Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 2-1

Gazzetta team
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ντόρτμουντ 2-1

bet365

Η Άιντραχτ υποχρέωσε την Ντόρτμουντ στην πρώτη της ήττα εδώ και σχεδόν δύο μήνες (2-1). Ισόπαλο το ντέρμπι του βορρά, όπως και στα υπόλοιπα ματς.

Η εκπληκτική Άιντραχτ έβαλε φρένο στην Ντόρτμουντ, που υπέστη την πρώτη της ήττα μετά την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Αετοί έδειξαν το γνωστό τους πρόσωπο και χαρακτήρα, καθώς απάντησαν άμεσα στο γκολ της ισοφάρισης του Ομπαμεγιάνγκ, για να κερδίσουν με 2-1 και να ανέβουν στην 3η θέση!

Το παιχνίδι τα είχε όλα. Οι Βεστφαλοί μπήκαν καλύτερα, έχασαν τις δύο πρώτες ευκαιρίες με τον Σίρλε, όμως δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Πέρασαν μόνο κάποια δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, για να πάρουν οι γηπεδούχοι το προβάδισμα. Υπέροχος συνδυασμός, με τον Χούζτι να τελειώνει άψογα τη φάση για το 1-0! Το ματς άνοιξε, ο ρυθμός ανέβηκε και η Μπορούσια άρχισε να απειλεί. Η πίεση απέφερε καρπούς στο 77’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1, όμως η απάντηση των Αετών ήταν άμεση.

Στο 79’ ο Σεφέροβιτς με πλασέ από το ύψος της περιοχής νίκη τον Βάιντενφελερ και έκανε το 2-1! Οι παίκτες του Τούχελ βγήκαν ξανά στην επίθεση και στις καθυστερήσεις έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όμως ο Ντεμπελέ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και το 2-1 να παραμένει.

Ισόπαλο το ντέρμπι
Η Βέρντερ κατάφερε να φύγει με τον βαθμό από το Αμβούργο στο μεγάλο ντέρμπι του βορρά, αφήνοντας τους Δεινόσαυρους, που προηγήθηκαν δύο φορές, να ψάχνουν ακόμα την πρώτη τους νίκη στη σεζόν. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τον Γκρεγκόριτς, όμως στο 14’ ο Μπάρτελς έφερε το ματς στα ίσα. Στο 28’ ο Γκρεγκόριτς σκόραρε και πάλι για το 2-1, όμως εκεί που όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι το ημίχρονο, ο Γκναμπρί έκανε το 2-2 στο 45’! Οι παίκτες του Γκίζντολ έδειξαν μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν τρίτο γκολ.

Ούτε τώρα η Γκλάντμπαχ
Η Γκλάντμπαχ έμεινε στο 1-1 με την Χόφενχαϊμ και για 8ο ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή από το ξεκίνημα, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Ο Στιντλ έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 20’ και στο 25’ ο Νταούντ έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Νάγκελσμαν άργησαν να μπουν στο ματς, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Και με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε η καταστροφή για την Μπορούσια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά δυνατά, όμως εκείνοι που έφτασαν στο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι, με τον Αμίρι να κάνει το 1-1 στο 53’. Η Γκλάντμπαχ έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει επιτέλους μία νίκη.

Το έσωσε ο Καλιγκιούρι
Η Ίνγκολσταντ έδειχνε κοντά σε ακόμη μία μεγάλη νίκη, όμως ο Καλιγκιούρι χάλασε τα σχέδια των Βαυαρών, δίνοντας τον βαθμό στη Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με αυτοπεποίθηση, μπήκαν δυνατά και στο 10’ είχαν δοκάρι με τον Χάρτμαν. Στο 17’, μάλιστα, κέρδισαν πέναλτι, όμως ο τελευταίος αστόχησε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία, με τον Μπενάλιο να σώζει τους Λύκους, που έκαναν κακή εμφάνιση. Οι Βαυαροί συνέχισαν να πιέζουν και στο 31’ έφτασαν στο 1-0 με τον Γιουνγκ. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, όμως η Ίνγκολσταντ δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς και το πλήρωσε, με τον Καλιγκιούρι να κάνει το τελικό 1-1 στο 78’.

Εβαλε δύσκολα η Αουγκσμπουργκ
Στο -2 από την 3η θέση έμεινε η Κολωνία μετά το εντός έδρας 0-0 με την Αουγκσμπουργκ, η οποία είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι Βαυαροί, μάλιστα, μάλλον δεν δυσκολεύτηκαν και ιδιαίτερα να πάρουν την ισοπαλία αφού ήταν σοβαροί αμυντικά και θα μπορούσαν και να προηγηθούν στο 21' με την εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη. Το ματς γενικά δεν είχε μεγάλες φάσεις, με την Κολωνία να αντιμετωπίζει προβλήματα στον δημιουργικό τομέα σε όλο το 90λεπτο, χάνοντας δύο βαθμούς.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα