Αγιαξ – Ναϊμέγκεν 5-0

Αγιαξ – Ναϊμέγκεν 5-0

Γιώργος Καραμάνος
Αγιαξ – Ναϊμέγκεν 5-0

bet365

Ο Ντόλμπεργκ που έγινε ο νεότερος μετά το 2001 με χατ τρικ για τον Αίαντα, τον οδήγησε στο γεμάτο 5-0 επί της Ναϊμέγκεν, στέλνοντας μήνυμα στο Τριφύλλι.

Πιο... απειλητικό μήνυμα δεν θα μπορούσε να στείλει ο Αγιαξ στον Παναθηναϊκό ενόψει της επικείμενης μεταξύ τους αναμέτρησης την Πέμπτη στο Αμεστερνταμ. Ο Αίαντας έκανε εκπληκτική εμφάνιση και διέλυσε 5-0 εντός την Ναϊμέγκεν. Τρομερός ο πιτσιρικάς σούπερ σταρ Ντόλμπεργκ, ο οποίος έβαλε τα πρώτα τρία της ομάδας του μέχρι λίγο μετά το ημίωρο. Ειδικά το 1-0 (19') ήταν υπέροχο σε επέλαση και τελείωμα, για να ακολουθήσει ένα πλασέ (24') και μία κεφαλιά (37') που ανέβασαν την φετινή παραγωγή του στα οκτώ τέρματα.

Εξίσου ωραίο ήταν και το πλασέ του Τραορέ για το 4-0 (55'), με τον Σένε (57') να ολοκληρώνει την μεγάλη νίκη με βολίδα έξω από την περιοχή. Με αυτό το τρίποντο ο Αγιαξ πήγε στους 30 βαθμούς και δείχνει ότι ο τίτλος φέτος θα είναι υπόθεση για δύο: για εκείνον και την Φέγενορντ.

Ο Ντόλμπεργκ σε ηλικία 19 ετών και 45 ημερών έγινε ο νεότερος τους Αγιαξ που κάνει χατ τρικ μετά τον Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ το 2001.

Αγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονανά, Φιέρχεφερ, Φέλτμαν, Σάντσες, Σίνκγκραβεν (79' Ντάικς), Κλάασεν, Τραορέ, Σένε (66' Ρίντεβαλντ), Τσέρνι (66' Κλεμέντ), Ζίγιεκ, Ντόλμπεργκ.


 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα