Τους είδε όλους ο Μοράις!

Τους είδε όλους ο Μοράις!

Γιώργος Τσακίρης
Τους είδε όλους ο Μοράις!

bet365

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα για το ρόστερ – Ο Γαλανόπουλος που εκθέτει πολλούς και ο παράγοντας διάθεση...

Στα Σπάτα η κουβέντα για την αξιολόγηση του ρόστερ έχει... φουντώσει! Κι αυτό διότι πλέον ο Ζοζέ Μοράις έχει σχεδόν ολοκληρωμένη άποψη για τα διαθέσιμα... εργαλεία. Γνωρίζει καλά σε ποιους μπορεί να υπολογίζει και κυρίως ποιοι δεν φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν. Κάτι που ο ίδιος έλεγε στους συνεργάτες του ότι είχε ανάγκη να κάνει και εννοείται πως απαιτείται για έναν τεχνικό να πράξει από τη στιγμή που ανέλαβε στη διάρκεια της σεζόν.

Η αξιολόγηση έχει αξία (και) για την κουβέντα που θα 'χουν Μοράις, Μαϊστόροβιτς και Μπάγεβιτς αφού έχουν από την αρχή της συνεργασίας τους ξεκαθαρίσει πως πρέπει να γίνει... Το φιλικό τεστ με τον Ατρόμητο είχε αυτόν τον χαρακτήρα. Να δει ο κόουτς όσα δεν γίνεται να τσεκάρει στο διάστημα της μίνι προετοιμασίας που προηγήθηκε στα Σπάτα και ακόμη περισσότερο στα επίσημα ματς που η ΑΕΚ είχε ανάγκη τα αποτελέσματα και ας μην ήρθαν αυτά...

Πρώτο και βασικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει η διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Πιο σωστά η διάθεση που ΔΕΝ έβγαλαν στη συντριπτική τους πλειονότητα. Και μ' αυτό θα ασχοληθούμε εδώ αφού σχετικά με τις σημειώσεις που 'χει κρατήσει ο Μοράις μόνο ο ίδιος (και οι στενοί συνεργάτες του) γνωρίζουν ακόμη, ούτε καν οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού της Ένωσης αφού δεν έχουν κάνει το ραντεβού για το συγκεκριμένο θέμα με τον προπονητή, για να ενημερωθούν δηλαδή συγκεκριμένα και με κάθε λεπτομέρεια για τον κάθε ένα ποδοσφαιριστή.

Να τονίσουμε ξανά το δεδομένο: η εικόνα της ΑΕΚ ήταν κάκιστη, άρα και των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν τράβηξε ΚΑΝΕΙΣ. Όμως υπάρχει και ο παράγοντας διάθεση, προσπάθεια... Ο προπονητής κρίνει πολλά και από αυτό. Διότι γνωρίζει ότι μπορεί τώρα το σώμα να είναι βαρύ και να μη μπορεί να βγάλει αυτά που έχουν δουλευτεί δεδομένα, αλλά στο κομμάτι της διάθεσης δεν υπάρχει δικαιολογία.

Εδώ δεν θα γράψουμε ποιοι δεν πήγαν καλά και δεν έδειξαν καθόλου διάθεση. Θα αναφέρουμε τα ονόματα που κάτι έβγαλαν, τουλάχιστον διάθεση, με αποτέλεσμα να καταλάβει εύκολα ο καθένας πως ελάχιστοι έστω προσπάθησαν για τον κόουτς.

Ο πρώτος είναι ο Γαλανόπουλος. Ο μικρός με την εικόνα του στο δεύτερο 45λεπτο ξεχώρισε σα τη μύγα μεσ' το γάλα και εξέθεσε, τόσο τον προηγούμενο προπονητή του (Κετσπάγια) που αναγνώρισε μεν ότι μπορεί αλλά δεν του έδωσε ποτέ τη δυνατότητα εντός συνόρων να το αποδείξει με καταστραφικά και για τον ίδιο αποτελέσματα. Ο πιτσιρικάς είναι έτοιμος. Θέλει μόνο ματς για να κάνει και τα λάθη που πρέπει τούτη την περίοδο για να μάθει. Η εικόνα του όμως άφησε εκτεθειμένους και πολλούς από τους συμπαίκτες του γιατί φανέρωσε ότι ακόμη και όταν όλοι πάνε χάλια αν έχεις τη διάθεση και κάνεις προσπάθεια μπορείς να ξεχωρίσεις.

Καλά από την άποψη διάθεσης και προσπάθειας πήγαν και οι Αραβίδης και Πλατέλλας. Χωρίς να κάνουν κάτι τρελό. Έδειξαν όμως αυτό που έπρεπε. Το βασικότερο πως δεν πήραν σαν αγγαρεία, σαν βάρος, το φιλικό που είχε έστω χαρακτήρα προπονητικού διπλού... Ακόμη και ο Τζανετόπουλος και ο Λαμπρόπουλος προσπάθησαν να δείξουν κάτι, είχαν θέληση κάτι που δεν είχε κανείς άλλος!

Για τον κόουτς έχουν τεράστια σημασία όσα αναφέρουμε παραπάνω και σύντομα θα το διαπιστώσουν όλοι και σε πολλές περιπτώσεις δεν θα είναι για καλό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα