Στραματσόνι: «Θα σκεφτώ και την θέση του τερματοφύλακα»

Στραματσόνι: «Θα σκεφτώ και την θέση του τερματοφύλακα»

Gazzetta team
Στραματσόνι: «Θα σκεφτώ και την θέση του τερματοφύλακα»

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για το λάθος του Στιλ και τον αποκλεισμό από το Europa League, τονίζοντας πως σκέφτεται πλέον και για το ποιον θα χρησιμοποιήσει κάτω από τα γκολπόστ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της NOVA:

Για την ήττα από τον Αγιαξ και την αγωνιστική παρουσία της ομάδας:

«Ολοι νομίζω είδαν ότι κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο όπου αγωνιστήκαμε με αποφασιστικότητα και γενναιότητα, πήγαμε σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, πιέσαμε ψηλά για να τους χαλάσουμε τον τρόπο με τον οποίο χτίζουν το παιχνίδι τους από την άμυνα. Καταφέραμε να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι που συνήθως παίζουν μέσα στο γήπεδό τους και είχαμε επίσης τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ιμπάρμπο.

Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, ενώ εκείνοι σκόραραν δυστυχώς χωρίς κάποια ευκαιρία, με ένα μακρινό φάουλ που άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε στο γήπεδο με στόχο να προσπαθήσουμε να ισοφαρίσουμε το ματς, αλλά λίγα λεπτά μετά δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ, από ένα σουτ έξω από την περιοχή του αντίπαλου δεξιού μπακ.

Αυτό το γκολ ασφαλώς άλλαξε ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες και έδωσε στον Αγιαξ τη δυνατότητα να αγωνιστεί διαφορετικά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Μετά το 2-0 ήταν πολύ δύσκολο. Εγινε ένα διαφορετικό ματς. Ασφαλώς ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αγωνίζεται και να παλεύει πάντοτε μέχρι το τέλος και ο Λουντ με τον Ιμπάρμπο προσπάθησαν σκληρά να συνεργαστούν μέσα στο γήπεδο, απλώς όταν δεν έχεις κλασικό 9άρι είναι ακόμα πιο δύσκολο να γίνεις επικίνδυνος σε αυτό το επίπεδο.
Πορϊόντος του χρόνου προσπάθησα να δώσει και ανάσες σε παίκτες που το χρειάζονταν όπως ο Ιμπάρμπο και ο Βιγιαφάνιες σκεπτόμενος τα επόμενα ματς.

Για το γεγονός ότι σε πολλά ματς η ομάδα σταματάει να προσπαθεί μέσα στο γήπεδο όταν δεν της βγαίνει το ματς:

«Ισως κάποιες φορές να φαίνεται έτσι απ’ έξω. Αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κανένας ποδοσφαιριστής μου δεν παράτησε την προσπάθεια ή δεν πάλεψε μέσα στο γήπεδο για να κατακτήσουμε το καλύτερο δυνατό. Αν είχαμε διαθέσιμο έναν πιο κλασικό επιθετικό για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε τις γραμμές μας θα ήταν διαφορετική η αντίδρασή μας, αλλά μιλάμε και για ένα ματς υψηλού επιπέδου απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε στην έδρα του, με τη Θέλτα είχε προηγηθεί 3-0 και απέναντι σε μας απέκτησε τη ψυχολογία και το ηθικό να παίξει πιο ελεύθερα μετά το 2-0 και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι παίκτες μου δεν πάλεψαν σε όλο το ματς και δεν προσπάθησαν για το καλύτερο.

Για το λάθος του Στιλ και εάν σκέφτεται να τον κρατήσει στον πάγκο:

«Το λάθος που έκανε την Πέμπτη άλλαξε το παιχνίδι. Και γενικά μιλώντας τα λάθη ενός τερματοφύλακα αλλάζουν το αποτέλεσμα και είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα ενός επιθετικού για παράδειγμα που δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η μοίρα και η σημαντικότητα της θέσης του τερματοφύλακα.
Οπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες, ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να επιλέγει τους καλύτερους για κάθε παιχνίδι και την Κυριακή θα σκεφτώ ποιοι είναι οι καλύτεροι για το συγκεκριμένο ματς και σε αυτό εμπεριέχεται και η θέση του τερματοφύλακα».

-Εάν εκτιμά ότι μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα μια ενδεχόμενη νίκη στη Νέα Σμύρνη:
«Ασφαλώς. Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε τρία ματς, σε τρεις αγώνες υψηλού επιπέδου. Ξέραμε πριν το ματς με τον Αγιαξ, παρότι δείξαμε σεβασμό στον αντίπαλό μας και στην ευρωπαϊκή μας παρουσ΄ια, ότι το ματς με τον Πανιώνιο είναι «το σημαντικό». Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο, είμαι σίγουρος ότι εάν παίξουμε με το πνεύμα του πρώτου ημιχρόνου μπορούμε να νικήσουμε».

Εάν ο Μπεργκ θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί με τον Πανιώνιο:

«Αυτό είναι τι πλάνο μας. Ηρθε μαζί μας στο Αμστερνταμ με σκοπό να βρίσκεται στον πάγκο, αλλά μετά την τελευταία μας προπόνηση και τη μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, συζητήσαμε μαζί του, με το γιατρό και τους φυσικοθεραπευτές και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να πάρουμε το ρίσκο της χρησιμοποίησής του ως αλλαγή. Μετά το ματς με τον Αγιαξ προπονήθηκε κανονικά και το πλάνο μας είναι να αγωνιστεί από το πρώτο λεπτό την Κυριακή.

Αν και για μένα όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, η ύπαρξη στην ομάδα του Μπεργκ και του Λέτο αλλάζει την ποιότητά μας στην επιθετική γραμμή. Για μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τουλάχιστον τον ένα από τους δύο».

Εάν θέλει να πει κάτι προς τον κόσμο που έδωσε εντυπωσιακό «παρών» στο Αμστερνταμ:

«Καταλαβαίνουμε τη στεναχώρια του κόσμου μας. Πριν το ματς είχα την πεποίθηση ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το ρυθμό και το επίπεδο του αγώνα και πίεσα τους παίκτες μου ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Στο πρώτο ημίχρονο το έδειξαν ότι μπορούν, αλλά συνολικά ο Αγιαξ ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη με την εμφάνιση που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο.

Θέλω να πω εδώ ότι είναι καλό που επιστρέψαμε φέτος στους ομίλους της Ευρώπης και δείξαμε σε κάποια παιχνίδια, όπως με τη Θέλτα, τη Σταντάρ εκτός έδρας και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άγιαξ, ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Ομως από την άλλη πλευρά πρέπει να καταλάβουμε ως σύλλογος ότι χρειαζόμαστε ακόμα… κάτι παραπάνω ακόμα για να ανταγωνιστούμε το επίπεδο αυτών των ομάδων. Αυτή είναι μια ειλικρινής ανάλυση γιατί οι καταστάσεις στην Ευρώπη κρίνονται στις λεπτομέρειες»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα