Εμπολι - Μίλαν 1-4

Εμπολι - Μίλαν 1-4

bet365

Με δύο γκολ του Λαπαντούλα οι Ροσονέρι πέρασαν ωραίο σαββατόβραδο στο Carlo Castellani, διαλύοντας με 4-1 την Εμπολι.

Στα τελευταία δέκα ματς, πριν από αυτό, η Μίλαν είχε μόνο μία ήττα. Στο ίδιο διάστημα οι Τοσκανοί είχαν μόνο μία νίκη. Η λογική, επομένως, έλεγε ότι η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς και αυτό έγινε, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο να της βάλουν δύσκολα. Το πέτυχαν αλλά δεν ήταν αρκετό αφού στο δεύτερο μέρος οι Μιλανέζοι σκόραραν τρεις φορές και ανέβηκαν στη 2η θέση και το -4 από την κορυφή, έχοντας ματς περισσότερο.

Το ματς άρχισε με την Εμπολι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 3' με τον Μακαρόνε, ο οποίος κατάφερε να αστοχήσει από πολύ καλή θέση μετά το γύρισμα του Κρούνιτς, ο οποίος είχε κλέψει από τον Ντε Σίλιο. Στο 10' ο Μοντέλα υποχρεώθηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή αφού ο Μάτι Φερνάντες τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κούτσκα, ο οποίος στο 15' έκλεψε και πάσαρε στον Σούσο, το γύρισμα του οποίου μετέτρεψε σε γκολ ο Λαπαντούλα (0-1). Το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ, πάντως, αφού στο 17' ο Ντοναρούμα βγήκε μέχρι το όριο της περιοχής για να καθαρίσει μια σέντρα και τελικά έστειλε την μπάλα στον Σαπονάρα, ο οποίος ισοφάρισε με σουτ (1-1).

Ο ίδιος παίκτης, στο 23', εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λοκατέλι και έφυγε στην κόντρα αλλά ο Μακαρόνε έχασε κι άλλη πολύ καλή ευκαιρία, για να απαντήσει η Μίλαν με το σουτ του Αμπάτε, που κόντραρε στον Κόστα, στο 32'. Τρία λεπτά μετά ο Σαπονάρα βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά σούταρε ψηλά και οι Ροσονέρι απείλησαν στο 38' με το φάουλ του Μποναβεντούρα που απέκρουσε ο Σκορούπσκι. Το ματς γενικά είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο η Εμπολι για πρώτη φορά φέτος είχε εννιά σουτ.

Στην επανάληψη τα πάντα κρίθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Στο 62' ο Σούσο με πλασέ εντός περιοχής, μετά το γύρισμα του Αμπάτε από δεξιά, έκανε το 1-2 και στο 64' ο Κόστα με αυτογκόλ, μετά το γύρισμα του Μποναβεντούρα από αριστερά, καταδίκασε σε ήττα την ομάδα του (1-3). Τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί πολύ για την Μίλαν, η οποία έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 78', όταν ο Σούσο πάσαρε στον Λαπαντούλα και αυτός νίκησε τον Σκορούπσκι, αφού πρώτα απέφυγε τον αντίπαλο του (1-4). Στο 91' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ αλλά ο Μακαρόνε με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Κρότσε, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι...

 

SERIE A Τελευταία Νέα