Και ο Νέτο έχει ψυχή

Και ο Νέτο έχει ψυχή

Βασίλης Βλαχόπουλος
Και ο Νέτο έχει ψυχή

bet365

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός παίκτη εντάσσονται στα κριτήρια που λαμβάνει υπόψη ένας προπονητής όταν αναθέτει ρόλους. Πέρα όμως από τη βιολογική, κάθε προπονητής λαμβάνει υπόψη και την… ποδοσφαιρική ηλικία. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Νίκος Αναστόπουλος αποφάσισε να αναδιαμορφώσει την ποδοσφαιρική ταυτότητα του Ντάρσι Νέτο.

Η αλήθεια είναι ότι άλλαξε πολύ σε σχέση με τον 26χρονο Βραζιλιάνο που είχε πατήσει στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2007, προς εξυπηρέτηση του latin ποδοσφαίρου που χαρακτήρισε τον Άρη εκείνης της εποχής. Δεν χρειάστηκε πολλούς αγώνες για να αποδείξει την αγωνιστική αξία του αλλά και το επίπεδο της ποδοσφαιρικής ποιότητάς του. Εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των «κίτρινων» για μια πενταετία πριν τελικώς οι δρόμοι τους χωρίσουν… για να ξανασμίξουν το φετινό καλοκαίρι.

Μόνο που πλέον ο Βραζιλιάνος διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, έχοντας στην πλάτη του μια γεμάτη καριέρα. Παραμένει όμως το ίδιο… ζιζάνιο καθώς έχει ιδιαίτερη ικανότητα στο να αλλάζει τον ρυθμό ενός αγώνα. Λόγω χαρακτήρα, πείσματος, ιδιαίτερων (ποδοσφαιρικών) στοιχείων.

Όταν πιστοποιήθηκε η επιστροφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Νίκος Αναστόπουλος αποφάσισε να του αλλάξει τον αγωνιστικό ρόλο. Ο Ντάρσι Νέτο έκανε καριέρα ως φουλ μπακ καθώς είχε τη δυνατότητα να παίξει όλη τη (δεξιά) πλευρά. Στον φετινό Άρη, από την περίοδο της προετοιμασίας, χρησιμοποιείται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κι αυτό έχει τη σημασία του ώστε να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι η χρησιμοποίησή του σε αυτόν τον χώρο δεν έτυχε, απλά πέτυχε.

Έχοντας καταπιεί πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα και διανύοντας τις τελευταίες στροφές στην καριέρα του, αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι οι αγωνιστικές δυνάμεις δεν είναι ίδιες με αυτές που τον χαρακτήριζαν πριν από 5-6 χρόνια. Νομοτελειακά, η φθορά του χρόνου αγγίζει τους πάντες.

Στο διάστημα που μεσολάβησε πριν τον χθεσινό (26/11) αγώνα απέναντι στον Κισσαμικό, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν πίεσε καταστάσεις. Είχε προηγηθεί ένας συντηρητικός τρόπος χρησιμοποίησής του στους αγώνες που προηγήθηκαν κόντρα σε Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακό. Χθες (26/11) όμως για πρώτη φορά αγωνίστηκε για 90 λεπτά. Ο Νέτο έκανε τη διαφορά στον χώρο ευθύνης του γιατί πολύ απλά έχει την ποιότητα ώστε να ξεχωρίζει για τα δεδομένα της Football League.

Η εμφάνισή του λύνει έναν από τους προβληματισμούς του Νίκου Αναστόπουλου ο οποίος αφορά τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Λόγω του τραυματισμού του Ανάκογλου και της μέτριας εικόνας Αντρέου, ο προπονητής του Άρη θέλει έναν ηγέτη στο κέντρο. Και ο Νέτο του έδειξε ότι μπορεί να υπολογίζει σ’ αυτόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα