Σεβίλλη - Γιουβέντους 1-3

Gazzetta team
Σεβίλλη - Γιουβέντους 1-3

bet365

Η Σεβίλλη προηγήθηκε αλλά η Γιουβέντους έφυγε νικήτρια (1-3) από το «Σαντσέθ Πιθχουάν» και κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει και ως 1η στους «16». Ελπίζει η Λιόν μετά το 1-0 στην Κροατία.

Πέρυσι η Γιουβέντους πήγε στη Σεβίλλη και έχασε την 1η θέση του ομίλου. Φέτος, αν δεν συμβούν παλαβά πράγματα στην τελευταία αγωνιστική, στην ίδια πόλη πήρε την πρωτιά. Αν και με πολλές απουσίες και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, οι Μπιανκονέρι -που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 36' λόγω αποβολής του Βάσκες- ανέτρεψαν την κατάσταση χάρη σε Μαρκίζιο-Μπονούτσι-Μάντζουκιτς και πέρασαν στην κορυφή του γκρουπ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 9' προηγήθηκαν με το σουτ του Παρέχα στη γωνία, μετά την αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει (1-0). Παίρνοντας κι άλλο τα πάνω τους από το γρήγορο προβάδισμα, οι Ισπανοί πλησίασαν στο 2-0 στο 18' αλλά το σουτ του Εσκουδέρο, που ολοκλήρωσε την αντεπίθεση, έφυγε λίγο άουτ. Η Γιουβέντους άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση μετά το 20λεπτο, βγήκε μπροστά και στο 27' είχε την πρώτη ευκαιρία με το πλασέ του Μάντζουκιτς που έφυγε άουτ. Στο 35' οι Ιταλοί πλησίασαν ακόμη περισσότερο στην ισοφάριση με το ωραίο σουτ του Κεντίρα και στο επόμενο λεπτό η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Βάσκες είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ που έκανε ώστε να σταματήσει την αντεπίθεση. Το ματς μεταφέρθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων και στο 45'+1' ο διαιτητής Κλάτενμπεργκ έδειξε πέναλτι για το κράτημα του Μερκάδο στον Μπονούτσι μετά την εκτέλεση κόρνερ. Ιδιο πέναλτι με αυτό που είχε δοθεί στο Λιόν-Γιουβέντους υπέρ των Γάλλων. Η διαφορά είναι ότι εκεί ο Λακαζέτ νικήθηκε από τον Μπουφόν ενώ εδώ ο Μαρκίζιο νίκησε τον Ρίκο (1-1).

Το παιχνίδι είχε έρθει, πλέον, εκεί που το ήθελαν οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος είχαν συνεχώς την μπάλα αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, πέρα από ένα σουτ του Πιάνιτς στο 62' που καθάρισε με διπλή επέμβαση ο Ρίκο. Η Σεβίλλη, για την οποία αποβλήθηκε ο Χόρχε Σαμπαόλι λόγω των υπερβολικών αντιδράσεων του στον πάγκο σχεδόν σε κάθε φάση, αμυνόταν τέλεια και δεν άφηνε κανένα διάδρομο στη Γιουβέντους, έχοντας καταφέρει να περιορίσει και τον Κουαδράδο, ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο προκαλούσε συνεχώς προβλήματα στην ισπανική άμυνα. Σε μια προσπάθεια να βρει τη λύση, ο Αλέγκρι έριξε στο ματς και τον 16χρονο Κιν στο 84' και δευτερόλεπτα μετά έγινε το 1-2 από το σουτ του Μπονούτσι, με το αριστερό, εκτός περιοχής! Οι Ανδαλουσιανοί βγήκαν μπροστά σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά η Γιούβε ήλεγξε την κατάσταση και στο 94' βγήκε στην κόντρα με τον Μαρκίζιο, ο οποίος πάσαρε στον Μάντζουκιτς και αυτός με ωραίο πλασέ έγραψε το τελικό 1-3.


Δυο γκολ κι έφυγε για τους «16»
Η Λιόν έφυγε με το διπλό από το Ζάγκρεμπ, εκμεταλλεύθηκε το δώρο της Γιουβέντους κι ελπίζει σε πρόκριση στους «16» του Champions League. Oι Γάλλοι θέλουν νίκη με δυο γκολ στην τελευταία στροφή στην έδρα τους απέναντι στους Σεβιγιάνους, έτσι ώστε να τους κλέψουν το εισιτήριο! Oι Γάλλοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν δοκάρι, αλλά και την ουσία, το γκολ του Λακαζέτ. Στον αντίποδα, η Ντιναμό έφτασε τις δέκα διαδοχικές ήττες στους ομίλους της διοργάνωσης, έχοντας σκοράρει σε αυτό το διάστημα μόλις ένα γκολ! Στο 28' ο Φερι είχε δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Βαλμπουενά έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει. Ωστόσο, στο 72΄ ο Λακαζέτ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κι έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στη Λιόν.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιουβέντους 11 (9-2)
2. Σεβίλλη 10 (7-3)
3. Λιόν 7 (5-3)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-13)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/12)
Γιουβέντους-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Λιόν-Σεβίλλη

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα