Τζένοα - Γιουβέντους 3-1

Τζένοα - Γιουβέντους 3-1

bet365

Οι Μπιανκονέρι έκαναν απανωτά δώρα στην Τζένοα, η οποία τους καθάρισε από το μισάωρο (3-1)! Τρένο η Αταλάντα, πέρασε και από την Μπολόνια (0-2)!

«Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι όλα τελείωσαν λόγω του +7. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, αντιθέτως τώρα πρέπει να πατήσουμε γκάζι. Στη Γένοβα πρέπει να πας πάντα έτοιμος για μάχη», έλεγε το Σάββατο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Από το ένα αυτί των παικτών του μπήκαν και από το άλλο βγήκαν, όπως αποδείχθηκε στο Marassi. Εκεί, όπου οι Μπιανκονέρι έκαναν το ένα δώρο μετά το άλλο στο πρώτο ημίωρο, δίνοντας τη δυνατότητα στην Τζένοα να προηγηθεί με 3-0!

Η αρχή έγινε στο 3', όταν ο Μπονούτσι έκανε λάθος που δεν συνηθίζει, ο Μπουφόν προσπάθησε να το διορθώσει κάνοντας τριπλή (!) επέμβαση σε Ριγκόνι-Οκάμπος αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην τέταρτη προσπάθεια του Σιμεόνε (1-0). Η συνέχεια δόθηκε στο 13', όταν ο Λάζοβιτς πέρασε εύκολα τον Αλεξ Σάντρο και ακόμη πιο εύκολα πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος από την μικρή περιοχή ο Σιμεόνε για το δεύτερο του γκολ (2-0). Το σκηνικό... απογειώθηκε στο 29', όταν ο Λάζοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπουρντίσο γύρισε με κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Ριγκόνι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να καταλήξει στα δίχτυα από το αυτογκόλ του Αλεξ Σάντρο που προσπάθησε να διώξει (3-0)!

Το... κερασάκι στην τούρτα για τη Γιουβέντους ήταν το τράβηγμα του Μπονούτσι στο 34', για να αφήσει τη θέση του στον Ρουγκάνι και να τραυματιστεί έτσι όλη η άμυνα των Μπιανκονέρι (εκτός ο Μπαρτσάλι, ανέτοιμος ο Κιελίνι), οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Απρίλιο του 2004 (κόντρα στην Λέτσε).

Στο δεύτερο μέρος, όπως αναμενόταν, οι Τορινέζοι μπήκαν πιο δυνατά με στόχο να μειώσουν γρήγορα για να «παραμυθιαστούν» ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι... Οι Πιάνιτς και Κεντίρα, όμως, δεν βρήκαν δίχτυα και στο 57' ο Σιμεόνε θα μπορουσε να κάνει χατ-τρικ αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε στο τετ α τετ. Η μέρα γενικά ήταν στραβή για τη Γιούβε και αυτό αποδείχθηκε και με το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες από το 74', αφού τραυματίστηκε και ο Ντάνι Αλβες -μετά από μια κόντρα με τον Οκάμπος- αλλά ο Αλέγκρι είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Οι Μπιανκονέρι, τελικά, μείωσαν σε 3-1 στο 82' με την εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς -13ο γκολ με φάουλ από την άφιξη του στην Ιταλία (2011-12), κανείς δεν έχει βάλει τόσα στο ίδιο διάστημα- ενώ στο 95' με νέο φάουλ βρήκε τον Μάντζουκιτς αλλά αυτός αστόχησε με κεφαλιά. Οχι ότι θα άλλαζε, φυσικά, κάτι αν το έβαζε... Ετσι η Γιουβέντους γνώρισε την 3η ήττα στο πρωτάθλημα ενώ η Τζένοα επιβεβαίωσε τη δύναμη της έδρας της, όπου έχει νικήσει και την Μίλαν ενώ δεν έχασε ούτε από τη Νάπολι!

Αταλάντα με τρέλα!
Στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές, η Αταλάντα έχει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία! Είναι δηλαδή, με λίγα λόγια, η πιο φορμαρισμένη ιταλική ομάδα και αυτό το κατάλαβε και η Μπολόνια. Οι Μπεργκαμάσκι πήγαν στο Renato Dall' Ara για να κάνουν το παιχνίδι τους, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 13' με τον Κόντι και δύο λεπτά μετά πανηγύρισαν το 0-1 με την κοντινή προσπάθεια του Μαζιέλο μετά την σέντρα του Γκόμες. Στο 17' και στο 19' οι Κούρτιτς και Γκόμες είχαν μεγάλες ευκαιρίες για το 0-2 και αφού δεν το έκαναν, χρειάστηκε η τύχη στο 21', με το οριζόντιο δοκάρι του Βιβιάνι σε εκτέλεση φάουλ, για να μην γίνει το 1-1.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, οι Καλντάρα-Γκόμες-Πετάνια έχαναν ευκαιρίες για την Αταλάντα και τελικά το ματς... τελείωσε στο 68': Κόρνερ του Γκόμες, κεφαλιά του Κούρτιτς στο πρώτο δοκάρι, 0-2 το σκορ και στο -1 από την 2η θέση και -5 από τη Γιουβέντους (την οποία αντιμετωπίζει στο Τορίνο την επόμενη αγωνιστική) η ομαδάρα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι!

Με τύχη η Κάλιαρι
Οι Ροσομπλού επέστρεψαν στο Sant' Elia μετά από δύο σερί εκτός έδρας ήττες και παράλληλα επέστρεψαν και στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 της Ουντινέζε. Αποτέλεσμα, πάντως, που αδικεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν δύο δοκάρια. Το ματς δεν ήταν καλό και η πρώτη φάση ήρθε στο 35' με την ανατροπή του Φαρίας από τον Καρνέζη... Ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες. Οταν επέστρεψαν από αυτά, οι φιλοξενούνενοι ισοφάρισαν στο 51' με το σουτ του Φοφανά αλλά στο 58' οι Σάρδοι πήραν ξανά προβάδισμα με το τακουνάκι του Σάου μετά την πάσα του Ισλα, σε μια φάση που η άμυνα της Ουντινέζε λειτούργησε συνολικά λάθος. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι θα μπορούσε να φύγει με βαθμό από την Σαρδηνία αλλά στάθηκε άτυχη στο 66' και στο 89', όταν οι Τερό και Πενιαρά σημάδεψαν το δοκάρι.

Τα μοίρασαν...
Η Κροτόνε ήθελε τη νίκη για να πλησιάσει στο -2 από την 17η θέση. Η Σαμπντόρια την ήθελε για να δώσει συνέχεια σε αυτή επί της Σασουόλο και να βελτιώσει τη θέση τους. Οι δύο ομάδες, τελικά, είχαν από ένα ημίχρονο και μοιράστηκαν τα πάντα με το τελικό 1-1. Οι νεοφώτιστοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, έκαναν ευκαιρίες και προηγήθηκαν στο 43' με την κοντινή προσπάθεια του Φαλτσινέλι μετά την απόκρουση του Πουτζιόνι σε σουτ του Παλαντίνο (1-0). Οι Μπλουτσερκιάτι ανέβηκαν στην επανάληψη, πίεσαν, ισοφάρισαν στο 71' με τον Μπρούνο Φερνάντες από κοντά (1-1) και στα τελευταία λεπτά είχαν ευκαιρία με τον Κουαλιαρέλα για να κάνουν την ανατροπή και να φύγουν με το τρίποντο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα