Πέρασε ως πρώτη και καλύτερη η Λέστερ

Γιώργος Καραμάνος
Πέρασε ως πρώτη και καλύτερη η Λέστερ

bet365

Οι Αλεπούδες νίκησαν 2-1 την Μπριζ και σε συνδυασμό με το 0-0 στο Κοπεγχάγη-Πόρτο, κλείδωσαν το καλό εισιτήριο από τον 7ο όμιλο.

Τι κι αν δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ στο Champions League. Τι κι αν στην Premier League βολοδέρνει στην 14η θέση στο +4 από τον υποβιβασμό. Η Λέστερ δεν καταλαβαίνει τίποτα εκτός συνόρων και κλείδωσε όχι μόνο την παρουσία της στους «16», αλλά και την κορυφή του 7ου ομίλου. Οι πρωταθλητές Αγγλίας επικράτησαν στο σπίτι τους με 2-1 της Μπριζ και ως αήττητοι κλείδωσαν και μαθηματικά την 1η θέση.

Ανοιξαν το σκορ με μονοκόμματο πλασέ του Οκαζάκι (5') και στο 30' ήρθε η σειρά του Μαχρές. Ο παικταράς των Αλεπούδων ευστόχησε σε πέναλτι και έτσι έχει συμμετοχή σε γκολ (4 γκολ, 1 ασίστ) και στις πέντε αγωνιστικές του ομίλου. Στην επανάληψη οι Βέλγοι μείωσαν (52'), με τον Ισκιέρδο να σουτάρει διαγώνια με βολίδα, αλλά παρέμειναν με την πέμπτη ήττα σε ισάριθμα ματς και πάνε να γράψουν αρνητική ιστορία. Αυτό το γκολ είναι και το μοναδικό που έχουν δεχτεί οι Αλεπούδες.

Την πρωτιά της Λέστερ πιστοποίησε η «λευκή» ισοπαλία στο «Πάρκεν». Η Κοπεγχάγη ήταν εκείνη που έχασε τις ευκαιρίες στο α' μέρος και η Πόρτο στο β', με συνέπεια να κρατήσουν την 2η θέση οι Πορτογάλοι και να έχουν τελευταίο ματς στην έδρα τους, όπου υποδέχονται τις Αλεπούδες.


Βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Λέστερ 13 (7-1)
2. Πόρτο 8 (4-3)
3. Κοπεγχάγη 6 (5-2)
4. Μπριζ 0 (2-12)

Τελευταία αγωνιστική (7 Δεκεμβρίου)
Πόρτο – Λέστερ
Μπριζ - Κοπεγχάγη

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα