Οι «Ελληνες» του Κόπα Αφρικα

ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ.. ΒΡΑΧΝΑ

Οι «Ελληνες» του Κόπα Αφρικα

Η Σούπερ Λιγκ ενδέχεται να έχει συνολικά οκτώ «εκπροσώπους» στα γήπεδα της Γκαμπόν!

Οι  «Ελληνες» του Κόπα Αφρικα
Ενας μεγάλος «βραχνάς» για τις ευρωπαϊκές ομάδες είναι το Κόπα Αφρικα.  Πρόκειται για το μοναδικό «μεγάλο» τουρνουά που δεν γίνεται καλοκαίρι και οι σύλλογοι που στηρίζονται σε παίκτες που προέρχονται από την «Μαύρη Ηπειρο», καλούνται εν μέσω της σεζόν να τους «χάσουν» για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 
Η φετινή διοργάνωση θα γίνει στη Γκαμπόν από τις 14 Ιανουαρίου ως τις 5 Φλεβάρη. Εννοείται πως οι διεθνείς θα έχουν ενσωματωθεί στις αποστολές των ομάδων τους αρκετά πριν, κάτι που σημαίνει πως αν κάποιος «προχωρήσει» στον θεσμό, ενδέχεται να λείπει για περίπου ένα μήνα. 
Η Σούπερ Λιγκ φαίνεται πως θα έχει αρκετούς «εκπροσώπους».  Με βάση τις κλήσεις των τελευταίων μηνών, ίσως εκείνοι που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Γκαμπόν να είναι οκτώ. Το μεγαλύτερο «πρόβλημα» με τις διαφαινόμενες απουσίες φαίνεται πως το έχει ο Παναθηναϊκός, ενώ από... κοντά είναι Ολυμπιακός, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός. Για τον τελευταίο μάλιστα «ποιοτικά» - δηλαδή με βάση ποιους παίκτες κινδυνεύει να «χάσει» - φαίνεται πως υπάρχει... τεράστιο πρόβλημα. 
 
Στο «τριφύλλι» οι Κουλιμπαλί, Γουακάσο και Εμποκού εκτός απρόοπτου θα είναι στις αποστολές του Μάλι, της Γκάνας και του Κονγκό αντίστοιχα. Στον Ολυμπιακό οι Ρομάο και Ντα Κόστα είναι «μόνιμοι» σε Τόγκο και Μαρόκο αντίστοιχα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα στα γήπεδα της Αφρικής  θα υπάρχει και το όνομα του Παναιτωλικού.  Ο Ουάρντα καλείται πλέον σχεδόν συνέχεια στην Αίγυπτο και μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι των Φαραώ  έπαιξε ως αλλαγή. 
 
«Ερωτηματικό» είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους Βοιωτούς. Οι Τόνι Σίλβα και Ζεζίνιο καλούνται συχνά στην Γουινέα Μπισάο, αλλά δεν χαρακτηρίζονται «σίγουροι» στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.  Στα τελευταία δύο φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Κόπα Αφρικα ήταν στην αποστολή, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στη Γκαμπόν. Εάν τελικά συμβεί αυτό, ο Λεβαδειακός θα κληθεί να διαχειριστεί δύο σημαντικές απουσίες. 

Best of internet