Το πόρισμα τελικώς δείχνει εμπρησμό...

Δημήτρης Τομαράς
Το πόρισμα τελικώς δείχνει εμπρησμό...

bet365

Την Πέμπτη αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το πόρισμα της φωτιάς στο σπίτι Μπίκα με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για εμπρησμό. Το Gazzetta.gr έχει τα δεδομένα του ρεπορτάζ.

Νωρίτερα μες στην ημέρα είχαν διαρρεύσει δημοσιογραφικές πηγές και πληροφορίες πως μετά την φωτιά στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή δεν είχαν βρεθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, στοιχεία εμπρησμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Gazzetta.gr και τα όσα προκύπτουν από το περιβάλλον του Γιώργου Μπίκα, όμως, φαίνεται πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει, η οικογένεια εκφράζει μεγάλη σιγουριά ότι πρόκειται για εμπρησμό. Βάσει του πορίσματος της πυροσβεστικής και της έρευνάς της στο σπίτι βρέθηκαν πεταμένα πανιά και άλλα εύφλεκτα αντικείμενα και υλικά. Ένας εμπειρογνώμονας θα βρεθεί στην οικία Μπίκα την Τετάρτη προκειμένου να κάνει και αυτός την έρευνά του και την αποτίμησή του. Σε εξέλιξη είναι και η εισαγγελική έρευνα και αυτή της αστυνομίας, με τις αστυνομικές Αρχές πάντως να φαίνεται να συμφωνούν με τα όσα έχει βρει η πυροσβεστική. Με βάση όσα γίνονται γνωστά, την Πέμπτη θα ανακοινωθούν και επίσημα τα πορίσματα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην υπόθεση και φυσικά και τις αντιτρομοκρατικής. Και αυτά θα δείχνουν εμπρησμό.

Η ζημιά στο σπίτι είναι πολύ μεγάλη και εκτιμάται σε ένα ποσό 250 - 300.000 ευρώ (σ.σ. είναι και οι ζημιές σε διπλανά σπίτια και γενικά το σύνολο των φθορών). Και αυτό διότι ένα μεγάλο μέρος του έχει υποστεί πολύ σοβαρές φθορές. Μπορεί και ακόμα περισσότερο (σ.σ. ως προς το ποσό), όμως πιο ασφαλή δείγματα γραφής θα υπάρξουν μετά την οριστικοποίηση των ερευνών.

ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΗ Ή ΑΠΕΙΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Μετά την φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα ούτε ο ίδιος ούτε τα μέλη της οικογένειάς του έχουν δεχθεί κάποια άλλη ενόχληση ή απειλή. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν φοβούνται ακόμα ούτε ότι δεν έχουν ζητήσει ανάλογη προστασία. Παράλληλα όμως ο κ. Μπίκας αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Πολιτείας, της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ και ακόμα και της Λίγκας. Έως τώρα έχει εισπράξει μόνο υποσχέσεις αλλά κατά τα άλλα καμία οικονομική βοήθεια. Για ένα σπίτι που φαίνεται πως από οικονομικής πλευράς δεν μπορεί να το φτιάξει ξανά μόνος του. Πόσο μάλλον εάν χρειαστεί γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.

 

Τελευταία Νέα