Novemberfest στο Ντόρτμουντ!

Novemberfest στο Ντόρτμουντ!

bet365

Στον αγώνα που μπήκαν τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του Champions League, η Ντόρτμουντ νίκησε 8-4 την Λέγκια Βαρσοβίας και παρέμεινε πάνω από την Ρεάλ που πέρασε από την Λισαβόνα (1-2).

Ο Τόμας Τούχελ άλλαξε κατά 9/11 την ομάδα που νίκησε πριν μερικές μέρες την Μπάγερν Μονάχου στην Bundesliga, όμως, όπως φάνηκε, οι παίκτες που μπήκαν είχαν μεγάλη όρεξη να αποδείξουν πράγματα στον προπονητή τους και επικράτησαν 8-4 της Λέγκια στο Signal-Iduna-Park χαρίζοντας στη διοργάνωση το ματς με τα περισσότερα γκολ ever. Η BvB, που παρέμεινε πάνω από με την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή του group, παρουσίασε πολλά άλλα ρεκόρ, όπως ότι μια ομάδα έβαλε για πρώτη φορά 14 γκολ σε μια άλλη στη φάση των ομίλων, ότι στα πρώτα 32' λεπτά υπήρξαν 7 τέρματα, ότι ο Ντεμπελέ έγινε ο νεαρότερος που κάνει 3 ασίστ σε έναν αγώνα Champions League, ενώ η ντομπλέτα του Καγκάβα σε 77 δευτερόλεπτα ήταν η 2η πιο γρήγορη ever ύστερα από εκείνη του Γκάρεθ Μπέιλ με την Τότεναμ κόντρα στην Ιντερ το 2010 (76). Με χατ-τρικ συνδύασε την επιστροφή του στη δράση ο Μάρκο Ρόις.

Η Λέγκια είχε βάλει 3 γκολ στην Ρεάλ Μαδρίτης την προηγούμενη αγωνιστική και κόντρα στην Μπορούσια άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ του Πρίγιοβιτς με το εξωτερικό (0-1). Η ομάδα του Τούχελ τα... πήρε με την εξέλιξη αυτή και έβαλε 3 γκολ σε διάστημα 4 λεπτών. Στο 17' Ρόντε και Ντεμπελέ συνδυάστηκαν για να σκοράρει ο Καγκάβα από κοντά και στο 19' ο Ιάπωνας με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1 έπειτα από ασίστ του Ντεμπελέ. Στο 21' ο keeper των Πολωνών, Τσιέρνιακ, έκανε λάθος και ο Σαχίν είπε 'ευχαριστώ' και έκανε το 3-1 για να σημειώσει δεύτερο γκολ ο Πρίγιοβιτς στο 25' από κοντά μετά την ασίστ του Κούχαρτσικ από δεξιά (3-2). Στο 29' ο επιθετικός των φιλοξενούμενων είχε την ευκαιρία να κάνει το χατ-τρικ αλλά από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο ίδιο λεπτό ο Ντεμπελέ έγραψε το 4-2 για τους Βεστφαλούς.

Στο 32' ο Μάρκο Ρόις δήλωσε «παρών» με το πρώτο του γκολ για φέτος με τσίμπημα από κοντά ύστερα από γύρισμα του Καγκάβα από αριστερά για το 5-2 για να έρθει το επόμενο γκολ στο δεύτερο μέρος και το 52' ξανά με το Ρόις ύστερα από προσπάθεια του Ντεμπελέ (6-2). Στο 57' το... φεστιβάλ γκολ συνεχίστηκε και ο Κουχάρτσικ μείωσε για την Λέγκια σε 6-3 και ο Ομπαμεγιάνγκ είχε δοκάρι. Στο 81' ο Πάσλακ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 7-3 για να μειώσει στο 83' με τον Νίκολιτς η Λέγκια με όμορφο τελείωμα με το εξωτερικό (7-4). Το τελικό 8-4 διαμόρφωσε στο 92' ο Μάρκο Ρόις φτάνοντας στο χατ-τρικ και βάζοντας τον αγώνα στην ιστορία.

Σώθηκε στο τέλος η Ρεάλ
Σε ένα ματς στο οποίο κινδύνευσε με απώλεια της 1ης θέσης, η Ρεάλ Μαδρίτης λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Ατλέτικο, πέρασε με 1-2 από την έδρα της Σπόρτινγκ και κρατήθηκε στο κόλπο. Χωρίς να έχουν παρουσιάσει κάτι το τρομερό, οι Merengues προηγήθηκαν στο 30' με κοντινή προβολή του Βαράν ύστερα από... τσαφ του Ρονάλντο (0-1). Η Σπόρτινγκ είχε φάσεις στο φινάλε του πρώτου μέρους με τον Μπρούνο Σέζαρ, όμως παρότι έμεινε με δέκα στο 64' εξαιτίας της ίσως άδικης αποβολής του Περέιρα, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 80' με πέναλτι του Αντριέν Σίλβα μετά το χέρι του Κοεντράο (1-1). Η ομάδα του Ζιντάν σώθηκε όμως με την κεφαλιά του Καρίμ Μπενζεμά στο 87' ύστερα από σέντρα του Σέρχιο Ράμος (1-2).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα