Έγραψε ιστορία ο Κιν!

Νίκος Μαρούδας
Έγραψε ιστορία ο Κιν!

bet365

Ο Μοϊσέ Κιν, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος μετά το 2000 που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Λίγα λεπτά πριν ο Μπονούτσι, κάνει το 1-2 για την Γιουβέντους στη Σεβίλλη, ο Αλέγκρι έβαζε στο παιχνίδι τον Μοϊσέ Κιν. Αυτό αρκούσε ώστε ο Ιταλός να γράψει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος τον 21ο αιώνα που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ωστόσο, ο Κιν δεν είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στη διοργάνωση. Την πρώτη θέση κρατάει ο Μπαμπαγιάρο που ντεμπούταρε σε ηλικία 16 χρόνων και 87 ημερών, ενώ δεύτερος στη λίστα είναι ο Χαλίλοβιτς, με ντεμπούτο σε ηλικία 16 χρόνων και 128 ημερών, με τρίτο τον Τίλεμανς με ντεμπούτο σε ηλικία 16 χρόνων και 148 ημερών. Σε ό,τι αφορά τον Κιν, κόντρα στη Σεβίλλη ήταν 16 χρόνων και 258 ημερών και είναι πέμπτος στη σχετική λίστα, καθώς τέταρτος είναι ο Χάρης Μαυρίας που είχε ντεμπουτάρει με τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 16 χρόνων και 242 ημερών.

Παρ' όλα αυτά, ο Κιν, κυνηγάει το ρεκόρ του Οφορίκουε που κρατάει από το 1997. Να γίνει δηλαδή ο νεότερος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Γκανέζος άσος, όταν είχε σκοράρει στο 5-1 του Ολυμπιακού επί της Ρόζενμποργκ, ήταν 17 χρόνων και 195 ημερών. Από τότε κανένας δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε μικρότερη ηλικία...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα