Λεουτσάκος: «Πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Λεουτσάκος: «Πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Gazzetta team
Λεουτσάκος: «Πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

bet365

Για ώρα μηδέν στη Football League, μίλησε ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός διευθυντής του Αχαρναϊκού και πρώτος αντιπρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πρωταθλήματα δεν θα ξεκινήσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα είπε στο «Athletic Radio 104,2»:

«Δεν γνωρίζω τι είπε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει απαγόρευση διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Σε εμάς όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες, έχουν κλείσει φιλικά. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Εμείς να γνωρίζετε δεν έχουμε έσοδα και δεν μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πληρώσουμε και να γίνει το οτιδήποτε. Πρέπει να ενημερωθούμε. Το πρωτάθλημα αυτό ξεκίνησε με την καλή πίστη των προέδρων και με πολλά προβλήματα. Η Football League είναι σε ώρα μηδέν.

Έβαλαν όλοι οι πρόεδροι το χέρι στην τσέπη για να ξεκινήσουμε και στα καλά καθούμενα έγινε ένα άσχημο συμβάν που το καταδικάζουμε όλοι και μπήκαμε σε διαδικασία αναβολής. Τώρα ξαφνικά λένε ότι ξεκινάμε. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική της ΕΠΟ. Η Football League δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή την τακτική της ΕΠΟ. Θέλουν να διαλύσουν 18 ομάδες; Θέλουν μία επαγγελματική κατηγορία; Θα πεθάνουν οι ομάδες αν δεν έχουν πεθάνει πολλές ήδη. Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά, δεν θα αντέξουμε. Δεν μας υπολογίζουν.

Είχαμε να αγωνιστούμε 2,5 μήνες. Δεν κάνουμε αντάρτικο, το δίκαιό μας ψάχνουμε και θέλουμε να μας βοηθήσουν. Όχι η Super League να χρωστά χρήματα στους διαιτητές και σε εμάς να ζητούν τα μισά λεφτά πριν τους αγώνες. Απαιτούμε κάποια πράγματα και δεν έχουμε έσοδα. Η Super League πρέπει να δίνει κάποια ποσοστά και δεν τα δίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πώς θα επιβιώσουν οι ομάδες; Με 30 και 100 εισιτήρια;

Θέλουμε να έχει η κατηγορία υγιείς ομάδες, αλλά να υπάρξει βοήθεια. Τα λεφτά της FIFA και της UEFA για τους Νέους ποτέ δεν τα έχουμε πάρει, όλα πηγαίνουν στη Super League. Το αποπαίδι της ΕΠΟ είναι η Football League; Να καταλάβουν ότι δικαιούται και η Football League κάποια πράγματα. Εκτός αν δεν θέλουν να βοηθήσουν. Κι εμείς έχουμε εργαζόμενους και υπαλλήλους και θέλουμε υγιή ΕΠΑΕ. Θέλουμε να ξεκινήσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα με 18 ομάδες, αλλά να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα».

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα:«Εγώ δεν πιστεύω ότι θα ξεκινήσει. Ο Κουτσοκούμνης τι μία λέει ότι θα συναντηθεί με τους «4», την άλλη όχι, τη μία ότι δεν θα γίνει το πρωτάθλημα, την άλλη ότι θα γίνει. Θεωρώ ότι δεν θα ξεκινήσει, γι' αυτό βάλαμε συμβούλιο τη Δευτέρα. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουμε έκτακτο ΔΣ την Παρασκευή. Την Πέμπτη είναι το Πολυτεχνείο, γίνεται ένας πανικός. Αν αποφασίσει η ΕΠΟ να γίνει το πρωτάθλημα και το δούμε κι αυτό, τι να πω. Ίσως μιλήσουμε τηλεφωνικά για να πάρουμε απόφαση. Εγώ γνωρίζω ότι η ΕΠΟ έχει συμβούλιο την Πέμπτη και μας έχει πει ότι θα απαντήσει σε κάποια θέματα που της έχουμε ζητήσει.

Δεν είναι θέμα αντίδρασης, είναι και οργανωτικό το θέμα. Αυτή τη στιγμή οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι, κάνουν στάσεις εργασίας, δεν δουλεύουν. Αν μου πουν ότι θα κάνουν στάση πώς θα οργανωθεί η αγωνιστική; Το ταμείο είναι μηδέν, δεν έχουμε τηλεοπτικά, χορηγίες. Τα πράγματα είναι τραγικά.

Εμείς βρισκόμαστε στη λίγκα 15 ημέρες, γιατί κάποιος κύριος έταξε πράγματα και δεν μπόρεσε να τα υλοποιήσει. Πήγαμε στον Υπουργό, άλλαξε ο Υπουργός. Κάναμε δύο αγωνιστικές άκρως ανταγωνιστικές και έρχεται η ΕΠΟ και λέει διακοπή. Με ποιον να μιλήσουμε. Ψάχνουμε φόρμουλα για το τηλεοπτικό, κάνουμε διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων. Σε 15 μέρες τι να κλείσουμε; Ψάχνουμε λύση στο θέμα των υπαλλήλων. Δεν μπορούμε να βρούμε τα χρήματα που υπήρχαν προ διετίας. Αυτό που θέλουμε είναι να πληρωθεί το προσωπικό και μετά να πάρουν ό,τι είναι οι ομάδες.

Όταν ανακοινώθηκε η αναβολή έτρεχα να ενημερώσω πρόεδρο να ακυρώσει τα εισιτήρια για να μη χάσει 5.000 ευρώ. Αν μας το κάνουν τώρα αυτό, δεν μπορούμε να αντέξουμε. Εγώ είμαι με τις άλλες 17 ομάδες και προσπαθώ να διαφυλάξω τα συμφέροντά τους. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν. Θα καλέσω τους προέδρους και ό,τι μου ζητήσουν θα γίνει. Η κατάσταση είναι δύσκολη και τραγική. Στη Super League έχουν ποινικές ρήτρες, εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα. Πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα