Μυστακίδης: «Το γκολ είναι θέμα ψυχολογίας» (vids)

Μυστακίδης: «Το γκολ είναι θέμα ψυχολογίας» (vids)

Μυστακίδης: «Το γκολ είναι θέμα ψυχολογίας» (vids)

bet365

Ο Γιάννης Μυστακίδης μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου για τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ, το πρόβλημα στο γκολ που αντιμετωπίζει η ομάδα αλλά για το αν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Το Gazzetta.gr είναι στη Media Day του ΠΑΟΚ.

Για τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ομάδα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα: «Σίγουρα έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση. Ξέρουμε όμως ποιοι είμαστε, ξέρουμε τους στόχους μας. Δε σημαίνει ότι τα παρατάμε. Η ομάδα έρχεται από κάποια δύσκολα αποτελέσματα, είμαστε όμως όλοι πεπεισμένοι ότι μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Είναι στο χέρι μας και μόνο στο χέρι μας. Δίνουμε κάθε μέρα τον καλύτερο μας εαυτό στην προπόνηση για να γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να βρούμε τη λύση στα αποδυτήρια και με τη βοήθεια του κόσμου μας, ο οποίος όπως έχω ξαναπεί θα βρίσκεται μαζί μας στα δύσκολα, μπορούμε να γυρίσουμε αυτή την κατάσταση προς το μέρος μας».

Για το πρόβλημα που έχει η ομάδα στο γκολ: «Το γκολ είναι κάτι που βγαίνει στον καθένα. Κάτι προσωπικό κι έχει να κάνει με την ψυχολογία. Ο καθένας μέσα του πρέπει να ψάξει μέσα του κίνητρα για να βοηθήσει σε αυτό τον τομέα. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, η ομάδα διαθέτει μεγάλους εκτελεστές και πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό. Δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι και πιστεύω ότι όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα, θα λυθούν τα πόδια μας και το γκολ θα έρχεται πιο εύκολα. Άρα χρειαζόμαστε ψυχολογία».

Για το ποιο είναι των εσωτερικών συζητήσεων στην ομάδα: «Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε. Τα συζητάμε όλα τα στην ομάδα. Το ότι στα τελευταία παιχνίδια δε μας βγαίνει, δε σημαίνει ότι δεν κάνουμε κάτι για αυτό. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να σκοράρεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από τη δουλειά και την ψυχολογία θα έρθει και το σκοράρισμα. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του».

Για το τι κάνουν για να αποβάλλουν το άγχος για το σκοράρισμα: Έχουμε έμπειρους παίκτες που πέρασαν δύσκολες καταστάσεις στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Ο καθένας από αυτούς ξέρει πώς να χειριστεί το αν θα χάσει ή θα βάλει ένα γκολ. Έχουμε ένα πολύ καλό τιμ και ο ένας προσπαθεί να βοηθάει τον άλλο στις δύσκολες στιγμές. Είμαι σίγουρος ότι το γκολ θα έρθει στα επόμενα παιχνίδια.

Για τη δική του κατάσταση και την πορεία του τη φετινή σεζόν: «Καθημερινά προσπαθώ για το καλύτερο και το δικό μου καλό, αλλά πρώτα της ομάδας. Ο προπονητής θα κρίνει αν θα πρέπει να παίζω ή όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι θ μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα, αλλά είναι αρχή της σεζόν προς τα μέσα και είμαι πεπεισμένος ότι σίγουρα μπορώ κι εγώ να τα πάω πολύ καλύτερα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει μείνει εκτός στόχων: «Δεν τα παρατάμε ποτέ. Έχουμε δει ομάδες να γυρίζουν πρωταθλήματα παρότι στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές ήταν 10 βαθμούς πίσω. Όσο υπάρχουν πιθανότητες είμαστε αναγκασμένοι να παλεύουμε για τους στόχους μας. Και στο Europa League έχουμε πιθανότητες και είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί η ομάδα έχει δείξει ότι στα δύσκολα έχει χαρακτήρα, ότι μπορεί να τα καταφέρει και με αυτή τη νοοτροπία θα πρέπει να συνεχίσουμε στα επόμενα παιχνίδια και σε κάθε στόχο μας».

Για τα μεταγραφικά σενάρια και το κατά πόσο επηρεάζουν τον ίδιο και τους συμπαίκτες του: «Δεν μπορώ να σας πω πως αυτό το εισπράττουμε με κάποιον τρόπο. Κοιτάω όπως και κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα τον εαυτό του και να γίνουμε καλύτεροι μέσα από την ομάδα. Δεν πιστεύω ότι μας επηρεάζει σε κάποιον τομέα αυτό το πράγμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα