Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-0

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 1-0

bet365

Η Ντόρτμουντ κέρδισε με 1-0 την Μπάγερν, την έριξε από την κορυφή μετά από 39 αγωνιστικές και μπήκε ξανά στο κόλπο του τίτλου. Χρυσός σκόρερ ο Ομπαμεγιάνγκ.

«Παίζουμε εντός έδρας. Θα παίξουμε για τη νίκη!». Ο Τόμας Τούχελ κατάφερε να περάσει την... αύρα του στους παίκτες, παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και η Μπορούσια κέρδισε δίκαια την Μπάγερν με 1-0, γκρεμίζοντάς την από την κορυφή μετά από 39 αγωνιστικές, για να ξαναμπεί η ίδια στο κόλπο του τίτλου, πλησιάζοντας στο -6 την πρωτοπόρο Λειψία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Υπέροχος συνδυασμός των Βεστφαλών στο 11’, με την άμυνα της Μπάγερν να μην του παίρνει στα... σοβαρά, ασίστ του Γκέτσε, προβολή του Ομπαμεγιάνγκ και 1-0! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της Μπορούσια επί της Μπάγερν εντός έδρας έπειτα από 308’. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στη συνέχεια, έπαιξαν με ενθουσιασμό και ο Σίρλε στο 20’ έστειλε την μπάλα πάνω στον Νόιερ με ωραίο σουτ στην κίνηση.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν στη συνέχεια, είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως οι ευκαιρίες τους δεν ήταν τίποτα το σημαντικό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Μπάγερν χάθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους έπειτα από κόντρα στον Κίμιχ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η Ντόρτμουντ είχε κερδίσει τα 27 από τα 28 τελευταία ματς πρωταθλήματος, έχοντας το προβάδισμα στο ημίχρονο και η εξαιρετική της παράδοση διατηρήθηκε.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει την πρώτη ευκαιρία μετά από δευτερόλεπτα και το τέμπο να είναι και πάλι γρήγορο. Σιγά-σιγά οι Βαυαροί ανέβαζαν ρυθμό, με την είσοδο του Ντάγκλας Κόστα να βοηθάει, τη στιγμή που οι παίκτες του Τούχελ έδιναν χώρο. Στο 61’ από το πουθενά ο Τσάμπι Αλόνσο με εκπληκτικό σουτ πήγε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μπούρκι, ενώ στο 71’ ο Ομπαμεγιάνγκ έδειξε να σαστίζει στο τετ α τετ με τον Νόιερ και ο τελευταίος κράτησε την Μπάγερν στο ματς.

Η πίεση των παικτών του Αντσελότι ανέβηκε στο τέλος, όμως η κλασική ευκαιρία δεν ήρθε ποτέ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια για πρώτη φορά μετά από 7 ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις!

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Γκίντερ , Σμέλτσερ (88’ Πούλισιτς), Βάιγκλ, Σίρλε (68’ Ντουρμ), Γκέτσε (77’ Κάστρο), Ράμος, Ομπαμεγιάγνκ

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ (68’ Ραφίνια), Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (74’ Σάντσες), Κίμιχ (58’ Ντάγκλας Κόστα), Τιάγκο, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα