Παίξτε για πάρτη τους!

Παίξτε για πάρτη τους!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παίξτε για πάρτη τους!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από το Άμστερνταμ για το καθήκον των παικτών του Παναθηναϊκού: Την νίκη για χάρη του κόσμου.

Μοιραία τις τελευταίες ημέρες, το βιντεάκι από την άλωση του Άμστερνταμ σε εκείνη την ανεπανάληπτη πορεία του 1996 μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (από εκείνες που μόνο ο Παναθηναϊκός ξέρει και οι άλλοι ούτε στον ύπνο τους δεν μπορούν να ονειρευτούν) έπαιζε καθημερινά. Είκοσι χρόνια μετά, το ''τριφύλλι'' επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος και το μόνο που θυμίζει εκείνη την εποχή είναι το έμβλημα στο μέρος της καρδιάς και οι αναμνήσεις.

Σκληρή πραγματικότητα αλλά πραγματικότητα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον ''Αίαντα''. Μια μικρή παρένθεση επειδή συχνά διαβάζουμε δεξιά και αριστερά τό πόσο ''μικραίνει'' ένας σύλλογος κρίνοντας από το παρόν και μια σειρά ετών ανομβρίας. Κανένας σύλλογος δεν ''μικραίνει'' γιατί πολύ απλά το παρελθόν δεν διαγράφεται. Είναι ιστορία.

Δεν υπάρχει καμία βαριά φανέλα που να μην πέρασε ''πέτρινα'' χρόνια, που να μην είχε μια περίοδο κρίσης. Έγινε η Λίβερπουλ μικρή ομάδα; Η μήπως η Μίλαν; Έχασε κάτι από την αίγλη της η Γιουβέντους όταν υποβιβάστηκε ή μήπως ''μίκραινε'' η Γιουνάϊτεντ μέχρι να πάρει μπροστά η μηχανή παραγωγής τίτλων του Σερ Άλεξ; Το ζητούμενο είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου, να έχεις ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πλάνο και σκέψη(κάτι που ο σύλλογος είχε από το καλοκαίρι του 2013 αλλά δεν φρόντισε να το προστατεύσει και να το εξελίξει μετά τις πρώτες επιτυχίες) και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψεις εκεί που πρέπει.

Εκτός και αν μιλάμε για την Ελλάδα της ''εγκληματικής οργάνωσης'', όπου θα πρέπει να έχεις και άλλα... πράγματα, από Κολομβία μεριά! Είκοσι χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο Άμστερνταμ για να παίξει τις τελευταίες του μαθηματικές ελπίδες, ώστε να μείνει ''ζωντανός'' στο κυνήγι του θαύματος στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να φύγει νικητής από την Ολλανδία και η Σταντάρ Λιέγης να ''τσιμπήσει'' βαθμό στο Βίγκο από την θέλτα. Δύσκολο ναι, απίθανο όχι. Η ομάδα του Στραματσόνι έχει την συνταγή από το Σκλεσίν και το Μπαλαϊδος αλλά θα πρέπει να βρει και την ουσία στις λεπτομέρειες που της στέρησαν δύο πολύ μεγάλα αποτελέσματα και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πιθανοτήτων πρόκρισης στους 32.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσει πίσω του την μαύρη σελίδα που άνοιξε στο Φάληρο και να ''ζεστάνει'' ξανά την ατμόσφαιρα, καθώς είναι μια... ανάσα από το να βρεθεί οριστικά εκτός στόχων και να έχει πετάξει μια χρονιά στα σκουπίδια πριν καν μπει ο Δεκέμβρης. Ο Άγιαξ, πάντως, θα του κάνει την ζωή πιο εύκολη και θα του δώσει την ευκαιρία για το ''διπλό'', καθώς αναμένεται να παραταχθεί με τα δεύτερα.

Ο Μπος βλέπει το ματς σαν μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση των βασικών, ο Στραματσόνι σαν... τελικό και αν το ''τριφύλλι'' παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο θα έχει βάσιμες ελπίδες να φύγει νικητής από το ''Αρένα''... Ανεξάρτητα από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν μια μεγάλη υποχρέωση να τακτοποιήσουν το βράδυ της Πέμπτης.

Να σεβαστούν με την αγωνιστική τους εικόνα και να κερδίσουν για τον κόσμο που βρίσκεται, εδώ, στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Σε περίοδο βαθιάς κρίσης, το να δίνει το παρών 3.000 και βάλε κόσμος, δίνοντας από το υστέρημα τους για να είναι κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα, είναι εξωπραγματικό και πάνω απ' όλα ΑΞΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟΥ από εκείνους που θα φορέσουν την φανέλα στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Έχουν πικράνει άπειρα τον κόσμο, το ποτήρι ξεχείλισε στο ντέρμπι και ήρθε η ώρα να τους δώσουν μια μικρή χαρά σε σχέση με τις λύπες, μια ηθική ικανοποίηση να γυρίσουν στην Αθήνα, νικητές...

*Η αποστολή στo Άμστερνταμ είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας «Τζαμουράνης Δομικά Υλικά»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.