ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0

bet365

Η ΑΕΚ έκανε τα δύσκολα... εύκολα (3-0) στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης με τον καλά οργανωμένο Πλατανιά στο βρεγμένο ΟΑΚΑ, παίρνοντας την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μετά από δυόμιση μήνες!

Με τα δικά της παιδιά (Μάνταλο και Αραβίδη) η ΑΕΚ πήρε την πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ μετά από 2,5 μήνες και έκανε τα δύσκολα... εύκολα από το 77' κι έπειτα, μετατρέποντας την γκρίνια, μουρμούρα και κακή διάθεση του απειροελάχιστου κόσμου που ανέβηκε στο ΟΑΚΑ, σε χειροκροτήματα για μια εύκολα νίκη. Εύκολη με βάση το σκορ και όχι όσα είδαμε στο χορτάρι καθώς οι Κιτρινόμαυροι προβλημάτισαν με την απόδοση τους και δεν δικαίωσαν τον Ζοσέ Μοράις, ο οποίος είπε ότι τώρα «θα δείξουμε τη δουλειά που κάνουμε». Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει σε Μπάρκα και Γαλανόπουλο, με τον πρώτο να προκαλεί σιγουριά κάτω από τα δοκάρια ενώ ο πιτσιρικάς χαφ μπήκε αλλαγή και βοήθησε πολύ την ομάδα, αποδεικνύοντας ότι πρέπει να παίρνει όλο και περισσότερες ευκαιρίες.

Το κρύο κλίμα που υπήρχε στις εξέδρες πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο, με την ΑΕΚ να έχει προβλήματα από τα πρώτα λεπτά. Η Ενωση δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και δεν αναπτυσσόταν σωστά, με συνέπεια ο Πλατανιάς να μην νιώθει κάποια απειλή. Οι Κρητικοί, μάλιστα, δεν έπαιζαν... μόνο άμυνα αλλά κανονικά, προσπαθώντας να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν δημιουργικά. Δεν μπορούσαν και πολλά είναι η αλήθεια αλλά απαιτήσεις δεν υπήρχαν από αυτούς.

Απαιτήσεις υπήρχαν από τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι φάνηκε να ανεβάζουν κάπως την απόδοση τους μετά το 20λεπτο αλλά χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο. Ενα καλό σουτ του Αραβίδη στο 21' και ένα του Αλμέιδα στο 29' ήταν όλη κι όλη η επιθετική παρουσία της Ενωσης στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο έκαναν εύκολα λάθη και προκάλεσαν τα νεύρα των λίγων στις εξέδρες. Νεύρα που μεταφράστηκαν σε αποδοκιμασίες στο τέλος του ημιχρόνου.

Οχι ότι άλλαξαν και πολύ, προς το καλύτερο, τα πράγματα στο δεύτερο μέρος... Η ΑΕΚ, η οποία χρειάστηκε και μια πολύ καλή απόκρουση του Μπάρκα σε σουτ του Μουνάφο στο 51', παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα και προκαλούσε τη δυσαρέσκεια των ελάχιστων οπαδών της που ανέβηκαν στο ΟΑΚΑ. Οι Κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν πολύ να κάνουν μια φάση της προκοπής, με τον Μοράις στο 64' να βάζει τον Πέκχαρτ αντί του Αλμέιδα και τον Γαλανόπουλου αντί του κουρασμένου Γιόχανσον.

Η είσοδος του μικρού έδωσε μια ανάσα στην Ενωση, η οποία σταδιακά μετέφερε το ματς προς την περιοχή του Σωτηρίου, χωρίς πάντως να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική. Τελικά, δεν χρειάστηκε να... προειδοποιήσει για να φτάσει στο γκολ, καθαρίζοντας από εκεί και πέρα εύκολα τον αγώνα. Στο 77' ο Μάνταλος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα τα γκολ έπεσαν όπως έπεφτε και η βροχή στο ΟΑΚΑ: 2-0 από τον Αραβίδη στο 87' μετά την διπλή επέμβαση του Σωτηρίου σε Μάνταλο-Σιμόες, 3-0 από τον Μάνταλο στο 90' και η ΑΕΚ πανηγύρισε την μόλις 2η εντός έδρας νίκη της φέτος, έχοντας και τρεις ισοπαλίες...

Man of the match: Ο Μάνταλος. Εβαλε δύο γκολ, από δική του εκτέλεση φάουλ άρχισε και αυτό του Αραβίδη και γενικά ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για την Ενωση.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική αντίδραση του Πλατανιά μετά το 1-0. Οι Κρητικοί κατέρρευσαν και δέχθηκαν εύκολα άλλα δύο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Αραβίδης. Πέρασε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα αλλά είναι πάντα ταπεινός εργάτης και στρατιώτης ΑΕΚ. Δεν επηρεάζεται από τα εξωαγωνιστικά και δίνει πάντα... τα πάντα για την ομάδα. Σε αυτή την κατηγορία, πάντως, θα μπορούσαν να μπουν και οι Μπάρκας και Γαλανόπουλος. Ο πρώτος ήταν σίγουρος στο τέρμα και είχε και μια πολύ καλή επέμβαση ενώ ο πιτσιρικάς, όπως προαναφέραμε, δεν κρυβόταν και ζητούσε συνεχώς μπάλα, δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Ενδεχομένως να πει κάποιος για την αντίδραση του Σωτηρίου στο 1-0 αλλά δεν...

Το στραγάλι: Πολλά σφυρίγματα σε όλο το 90λεπτο αλλά κανένα που να επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το ταμείο του Gazzetta: Αν το αποτέλεσμα της δουλειάς του Μοράις είναι αυτό που είδαμε ως το 77', τότε στην ΑΕΚ θα πρέπει να προβληματιστούν πολύ. Οπως θα πρέπει να προβληματιστούν και για το γεγονός ότι ο κόσμος στο ΟΑΚΑ ήταν απειροελάχιστος... Αυτό που είδαν, προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν θετικό δείγμα της δουλειάς που γίνεται και ελπίζουμε όντως να μην είναι αυτή η δουλειά που γίνεται στα Σπάτα. Οπως και να έχει, η Ενωση κρατάει τη νίκη -πρώτη μετά από... μήνες στο ΟΑΚΑ- και από εδώ και πέρα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί και να κάνει ένα σερί νικών.

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (64' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (91' Τσέλιος), Αραβίδης, Αλμέιδα (64' Πέκχαρτ).

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80' Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67' Μενδρινός), Ντεβέσα (68' Στανισλάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα