστω ένα. Κάτι παραπάνω από το «τίποτα» που έδειξε για 95΄παιχνιδιού. Απολύτως λογικό λοιπόν μετά το σφύριγμα της λήξης κόντρα στη Κέρκυρα,να ξεκινήσει η γνωστή συζήτηση. Ειδικά για τον Τσόρι, γενικά και για τον Μάριν. Δύο ποδοσφαιριστές που ματς σαν το χθεσινό μπορούσαν να το καθαρίσουν στο άψε σβήσε.

Ο Μάριν το έκανε στη πρεμιέρα με τη Βέροια. Με ένα δικό του καλό τέταρτο, ο Ολυμπιακός έφυγε από το 0-0 και πήγε στην άνεση του 3-0 πριν από την ανάπαυλα. Ο Ντομίνγκες στο Φάληρο τα τελευταία χρόνια έχει σκοράρει έναν σωρό από τέτοια γκολ, με αντιπάλους που δεν διστάζουν να αμυνθούν στο ένα τρίτο του γηπέδου. Αναπόφευκτα άρα, ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο. Έγινε τη Πέμπτη με τη Γιουνγκ Μπόις. Έγινε και χθες. Και μιας και ουσιαστικά οι δύο παίκτες είναι εκτροχιασμένοι αυτόν τον καιρό, από τον ίδιο τον Μπέντο; Ο Πορτογάλος είναι που δέχεται την κριτική. Ο κόουτς που ειδικά χθες αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς και χωρίς τους Μάρτινς και Ιντέγιε. Έναν δημιουργό από την «πίσω ζώνη» ιδανικό για να ανοίξει μια κλειστή άμυνα. Και τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ.

Το έκανε τον Σεπτέμβρη και με τον Φορτούνη. Και μέχρι να επανέλθει ο κάτοχος της φανέλας με το «7» στο βασικό σχήμα; Ο Ολυμπιακός πέρασε μπελάδες. Στην πόρτα της εξόδου έφτασε πριν από την ΑΕΚ, ο 47άχρονος προπονητής. Και αυτή δεν είναι απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων. Είναι το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών. Από τότε πέρασε καιρός και ο Μπέντο είναι σίγουρα ισχυρότερος. Όμως δεν παύει τέτοιες ιστορίες να δημιουργούν εντυπώσεις. Και προβλήματα. Διότι δεν είναι μόνο ο Τσόρι με τον Μάριν. Είναι και ο Καμπιάσο που με εξαίρεση το εκτός έδρας ματς με την Αστάνα έχει να δει 11άδα από τον Σεπτέμβρη. Είναι και ο Σιόβας που δεν έχει «σταυρώσει» συμμετοχή. Είναι ο Ρομαό. Ο Πάρντο που έπαιξε χθες σαν αλλαγή. Ακόμη και ο Μανιάτης, έστω και αν η δική του υπόθεση «τρέχει» πριν από τον Πορτογάλο.

Αν σήμερα στον Ρέντη γίνονταν «αναφορά»; Θα έβγαιναν μπροστά μια σειρά από «παραπονούμενους». Και αυτό μπορεί να μην δημιουργεί προβλήματα σε μια στιγμή. Προφανώς όμως χαλάει σταδιακά την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων. Ο Γενάρης είναι μακριά ακόμη. Και το πλάνο των αποχωρήσεων δεν είναι τόσο «βαθύ» όσο νομίζουν κάποιοι. Έφυγε ήδη ο Πασιένσα. Είναι να αποχωρήσουν ο Βούρος, ο Τσιμίκας, ο Ζντιέλαρ για να πάνε κάπου να παίξουν. Άντε ένας-δύο ακόμη. Αποκλείεται πάντως να φύγουν καμία 10αριά, ώστε να χωρέσουν στις αποχωρήσεις όλοι οι προαναφερόμενοι. Συνεχίζει στο Europa League ο Ολυμπιακός. Και εκεί έχει δικαίωμα μέχρι τρεις αλλαγές. Και δεν αναφερόμαστε καν σε πιθανές προτάσεις για πωλήσεις για παίκτες βασικούς σαν τον Μιλιβόγιεβιτς και τον Ιντέγιε.

Δεν αλλάζουν τον Γενάρη τα ρόστερ. Λάθη διορθώνονται. Ως επί το πλείστον λοιπόν ο Πάουλο Μπέντο πρέπει να βρει τις λύσεις που απαιτούνται με τους υπάρχοντες. Και κατ επέκταση βεβαίως να τα βρουν και εκείνοι με τον προπονητή τους, διότι είναι σίγουρο πως δεν έχει προσωπικά μαζί τους όπως κατ επανάληψη έχει δηλώσει. Κάτι που δεν του αρέσει βλέπει, όλο αυτό το διάστημα. Δράση-αντίδραση που ανοίγει έναν κύκλο «ΔΕΝ». Το χθεσινό 0-0 με την Κέρκυρα το κάλυψε εν πολλοίς η ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην πλατεία. Δεν άλλαξε το +7 από τους βασικούς ανταγωνιστές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει «πεδίο» ανοιχτό και για άλλη γκέλα. Ας τα βρουν μεταξύ τους λοιπόν. Όσο... έχουν στα χέρια τους, αυτό το δικαίωμα. Και κυρίως: Ας φροντίσουν να μην επαναλάβουν προσεχώς εμφάνιση σαν τη χθεσινή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής