Ουντινέζε - Νάπολι 1-2

Ουντινέζε - Νάπολι 1-2

bet365

Με τον Ναπολιτάνο να βάζει δύο γκολ στο Ούντινε, οι Παρτενοπέι πήραν το τρίποντο (1-2) και πλησίασαν στο -1 από την 3η θέση.

Από την αρχή της σεζόν έχει ακούσει πολλά. Δικαιολογημένα. Οπως δικαιολογημένα θα είναι τώρα και όσα καλά ακούσει για τη νίκη που έδωσε στη Dacia Arena. Ο Ινσίνιε πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά τον Απρίλιο του 2016, την πρώτη του doppietta μετά τον Οκτώβριο του 2015, είχε δοκάρι και γενικά ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Νάπολι επί της Ουντινέζε, διατηρώντας την ομάδα του σε τροχιά Champions League. Ο Πέριτσα το γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά... δεν μπορούσαν πολλά.

Από τα πρώτα λεπτά η Νάπολι ήταν αυτή που πήρε την μπάλα για να κάνει παιχνίδι αλλά η Ουντινέζε ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, στο 18', με τον Ζαπάτα. Ο φορ των Φριουλάνι προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα και έκανε και το σουτ αλλά ο Ρέινα κατάφερε να κρατήσει το 0-0. Το ματς είχε αρκετή ένταση και καλό ρυθμό αλλά δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, το οποίο μάλλον φυσιολογικά βγήκε χωρίς γκολ.

Αυτά θα έρχονταν στο δεύτερο και μάλιστα... μαζεμένα. Στο 47' ο Μέρτενς πάσαρε στον Καγιεχόν και αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, με τον Ινσίνιε να κινείται σαν φορ και να βρίσκει δίχτυα από κοντά (0-1). Με ανεβασμένη ψυχολογία πλέον, ο Ναπολιτάνος πήγε στο επόμενο λεπτό για το δεύτερο γκολ από μακριά αλλά ο Καρνέζης βρήκε λίγο την μπάλα και αυτή πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει τελικά το 0-2 στο 57': Γύρισμα του Χισάι από δεξιά, ύπνος της άμυνας, αστείο λάθος του Βίντμερ και ο Ινσίνιε είπε «grazie»!

Ο διεθνής άσος πανηγύρισε την πρώτη του doppietta μετά τον Οκτώβριο του 2015 (στο 0-4 επί της Μίλαν) αλλά η Ουντινέζε αντέδρασε γρήγορα και ξαναμπήκε στο ματς στο 59', όταν ο Πέριτσα με ωραία κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Κουμς, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρέινα (1-2). Η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να σοκάρει εντελώς τη Νάπολι αλλά οι Παρτενοπέι διατήρησαν τον έλεγχο και πλησίασαν στο 1-3 δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά, με τους Μέρτενς (78') και Γκουλάμ (80'), αλλά ο Καρνέζης είπε ισάριθμα «όχι». Χωρίς αυτό να κάνει κάποια διαφορά, πάντως, αφού η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι κράτησε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζει...

 

SERIE A Τελευταία Νέα