Ρεάλ Μαδρίτης – Σπ. Χιχόν 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Σπ. Χιχόν 2-1

bet365

Η Χιχόν έχασε πέναλτι για την ισοφάριση και οι Μαδριλένοι με δύο γκολ του Ρονάλντο, έφτασαν στο δύσκολο 2-1 και σε απόσταση επτά βαθμών από την Μπαρτσελόνα.

Υποτίθεται ότι μετά το σεμιναριακό διπλό επί της Ατλέτικο, η Χιχόν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα αποτελούσε εύκολο θύμα για την Ρεάλ. Μόνο αυτό δεν συνέβη όμως. Οι Αστουριάνοι έπαιξαν στα ίσα και πέταξαν την ευκαιρία να πάρουν ηρωικό βαθμό. Εχασαν πέναλτι για την ισοφάριση και ηττήθηκαν με 2-1, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει και τα δύο τέρματα των Μαδριλένων.

Ο Ρονάλντο ξεκίνησε με εύστοχο πέναλτι στο 6’, φτάνοντας στις 55 επιτυχημένες εκτελέσεις από τα 11 βήματα και στο -1 από τον Ούγκο Σάντσες που έχει το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Στο 18’ ο CR7 διπλασίασε το προβάδισμα με καρφωτή κεφαλιά, φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 51 μέσα στο 2016 (σ.σ.: για έκτη σερί χρονιά ξεπερνάει τα 50).

Ωστόσο, η Σπόρτινγκ δεν το έβαλε κάτω και έβγαλε εξαιρετική συμπεριφορά δεδομένου ότι βρίσκεται εντός υποβιβασμού. Στο 35’ ο Καρμόνα έβαλε την προβολή και μείωσε, για να γίνει ανοικτό το παιχνίδι. Ωσπου στο 77’ ο Νάτσο έχασε τη μπάλα και τράβηξε εντός περιοχής τον Ροδρίγκες. Ηταν πέναλτι, αλλά ο Τσοπ, αφού πρώτα μέτρησε τον παλμό του(;), έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, στερώντας από την ομάδα του μία τεράστια ευκαιρία για βαθμό στην Μαδρίτη.

Το φινάλε βρήκε την Χιχόν να μένει στο -1 από την σωτηρία και την Ρεάλ να απογειώνεται στο +7 από την Μπαρτσελόνα, η οποία την Κυριακή το βράδυ έχει δύσκολη έξοδο στην Σοσιεδάδ…

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (72’ Μαρσέλο), Νάτσο, Μόντριτς, Κόβατσιτς (82’ Ισκο), Λούκας Βάθκεθ, Χάμες Ροδρίγκες (72’ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Σπ. Χιχόν (Αμπελάρδο Ροδρίγκεθ): Μαρίνιο, Αμορεμπιέτα, Μερέ, Λίγιο, Ντόουγκλας, Ισμα Λόπεθ, Ρασίντ (82’ Κάσες), Αλβαρεθ, Μόι (76’ Βίκτορ), Καρμόνα (76’ Βιγκέρα), Τσοπ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα