Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-0 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Κέρκυρα 0-0 (vid)

bet365

Η ψυχωμένη Κέρκυρα έβαλε... φωτιά στο πρωτάθλημα, αφού υποχρέωσε σε κάζο ολκής τον πολύ κακό Ολυμπιακό (0-0)! Έντονες οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων σε ημίχρονο και φινάλε!
Τι και εάν είχε 19-4 τελικές; Ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του μία πολύ καλά στημένη αμυντικά Κέρκυρα, δεν είχε δημιουργικά και επιθετικά λύσεις από τα μεγάλα του και βαριά ονόματα και παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και σε σχήμα από τον Μπέντο έμεινε στο 0-0 στο Καραϊσκάκη εν μέσω αποδοκιμασιών στο α' μέρος αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.
Γιούχα και στον Μπέντο την ώρα που έκανε δηλώσεις (!) μετά από ένα κακό απόγευμα για τους Πειραιώτες. Ακούστηκε ξανά το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες. Ανεξαρτήτως όλων αυτών δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό στο 48' και ενώ υπήρξαν δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ. Μία για κάθε ομάδα με την Κέρκυρα να την έχει σε φάση που ο Τουράμ έβγαινε απέναντι στον Λεάλι.
ΜΙΝΙ ROTATION Ο ΜΠΕΝΤΟ, ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο Μπέντο τις έκανε τις αλλαγές του στο αρχικό σχήμα με Κέρκυρα: Λεάλι κίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μποτία και Βιάνα τα δύο στόπερ και Ρέτσος αριστερά. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Μιλιβόγεβιτς, δεκάρι ο Φορτούνης, στα δύο άκρα Ελιουνούσι και Σεμπά και φορ ο Καρντόσο (σ.σ. που έπαιζε με δεμένο κεφάλι από το χτύπημα που δέχθηκε στο φρύδι και έκανε επτά ράμματα). Για τους Λεάλι, Ομάρ και Μπουχαλάκη μάλιστα ήταν το πρώτο τους ματς ως βασικοί στο πρωτάθλημα. Τέσσερις δηλαδή αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι με Γιουνγκ Μποις.
Στον αντίποδα με 4-2-3-1 η Κέρκυρα με Κουτζαβασίλη κίπερ και άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Σπίνουλα, Ιωάννου, Βενέτη και Ζαραδούκα. Κέντρο με Σιόντη και Νίκιτς και τριάδα πίσω από τον φορ Τουράμ οι Γεωργίου, Ντουαλά και Επστάιν. Δεκάρι ο Ντουαλά.
ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΒΙΑΝΑ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε για τα καλά πρώτη φορά με κόρνερ του Σεμπά και ξεπέταγμα και σουτ Βιάνα λίγο άουτ. Στο 12ο λεπτό ο Ελιουνούσι έχασε τετ α τετ από φάση που βγήκε από συνεργασία των Καρντόσο - Φορτούνη. Στο 13ο λεπτό ένα σουτ του Μπουχαλάκη πέρασε αρκετά έξω. Στο 16ο λεπτό Βιάνα δοκίμασε το πόδι του έξω από την αντίπαλη περιοχή με το σουτ να φεύγει ψηλά άουτ. Στο 24' ένα καλό σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε λίγο έξω. Στο 26' ο Λεάλι έκανε καίρια επέμβαση προ του Γεωργίου με τα χέρια μετά από λανθασμένη επιστροφή της μπάλας του Ρέτσου με το κεφάλι.
ΣΟΥΤΑΡΑ ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΜΙΑ... ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 1-0!
Στο 39' ο Ομάρ εξαπέλυσε μία σουτάρα έξω από την περιοχή με τον Κουτζαβασίλη να κάνει μεγάλη και δύσκολη επέμβαση με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 42' έπειτα από πλαγιοκόπηση του Ρέτσου βγήκε σουτ του Μιλιβόγεβιτς που μπλόκαρε ο κίπερ των Φαιάκων. Το 0-0 του α' μέρους δεν άρεσε πάντως στον κόσμο. Μία μικρή μερίδα του αποδοκίμασε με την λήξη του πρώτου 45λεπτου.
ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΤΟΥΡΑΜ
Στο 48ο λεπτό ο Νίκιτς κράτησε αντικανονικά στην περιοχή τον Καρντόσο και τον έριξε κάτω αλλά ο ρέφερι του αγώνα δεν υπέδειξε πέναλτι. Στο 51' ο Λεάλι έβγαλε ένα τετ α τετ του Τουράμ με εξαιρετική επέμβαση. Ο άσος της Κέρκυρας είχε βγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού.
ΜΕΣΑ Ο ΠΑΡΝΤΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΑΡ. ΜΠΑΚ Ο ΣΕΜΠΑ
Ο Μπέντο έκανε πολύ νωρίτερα από το σύνηθες αλλαγές. Στο 57' έβγαλε τους Ρέτσο και Μπουχαλάκη για να βάλει μέσα Πάρντο και Μάρτινς. Ο Σεμπά έγινε αριστερός μπακ και ο Πορτογάλος πήρε θέση στον άξονα. Στο 61' ένα σουτ του Μιλιβόγεβιτς βρήκε κόντρα και πήγε κόρνερ. Στο 62' ένα σκαστό σουτ του Μάρτινς πήγε στα χέρια του Κουτζαβασίλη. Στο 64' ο Πάρντο έκανε μία από τις παλιές γνωστές του πλαγιοκοπήσεις και μπήκε προς τα μέσα για το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο αντίπαλος κίπερ.
Στο 68' ένα γυριστό σουτ του Φορτούνη βγήκε σε κόρνερ από επέμβαση του Κουτζαβασίλη. Στο 70' ένα σουτ του Μιλιβόγεβιτς το μπλόκαρε ο πορτιέρε των Φαιάκων. Στο 72' ένα καλό και δυνατό σουτ του Σεμπά το έβγαλε ο Κουτζαβασίλης.
ΕΓΙΝΕ 4-4-2 ΜΕ ΙΝΤΕΓΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
Στο 71' ο Μπέντο έβγαλε τον Ελιουνούσι και έβαλε τον Ιντέγε κάνοντας το σχήμα 4-4-2 ενώ προς το τέλος πήγε στο 3-5-2. Στο 73' ο Γκόμες είδε τον Λεάλι έξω από την εστία και σούταρε με την μπάλα να πηγαίνει άουτ. Στο 82' ένα σουτ του Μάρτινς πέρασε άουτ. Στο 89' ο Μποτία είχε μία κεφαλιά έξω. Στις καθυστερήσεις ένα σουτ του Σιόντη πέρασε ψηλά άουτ. Στο 95' ένα σουτ του Φορτούνη έφυγε ελάχιστα έξω. Το ματς τελικώς έμεινε στο 0-0 με τον κόσμο να αποδοκιμάζει. Στην συνέχεια πάντως όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού τον χειροκρότησαν, ανταπέδωσε το χειροκρότημα.
MVP: Ο Κουτζαβασίλης. Εξαιρετική εμφάνιση από τον κίπερ της Κέρκυρας με μεγάλες επεμβάσεις στο ματς.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ομάρ, Βιάνα, Λεάλι και Ρέτσος έχουν κάνει ένα καλό ματς. Από την άλλη η άμυνα της Κέρκυρας στάθηκε πολύ καλά.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κυρίως ο Καρντόσο αλλά και τα βασικά δημιουργικά... όπλα του Ολυμπιακού. Για ακόμα ένα ματς ο έμπειρος φορ έδειξε να μην μπορεί να βοηθήσει ανάλογα τον Ολυμπιακό. Και οι εξτρέμ δεν πήγαν καλά από τον πειραϊκό σύλλογο και γενικά δημιουργικά και επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο συνολικός τρόπος που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός την Κέρκυρα. Η προσέγγιση του αγώνα.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία. Στο 48' υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα του Νίκιτς σε Καρντόσο (σ.σ. μέσα στην περιοχή των Φαιάκων) που δεν δίνεται πέναλτι για τον Ολυμπιακό.
Οι ερυθρόλευκοι φώναξαν και για αποβολή σε Νίκιτς. Επίσης έχουν γίνει λάθη σε υποδείξεις φάουλ και για τις δύο πλευρές αλλά και στο πειθαρχικό κομμάτι. Στο 80' ο επόπτης έκοψε λανθασμένα με οφσάιντ τον Τουράμ ενώ έβγαινε στην επίθεση. Υπάρχει και λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ στον Ολυμπιακό στο α' μέρος σε μία φάση όπου ήταν ο Ρέτσος.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δημιουργικά και σε επίπεδο τελικής προσπάθειας δεν ήταν αυτός που έπρεπε και το πλήρωσε ακριβά με την Κέρκυρα. Οι Φαίακες έχοντας έναν εξαιρετικό Κουτζαβασίλη και μία άμυνα που έτρωγε... σίδερα πήραν το μηδέν από τους πρωτοπόρους της Λίγκας, υποχρεώνοντάς τους στην 2η φετινή τους γκέλα στην κατηγορία μετά την ήττα στην Λάρισα. Στο επίκεντρο ξανά ο Μπέντο με τον κόσμο των Πειραιωτών να τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση με γκρίνια, αμφισβήτηση και αποδοκιμασίες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Βιάνα, Ελαμπντελαουΐ, Ρέτσος (57’ Μάρτινς), Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης (57’ Πάρντο), Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72' Ιντέγε) και Καρντόσο.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (66’ Γκόμες), Σπίνουλας, Ντουάλα (78’ Ντιμιτρόφσκι), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (89’ Κόντος), Ζαραδούκας, Κονσεϊσάο και Νίκιτς.
SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ 2016/17 – 12η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 0 - 0 * 27/11/2016 * 15:00
ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: - / -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Μπλάνας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρ.Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Δ. Αναστασόπουλος (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90+2’ Μποτία / 32’ Νίκιτς, 49’ Κουτζαβασίλης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα