Άλλη... ιστορία η ευρωπαία Λέστερ

Κώστας Ζάλιαρης
Άλλη... ιστορία η ευρωπαία Λέστερ

bet365

Άλλο Πρέμιερ, άλλο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λέστερ χρειάζεται έναν βαθμό για να γράψει ιστορία στην Ευρώπη παρά την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει. Ζόρικο το 5ο γκρουπ, «καθαρίζει» η Ρεάλ, πρέπει να... τα βρουν Σεβίλλη και Γιουβέντους.

Η 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει την αυλαία της απόψε το βράδυ, τη στιγμή που ήδη απ' όλα τα γκρουπ υπάρχουν πέντε ομάδες με εξασφαλισμένο εισιτήριο για την επόμενη φάση και σιγά – σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις κορυφές, τους δεύτερους και τις πιθανές κληρώσεις τους στη φάση των «16» του θεσμού.

Ξεκινώντας από τον 5ο όμιλο, η Μονακό υποδέχεται την Τότεναμ στο Πριγκηπάτο και χρειάζεται έναν βαθμό για να περάσει και τυπικά στην επόμενη φάση. Μάλιστα, οι Γάλλοι θα περάσουν ως πρώτοι σε περίπτωση που πάρουν τη νίκη και η Λεβερκούζεν αποτύχει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την ίδια στιγμή, τα «σπιρούνια» θέτουν αποκλειστικό στόχο τη νίκη αν θέλουν να συνεχίσουν να ελπίζουν για πρόκριση, με τις «ασπιρίνες» να έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στους «16» εφόσον κάνουν σωστά τη δουλειά τους και η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο ηττηθεί από τους Μονεγάσκους.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Σεβίλλη - Γιουβέντους.

Στο 6ο γκρουπ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ βρίσκεται ήδη στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως για να τερματίσει και πρώτη θα πρέπει να πάρει τη νίκη απόψε κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας, είτε να μη νικήσει η Ρεάλ στη Λισαβόνα. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέψει στην ομάδα απ' όπου «έφτιαξε» τ' όνομά του και από την οποία μεταπήδησε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η «βασίλισσα» μπορεί με τον ένα βαθμό να προκριθεί και ταυτόχρονα να πετάξει οριστικά εκτός συνέχειας τους Πορτογάλους.

Η Λέστερ στον 7ο όμιλο, εφόσον απέτυχε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε στη Δανία απέναντι στην Κοπεγχάγη (αν και παρέμεινε αήττητη), χρειάζεται πλέον έναν βαθμό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ για να γράψει ιστορία και να... πάρει μια ανάσα έπειτα από τα ζόρια που τραβάει στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο άλλο ματς, η Πόρτο θέλει νίκη για να κλείσει εισιτήριο για τους «16» και από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα μπορεί να ευνοηθεί η Μπριζ, αν βέβαια φύγει από το «King Power Stadium» με τους τρεις βαθμούς.

Στο 8ο γκρουπ, η Σεβίλλη με έναν βαθμό κλειδώνει πρόκριση, με τρεις κλειδώνει και την πρωτιά στο ματς απέναντι στη Γιουβέντους στην Ανδαλουσία. Η «Γηραιά Κυρία» αν βγάλει εις πέρας τη δική της αποστολή στην Ισπανία μπορεί να προκριθεί με το απόλυτο των βαθμών, εκτός κι αν πάρει... δώρο από τη Λιόν. Σε περίπτωση αποτυχίας των Γάλλων οι «μπιανκονέρι» θα το γιορτάσουν, με τους «λιονέ» να εξασφαλίζουν το Γιουρόπα Λιγκ παίρνοντας βαθμό από το ματς στο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (21:45) και οι βαθμολογίες:

5ος όμιλος:

Μονακό – Τότεναμ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:00)

Η βαθμολογία:

1.Μονακό 8

2.Μπάγερ Λεβερκούζεν 6

3.Τότεναμ 4

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2

6ος όμιλος:

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Λέγκια Βαρσοβίας

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ρεάλ Μαδρίτης

Η βαθμολογία:

1.Μονακό 8

2.Μπάγερ Λεβερκούζεν 6

3.Τότεναμ 4

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2

7ος όμιλος:

Λέστερ – Κλαμπ Μπριζ

Κοπεγχάγη – Πόρτο

Η βαθμολογία:

1.Λέστερ 10

2.Πόρτο 7

3.Κοπεγχάγη 5

4.Κλαμπ Μπριζ 0

8ος όμιλος:

Σεβίλλη – Γιουβέντους

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λιόν

Η βαθμολογία:

1.Σεβίλλη 10

2.Γιουβέντους 8

3.Λιόν 4

4.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα