Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Στις καθυστερήσεις ο Βιγιαφάνιες, έσωσε τον βαθμό (1-1 με τον Πανιώνιο) για τον Παναθηναϊκό, που όμως και πάλι έδειξε... τουριστική διάθεση και ουσιαστικά είπε «όχι ευχαριστώ» στο... δωράκι που του έκανε ο Ολυμπιακός! Σε δύσκολη θέση εκ νέου ο Στραματσόνι. Ο Ανσαριφάντ το γκολ για τον Ιστορικό που έχασε πολλές ευκαιρίες, ελέω Βλαχοδήμου.

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη «γκέλα» του Ολυμπιακού και να πλησιάσει. Το τριφύλλι έχει μια νίκη σε δέκα ματς και στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε καλύτερος, με τον Βιγιαφάνιες να χαρίζει ουσιαστικά στην ομάδα του τον βαθμό στο τέλος!

Έτσι έπαιξαν
Χωρίς το «μηχανάκι» της μεσαίας γραμμής, τον Μανώλη Σιώπη, παρατάχθηκε ο Πανιώνιος, καθώς ο νεαρός μέσος ταλαιπωρείται από στομαχικές διαταραχές και έμεινε εκτός αποστολής. Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Γκιοτά και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, αριστερό μπακ ο Τασουλής και δεξί ο Βλάχος. Κόρμπος και Σαββίδης τα αμυντικά χαφ. Μασούντ, Μπεν, Μασούρας η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Καρίμ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αντρέα Στραματσόνι για πρώτη φορά την φετινή σεζόν προχώρησε σε αλλαγή τερματοφύλακα. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος πήρε την θέση του σούπερ ντεφορμέ, Στιλ. Μολέδο, Κουτρουμπής και Ιβανόφ στο κέντρο των μετόπισθεν. Δεξί μπακ-χαφ ο Μέστο, αριστερό ο Χουλτ. Ζέκα και Γουακάσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Βιγιαφάνιες, Λουντ πλαισίωναν τον Μάρκους Μπεργκ που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του σε ένα 3-4-2-1.

Οι «πάνθηρες» και οι... εξαφανισμένοι!

Το σκηνικό του πρώτου μέρους βάφτηκε σε χρώματα Πανιωνίου και ας μην βρήκαν οι παίκτες του Μιλόγεβιτς το γκολ που άξιζαν βάσει της ξεκάθαρης ανωτερότητας τους απέναντι σε έναν «πεθαμένο» Παναθηναϊκό που προκαλούσε λύπηση με την εικόνα του! Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, έβγαζαν ενέργεια και έβγαιναν νικητές σε κάθε δεύτερη μπάλα και προσωπική μονομαχία. Κόρμπος και Σαββίδης πήραν την μάχη του κέντρου από Ζέκα και Γουακάσο, οι μεσοεπιθετικοί των «κυανέρυθρων» είχαν περισσότερη ουσία στην δημιουργία και ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ τρεις φορές!

Δύο φορές ο Οικονόμου με κεφαλιά(την πρώτη σε κενό τέρμα έκανε ''τσαφ'' και στην δεύτερη τον νίκησε ο Βλαχοδήμος) και μία ο Μασούρας(σε κενή εστία δεν έπιασε το καλά το σουτ) δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό και να... τιμωρήσουν το «τριφύλλι» για την τραγική του εικόνα!

Ο Παναθηναϊκός από την μέση και μπροστά ήταν ανήμπορος να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά και με ηρεμία. Αυτό συνέβαινε για τους εξής απλούς λόγους: Ο Γουακάσο έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, Λουντ και Βιγιαφάνιες ήταν εκτός τόπου και χρόνου και επί της ουσίας «κρύβονταν» ενώ ο Μπεργκ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να την «σπάσει», περιμένοντας τα ανεβάσματα των συμπαικτών του.

Όσες φορές οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν σωστά και είδαν την αδυναμία του Πανιωνίου από δεξιά(δεν έδινε βοήθειες ο Μπεν), ο Χουλτ δεν είχε καλές επιλογές. Εξαίρεση η μοναδική καλή στιγμή στο 12' όταν ο Λουντ με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Ροντέο!

Στο δεύτερο μέρος ο Στραματσόνι άλλαξε το... τρομαγμένο 3-4-2-1 και παιχνίδι αναμονής της ομάδας του, το γύρισε σε 4-4-2 ρόμβο με ξεκάθαρη επιθετική φιλοσοφία και η είσοδος του εξαιρετικού Ρέις αντί του Ιβανόφ έδωσε στον Παναθηναϊκό κράτημα της μπάλας, ηρεμία και αξιοποίηση των χώρων που άφηνε ο Πανιώνιος εξαιτίας της ανισορροπίας που είχε τακτικά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Μέστο και δύο φορές ο Μπεργκ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, το παιχνίδι άνοιξε σαν... ροντέο και ο Πανιώνιος στο 72' άνοιξε το σκορ! Κάθετη Μασούντ, ντρίμπλα Καρίμ στον Βλαχοδήμο και 1-0!

Ο Παναθηναϊκός είχε να ανέβει ένα... βουνό και στο 78' ο Γιαννιώτης απόκρουσε το σουτ του Βιγιαφάνιες. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερα ρίσκα έπαιρναν οι «πράσινοι». Ο Πανιώνιος έβγαινε σωστά στο επιθετικό τρανζίσιον αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό για να τελειώσει το ματς, με ένα 2-0.

Η ομάδα του Στραματσόνι χτυπούσε... καμπανάκια και τελικά στο 93' ο Βιγιαφάνιες με ατομική προσπάθεια και πολύ καλό τελείωμα έστειλε την μπάλα μέσα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1!

MAN OF THE MATCH: Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Καρίμ είχε... καπαρωμένη την θέση μέχρι το 90'+3' αλλά η καταπληκτική ενέργεια του Λούκας Βιγιαφάνιες έσωσε τον Παναθηναϊκό από νέα ήττα. Ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα από το βολέ του Βλαχοδήμου, έκανε ωραία ντρίμπλα και ιδανικό «τελείωμα» για το 1-1.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ενδεικτικό της τραγικής εικόνας του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός πως στην συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκεται ο πορτιέρο του, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος! Ο νεαρός πορτιέρο κράτησε όρθιο μέχρι το φινάλε το «τριφύλλι» και το γλίτωσε από ήττα με κάτω τα χέρια. Ο ομογενής άσος είχε 4-5 σπουδαίες και πολύ δύσκολες επεμβάσεις στο ενεργητικό του, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μουμπάρακ Γουακάσο. Ο Γκανέζος ήταν τραγικός. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα,

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 59' ο Παναθηναϊκός έχει την τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ μέσα στην Νέα Σμύρνη. Η σέντρα του Γουακάσο στο δεύτερο δοκάρι είναι ιδανική αλλά ο Μάρκους Μπεργκ... καταφέρνει να στείλει την μπάλα άουτ σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Στο 90' και με το σκορ στο 1-0 ο Μασούντ τον «μιμήθηκε» προτιμώντας αντί να τελειώσει το τετ-α-τετ για το 2-0 να κάνει... ζογκλερικά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή διαιτησία από τον Κομίνη και τους βοηθούς του. Σωστή υπόδειξη οφ-σάιντ από την Κουρομπίλια στο γκολ του Μπεν στο 69'.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεν μπορούν τα παλικάρια. Με τίποτα. Ο Παναθηναϊκός παράμεινε χωρίς νίκη για ακόμη ένα ματς και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο -5 από την κορυφή. Η ισοπαλία στο φινάλε δεν μπορεί να λογίζεται ως... επιτυχία και ας απέφυγε το «τριφύλλι» τα χειρότερα. Μία νίκη σε δέκα ματς. Αυτό τα λέει όλα!

Από την άλλη, ο Πανιώνιος που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκε 1-0 αλλά στην συνέχεια έχασε μεγάλες φάσεις για να «κλειδώσει» την νίκη και τιμωρήθηκε.

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Γκιοτά, Οικονόμου, Σαββίδης (90+2’ Αντωνιάδης), Κόρμπος, Μασούρας (71’ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (79’ Ενγκόνγκ), Μασούντ, Μπεν ς

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής (87’ Ρινάλντι), Ιβανόφ (30’ Ρέις), Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ, Μέστο, Λουντ (73’ Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα