Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λειψία 2-3

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λειψία 2-3

bet365

Η... μυθική Λειψία βρέθηκε να χάνει δύο φορές από την Λεβερκούζεν, που έχασε πέναλτι, όμως έκανε τρομερή ανατροπή (2-3) και ζαλίζει την Bundesliga, ούσα στο Νο1.

Η καλύτερη νεοφώτιστη της ιστορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου συνεχίζει την πορεία της τρελαίνοντας όλο τον κόσμο. Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχιλτ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την Λεβερκούζεν, στήθηκε στα 11 βήματα για το 3-1, όμως βγήκε ζωντανή και πήρε ένα απόλυτα ιστορικό τρίποντο στο φινάλε του ματς. Η Λειψία είναι αυτή τη στιγμή, με ματς περισσότερο, στο +3 από την Μπάγερν Μονάχου (παίζει εκτός με την Νόρτμουντ), συνεχίζει αήττητη και είναι η πρώτη ομάδα από την Σαξονία που βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της Bundesliga.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για τους φιλοξενούμενους αφού μόλις στο δύο ο Μπραντ έφυγε σφαίρα από αριστερά και γύρισε συρτή σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής απ' όπου ο Καμπλ δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0 στην ανυπεράσπιστη ουσιαστικά εστία. Ομως η Λειψία έδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία εδώ έχοντας την τύχη με το μέρος της. Στο 4' ο Φόρσμπεργκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέρνερ έκανε τακουνάκι και ο Μπαουμγκάρντλινγκερ σημείωσε αυτογκόλ για το 1-1, που παρέμεινε μέχρι να φτάσουμε στο 45'. Στις καθυστερήσεις όμως η Μπάγερ πήρε ξανά προβάδισμα. Ο Αράνγις έκλεψε στο κέντρο, ο Τσαλχάνογλου πρόλαβε την μπάλα πριν βγει και έβγαλε τρομερή πάσα στο ξέφωτο στον Μπραντ που με εξαιρετικο τελείωμα με το αριστερό έγραψε το 2-1.

Το δεύτερο μέρος ήταν... κινηματογραφικό. Στο 53' ο Μπραντ έφυγε ξανά πολύ γρήγορα και μπήκε στην περιοχή και ο Ιλσάνκερ τον ανέτρεψε καθαρά για να κερδίσει η Λεβερκούζεν πέναλτι. Ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε την εκτέλεση, όμως Πέτερ Γκουλάσκι έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του Τούρκου. Στο 67' ήρθε η τιωμρία για τους γηπεδούχους. Ο Φόρσμπεργκ έφυγε στην κόντρα και διέσχισε το μισό γήπεδο, έκανε το μακρινό σουτ και ο Λένο ενώ η μπάλα πήγαινε στα χέρια του προσπάθησε να την βρει αλλά έκανε τσαφ και κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-2.

Στην επόμενη φάση ο Μπαουμγκάρντλινγκερ με το δεξί μέσα από την περιοχή απείλησε αλλά ο Γκουλάσκι απέκρουσε και στο 72' ο Βέρνερ απάντησε για την Λειψία χάνοντας τρομερή ευκαιρία μόνος με τον Λένο αλλά το σουτ ήταν άψυχο και πήγε στα χέρια του Γερμανού τερματοφύλακα της Λεβερκούζεν. Η Λειψία πίεζε (!) και είχε νέα φάση με την Σάμπιτσερ στο 77' για να πετύχε τελικά το χρυσό γκολ στο 81' με σκαστή κεφαλιά ο... κεντρικός αμυντικός, Βίλι Ορμπάν, ύστερα από τηλεκατευθυνόμενη κεφαλιά του Φόρσμπεργκ από δεξία σε open play (2-3)!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα